Başkan Kimyeci: "Su Zammı Bize Söylenenin İki Katı Oldu" - Son Dakika
Yerel

Başkan Kimyeci: "Su Zammı Bize Söylenenin İki Katı Oldu"

Başkan Kimyeci: "Su Zammı Bize Söylenenin İki Katı Oldu"

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (HATSU) borçları silinsin su 1 lira olacak’ diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ı eleştirdi.

17.02.2015 13:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (HATSU) borçları silinsin su 1 lira olacak' diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ı eleştirdi. Başkan Savaş'ın 'hayal dünyasında yaşadığını' iddia eden Kimyeci, başkanlık makamında olan kişilerden gerçekçi yaklaşımlar beklediklerini söyledi.

Başkan Kimyeci, geleneksel olarak düzenlediği aylık basın toplantısının ikincisini Antakya Oteli'nde gerçekleştirdi. Kimyeci belediyenin çalışmalarının yanı sıra projelerini de basın mensuplarıyla paylaştığı toplantıda, gazetecilerin sorularına da cevap verdi.

HATSU'nun borçları nedeniyle suya zam yapılmasına karar verildiğini, ilk zamanlarda yatırım yapılacağı ümidiyle bu isteğe olumlu yanıt verdiklerini kaydeden Kimyeci, ilerleyen dönemde yatırım yapılmadığı gibi, farklı birimlere farklı fiyat tariflerinin de uygulandığını görerek bu karara Büyükşehir Meclisi'nde karşı çıktıklarını söyledi. Kimyeci, "Geçtiğimiz yıl yapılan toplantılarda büyükşehir grubu, yaşanan kuraklığı ve artan maliyetleri göstererek suya zam yapılacağını, bu konuda destek beklediklerini söyledi. Zamla birlikte HATSU'nun yatırım planlarının da ortaya çıkacağı, gerekli yatırımların yapılacağı söylendi, bizde buna dayanarak belli miktarda zam yapılmasını destekledik. Ancak daha sonra gördük ki yapılan zam bize söylenenin iki katıydı, üstelik zam yapılmasına rağmen hiçbir yatırım da yapılmamıştı. Üstelik iş yerlerinde uygulanan fiyat tarifesi suyun metreküpüne neredeyse 8 liradan fazla ödenmesini gerektiriyordu. Tüm bu haksızlıkları görerek ve vatandaşların isteklerine de cevap vererek su tariflerinin yeniden belirlenmesi için mecliste öneri sunduk. Bu öneri kabul edildi, önümüzdeki hafta HATSU Genel Kurulu toplanarak yapılan zammı yeniden görüşecek" dedi.

Büyükşehir Belediyesi'nin açıkladığı dev projelere de değinen Başkan Kimyeci, Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Antakya için 2015'te 27 düşünüldüğünü, buna göre 69 milyon lira ödenek ayrıldığını, ancak Büyükşehrin açıkladığı 166 proje içinde sadece 7 projenin yer aldığını, diğer 19 projenin kayıp olduğunu savundu. Kimyeci, "Bizim Antakya Belediyesi'ne bu yıl için Büyükşehir Meclisi'nde 27 proje için onay çıktı. Bu projelerin toplam maliyetine karşılık da 69 milyon lira civarında bir ödenek ayrıldı, ancak baktığımızda Hatay Büyükşehir Belediyesinin açıkladığı 166 proje içinde nedense sadece 7 projemiz var gözüküyor. Benim merak ettiğim bu yıl için ödeneği ayrılan diğer 19 projeye ne oldu, neden onlar bu listede yer almadı" diye konuştu. - HATAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Kimyeci: 'Su Zammı Bize Söylenenin İki Katı Oldu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement