Başkan Kocadon Muğla Basınını Bodrum'da Ağırladı - Son Dakika
Yerel

Başkan Kocadon Muğla Basınını Bodrum'da Ağırladı

Başkan Kocadon Muğla Basınını Bodrum\'da Ağırladı

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte Muğlalı gazetecilerle Bodrum’da bir araya geldi.

10.01.2016 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte Muğlalı gazetecilerle Bodrum'da bir araya geldi.

Bodrum Belediyesi olarak bir ilki gerçekleştiren Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde Muğla basınını Bodrum'da buluşturdu. Diamond of Bodrum Otel'de gerçekleşen gecenin ev sahipliğini Başkan Mehmet Kocadon yaptı. Geceye Başkan Kocadon ile birlikte Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon, Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdoğan Başeymez, Bodrum Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Hasan Kablı, Bodrum Belediye Başkan Yardımcıları İsmail Altındağ, Taner Uslu ve Turgay Kaya, Bodrum Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürü Ummahan Yurt, Muğla Gazeteciler Cemiyeti, Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti, Fethiye Gazeteciler Derneği başta olmak üzere Muğla ili ve Bodrum, Fethiye, Marmaris, Yatağan, Milas gibi ilçelerden yerel ve ulusal basın mensupları katıldı.

Bodrum Belediyesi Basın Yayın ve Medya Tasarım Birimi Sorumlusu Fikret Hıdır, geceye katılan tüm basın mensuplarına teşekkür ederek, tüm emektar gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı. Konuşmalarını yapmak üzere Muğla'daki gazeteciler cemiyeti başkanlarını ve Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'u sahneye davet etti.

Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cem Kaytan konuşmasında, "Halkın sesi olmak görevini üstlenen bağımsız ve özgür basın, düşünce özgürlüğünün de en etkili aracıdır. Çağdaş ve demokratik toplumlarda halkın haber alma hakkı, basın ve ifade özgürlüğü ile mümkündür. Bugün, Muğla'da bir ilki gerçekleştirerek biz basın emekçilerini tek bir çatı altında toplayan bu anlamlı gecenin mimarı değerli Başkanımız Mehmet Kocadon ve ekibine hepiniz adına teşekkürlerimi sunuyorum." dedi. Kaytan konuşmasının ardından ev sahibi Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'a günün anısına bir plaket verdi.

Fethiye Gazeteciler Derneği Başkanı Osman Baykuş, gazetecilerin çok zor ve kutsal bir görev yaptıklarını ifade ederek, Muğla basınını Bodrum'da bu anlamlı günde bir araya getiren Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve ekibine teşekkür etti.

Gecenin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür eden Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut, "Camiamızın yaşadığı sorunlar hepimizin malumu. Bu sorunları en aza indirmek için çalışmalarımızı örgütlü olarak sürdürmeliyiz." dedi.

Bodrumlu gazeteci Zeki Özkeskin de Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'a, Başkan Yardımcılarına, Belediye Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürü Ummahan Yurt'a, Basın Yayın Medya Tasarım Birimi Sorumlusu Fikret Hıdır'a ve belediye çalışanlarına Muğla ili genelindeki gazetecileri bir araya getirdikleri için teşekkür etti. Özkeskin, "Umuyoruz ki bizler de daha üst statülerde bir meslek odası şeklinde örgütlenebiliriz. İnşallah bir gazeteciler odasının olduğu günleri de görürüz." dedi.

Muğla'daki tüm basın mensuplarını bu anlamlı güne istinaden bir araya getiren Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise "Öncelikle bizi kırmayıp 5000 yıllık tarihi olan Bodrum yarımadasına gelen siz can dostlara çok teşekkür ediyorum. Bu sancılı süreci hep beraber atlatacağız, bu süreçten Türkiye'nin geçmesi lazım. Bunun için ben sizleri canı gönülden kutluyorum. Yağmur demezsiniz, çamur demezsiniz, soğuk demezsiniz, sıcak demezsiniz. Hep bizlerle beraber, hep bizlerle birliktesiniz. Bir haberi Türkiye halkına iletebilmek için gece gündüz çalışırsınız. Sizler esasında bizlerin, seçilmişlerin hem gözü hem kulağı hem de sesisiniz arkadaşlar. Sizleri zaman zaman eleştirirler; iyi yazarsanız sizden iyisi yoktur, kötü yazarsanız sizden kötüsü yoktur ama ben hep şunu söylüyorum: sizin yazdığınız her yazıyı, koyduğunuz her noktayı her sabah okurum ve incelerim. Sizler dünyaya bu haberleri aktarmak ve bilgilendirmek zorundasınız. Sizin de mesleğiniz, göreviniz bu. Onun için ben sizleri her zaman büyük bir takdirle ve özellikle canı gönülden desteklemişimdir. Sizlerin içinde olduğum için, sizlere kendimi çok yakın hissettiğim için son derece mutluyum. ve tabi ki hepiniz merak ediyorsunuz 'bu Mehmet Kocadon kimdir' diye. Bodrum aşkıyla Bodrum sevdasıyla dolu olan bir kardeşinizim ben. Lakin bu Bodrum aşkı, maalesef bize yetmez oldu. ve artık hep beraber diyoruz ki 'Muğla aşkıyla yanıp tutuşalım, birlik beraberlik içinde olalım. Çünkü açık ve net bir şekilde söylüyorum arkadaşlar; Muğla'ya Türkiye'nin ve dünyanın gündemine oturtan birbirinden değerli ilçeleri ile bir bütün olarak sahip çıkmak lazım, birlik beraberlik içinde olmak lazım. Ben hep şunu söylemişimdir: ne aşık olmaktan korkun, ne de sevmekten korkun arkadaşlar. Çünkü sevginin saygının olduğu yerde güzellikler vardır. Hizmet için ise önce insanı sevmek gerekir. Biz işe bu yüzden insanımızı toprağımızı sevmekle başladık. Bu yüzden en çok bu yüzden Bodrum sevdamızla Bodrum aşkımızla çıktığımız yolumuzda artık Muğla sevdası Muğla aşkı diyoruz. 2016 yılının sizlere sağlık, huzur mutluluk hoşgörü ve Muğla aşkı ile dolu bir yıl olmasını temenni ediyorum. Bugün bizleri kırmayıp buraya gelen tüm basın emekçisi kardeşlerimin basın bayramını kutlarken de, bu yıl Nilüfer kardeşime de huzurlarınızda ayrıca teşekkür ediyorum. Hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum" şeklinde konuştu.

Bodrum Belediyesi'nin misafiri olarak Diamond of Bodrum Otel'de konaklayan Muğla basını, ertesi gün sabah, Bodrum merkezi de gezerek öğle saatlerinde Bodrum'dan ayrıldı. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Kocadon Muğla Basınını Bodrum'da Ağırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement