Başkan Kılıç: "Muhteşem Bir Ramazan Programı Hazırladık" - Son Dakika
Yerel

Başkan Kılıç: "Muhteşem Bir Ramazan Programı Hazırladık"

Ramazan ayı etkinliklerini gazetecilerle paylaşan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Ramazan’ı dolu dolu geçirmek amacıyla, halkımızın da önerilerini alarak muhteşem bir program hazırladık” dedi.

31.05.2016 17:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ramazan ayı etkinliklerini gazetecilerle paylaşan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, "Ramazan'ı dolu dolu geçirmek amacıyla, halkımızın da önerilerini alarak muhteşem bir program hazırladık" dedi.

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Ramazan ayı boyunca ilçede yapılacak olan etkinlikleri basın mensuplarıyla paylaştı.

Belediyenin 2016 yılı Ramazan etkinliklerinin gazetecilere tanıtıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, "Ramazan etkinliklerimizi bu sene son olarak Organik Pazar alanında düzenleyeceğiz. Daha sonra orada bir kültür merkezi inşaatımız başlayacak. 11 ayın sultanı Ramazan'da, muhteşem etkinliklere imza atacağız. Ünlü sanatçı Ahmet Özhan konseri ile başlayacak etkinliklerimiz, inanç turları, konserler, çocuk tiyatroları, sohbet programları ve nostaljik sinema günleriyle devam edecek. Yine Ramazan alanımızda derneklerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız olacak ve çocukların oyun oynayabileceği bir alan bulunacak. 30 gün boyunca kurulacak Sevgi Sofraları'nda Maltepeliler orucunu açacak. Ayrıca 18 mahallede sokak iftarları yapılacak. Ramazan boyunca düzenlenecek inanç turları ile binlerce Maltepeli, İstanbul'daki kutsal mekanları ziyaret edecek" dedi.

YAŞAM MERKEZİNDE SONA DOĞRU

Ramazan ayı bilgilendirmesinin ardından basın mensuplarından gelen soruları cevaplayan Kılıç, Gülsuyu Stadı ve Başıbüyük Yaşam Merkezi'ne ilişkin sorular üzerine şunları söyledi: "Gülsuyu Spor Stadı'nı 30 Ağustos'ta kadar yetiştirmek için çalışıyoruz. Şu an stadın inşaatı ve tribünler bitti. Şimdi kulüp başkanımıza sorarak, alanın çimlendirmesini yapmak için uğraş veriyoruz. Başıbüyük Yaşam Merkezi ile ilgili çalışmalarda da yol aldık. Bu projemizi de bir aksilik olmazsa Eylül ayında sonuçlandırarak, ilk kez uygulanacak bir sistemle 7 gün 24 saat açık kreşimizi annelerimizin hizmetine sokmak istiyoruz. Ayrıca herkes çocuğunu kamerayla izleyebilecek."

MALTEPE'DE BİR KENT MÜZESİ

İlçedeki birlik ve beraberliğin her şeyden önemli olduğuna dikkat çekerek konuşmasını sürdüren Kılıç, "Bakireler Anıtı'nı canlandırmak, içine Venüs heykelini koymak istiyoruz. Burayı oradaki atıl alandan kurtarıp, Küçükyalı Evlendirme Dairesi'nin oraya da taşımamız gündeme geldi ancak sizlerin fikirleri de önemli. Belki şu an bulunduğu yerde yapay bir göl kurarak, eski haline daha yakın bir duruma anıtı çevirebiliriz. Ayrıca Beşçeşmeler'de restorasyon projemiz başlayacak. Bu kapsamda ilçe meydanı ile Beşçeşmeler'i, orayla da sahili birbirine bağlamak istiyoruz. Öncelikle Büyükşehir ve diğer yetkililerle görüşmelerimiz sürüyor. Oradaki altgeçidi kaldırıp, bu üç nokta arasındaki bağlantıyı daha kolayca sağlayıp, bölgedeki binaların giydirilmesini amaçlıyoruz. Ayrıca buradaki dükkanların alt katında bulunan atıl alanların birinde 'Kent Müzesi' açmak istiyoruz. Maltepe'mizin çok yüklü bir tarihi geçmişi var, bunu burada değerlendirmek ve gençlerimize ilçemizi tanıtmak istiyoruz. Bu noktada sizlerden her türlü desteği bekliyoruz" dedi.

Soru-cevap sonrası toplu fotoğraf çekimiyle tanıtım toplantısı sona erdi. Bu esnada Başkan Kılıç, fotoğraf makinesini alarak, meslektaşlarının fotoğraflarını çekti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Kılıç: 'Muhteşem Bir Ramazan Programı Hazırladık' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement