Başkan Kılıç: İddialarını Kanıtlasınlar, Siyaseti Bırakacağım - Son Dakika
Güncel

Başkan Kılıç: İddialarını Kanıtlasınlar, Siyaseti Bırakacağım

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, kendisi ve CHP Maltepe İlçe Başkanlığı'na ilişkin iddialara cevaben, "iddialarını kanıtlasınlar, siyaseti bırakacağım" dedi.

24.08.2014 16:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, kendisi ve CHP Maltepe İlçe Başkanlığı'na ilişkin iddialara cevaben, "iddialarını kanıtlasınlar, siyaseti bırakacağım" dedi.

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, CHP Maltepe İlçe Başkanlığı'nda, bir süredir şahsı ve partisi hakkında çıkan haberlere yanıt vermek üzere basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısının yapıldığı CHP Maltepe İlçe binasının önü miting alanına döndü. Kılıç basın toplantısından sonra vatandaşların yoğun ilgisi üzerine otobüs üzerine çıkarak kalabalığa hitap etti.

Partililer, vatandaşlar ve basının yoğun katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda Kılıç'ın konuşması sık sık tezahüratlar ve alkışlarla kesildi. Duygusal anların yaşandığı ve bazı partililerin gözyaşlarını tutamadığı toplantı esnasında açılan pankartlar arasında, "Burası Maltepe, iftiraya yer yok", "Gençlik seninle, durma ilerle", "Ali Başkan halkın seli geliyor", "Haramilerin saltanatı yıkılıyor", "Umudun lideri Ali Kılıç, seninleyiz", "Bu yürek seninle Başkan" pankartları dikkat çekti.

-"TELEFONLARIM DİNLENİLDİ"-

Basın toplantısına partililere, vatandaşlara ve basın mensuplarına teşekkür ederek başlayan Ali Kılıç, şunları söyledi:

"Bu davada yalnız olmadığımı, bütün bu saldırıların arkasındaki komploları Maltepeliler, tüm CHP'liler, Genel Başkanımıza kadar herkes biliyor. Bu iddialar yeni değil, 2008'den bu yana, o zamanki Grup Başkanvekilimiz olan, şu anki Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile beraber, Deniz Feneri yolsuzluklarını Türkiye'nin gündemine taşıdığımızdan bu yana sürekli gündeme getiriliyor. Türkiye'de attığım her adım izleniyor, telefonlarım dinleniyor, dinlettiriliyor. Ama ben bunlardan korkmadım, yılmadım, başım dik, alnım açık bir Mustafa Kemal yoldaşı olarak yoluma devam ediyorum. Çünkü korkacak hiçbir şeyim yok."

-"KURULTAY ÖNCESİ OPERASYON"-

25 yıldır Almanya'da yaşadığını, ilk siyasi yaşamına Alman Sosyal Demokrat Partisi'nde (SPD) başladığını, gazeteci olarak görev yaptığı sıralarda Avrupa'nın birçok ülkesini dolaştığını ve Bosna'daki iç savaşı takip ettiğini de konuşmasına ekleyen Ali Kılıç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Diyorlar ki; 'Ali Kılıç, Alman istihbaratı adına çalıştı. Baykal'a komplo kurdu.' Türk siyasetinin en saygın isimlerinden biri olarak ifade ettiğim, gerçekten duruşuyla, kişiliğiyle, takdir ettiğim önceki Genel Başkanımız Sayın Deniz Baykal'a duyduğum saygı ve sevgiyi beni tanıyan herkes çok iyi bilir. Bu iddialara kargalar bile güler."

Maltepe Belediye Başkanı Kılıç, iddiaların CHP Kurultayı'na 15 gün kala ortaya atılmasına da dikkat çekti.

-"KANITLASINLAR, SİYASETİ BIRAKACAĞIM"-

"Buradan tüm CHP'li yoldaşlarımızın önünde ve huzurunda söylüyorum. Benim Alman istihbaratıyla, bırakın Kempinski Oteli'ni, Almanya'nın herhangi bir yerinde, herhangi bir toplantısında, Gürsel Tekin'in dâhil olduğu ya da olmadığı bir yerde bir araya geldiğimi, çalıştığımı ispat etsinler, bugün siyaseti bırakıyorum" diyen Kılıç, şunları söyledi:

"Bu kendini gazeteci sayanlara soruyorum; Gazetecilikte olmazsa olmaz beş kural vardır. 5N,1K kuralını uygulamak zorundasınız. Almanya'da nerede toplantıya katılmışız, ne zaman katılmışız, kiminle katılmışız, neden katılmışız, bunları ortaya koyun. Koyamazsınız, yok çünkü."

Alman vatandaşı olduğu ve iltica ettiği iddialarına da değinen Kılıç, şöyle konuştu:

"Benim Alman vatandaşı olduğumu söylüyorlar. Ben Alman vatandaşı değilim, Türkiye Cumhuriyeti pasaportunu ve nüfus cüzdanını bugüne kadar onurla taşıdım, ömrümün geri kalan bölümünde de onurla taşımaya devam edeceğim. Ben 1980'de yurtdışına gittim ancak iltica başvurusunda bulunmadım. Birileri bunu ispatlamak zorunda. Deniliyor ki Ali Kılıç; 30 Mart seçimlerinden sonra onlarca kez yurtdışına gitti. Burada belediye meclis üyelerim var, çok iyi bilirler ki, iki kere yurtdışına çıktım. Ayrıca her giriş çıkışımda Türk Hava Yolları'nı kullandım. Bir defasında Münih Anakent Belediye Başkanı Christian Ude'nin jübilesine katıldım, bir defasında da Avusturya CHP Birliği'nin bir paneli vardı, oraya gittim."

Seçim çalışmaları sırasında Tuncelili, Alevi ve solcu kimliği yüzünden de saldırıların hedefi haline geldiğinin altını çizen Kılıç, "Maltepe halkıyla kurduğum gönül köprüsünü hiç kimse yıkamayacaktır. Hiç kimseyi ötekileştirmiyoruz. Benim için Maltepelilerin hangi partiye oy verdiği önemli değil, Maltepeliyse başımın üzerinde yeri var" dedi.

-"CHP'Yİ KARIŞTIRMAYA ÇALIŞIYORLAR"-

Tehdit ve şantajlarla Maltepe'de belediye başkan adayı yapıldığı iddialarının da mesnetsiz olduğunu ifade eden Kılıç, "Güya bir gece yarısı Ankara'yı aramışım, eğer beni aday göstermezseniz, elimdeki belgeleri açıklarım demişim. Bunların hepsi iftira" diye konuştu.

Kendisinin CHP'yi, Alman Ajanlarıyla işbirliği yapılarak dizayn ettiği iddialarına da değinen Kılıç, şöyle konuştu:

"Başbakan, seçilmiş Cumhurbaşkanımız sayın Erdoğan İzmir'deki mitinginde, 'Sayın Baykal sen komplocuları orada, burada arama, yurtdışındalar, bunların bağlantıları Pensilvanya' demedi mi? Dedi. Demek ki burada başka bir tezgâh var. Şimdi CHP Kongresi var, CHP'yi karıştırmayı amaçlıyorlar. Ama sayın Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu buna izin vermez. Büyük bir özveriyle, büyük bir dirençle asırlık çınarımız CHP'yi iktidar yapmak için mücadelesini demokratik yoldan sürdürmeye devam ediyor."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Başkan Kılıç: İddialarını Kanıtlasınlar, Siyaseti Bırakacağım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement