Başkan Kocamaz, 2. Hizmet Yılını Değerlendirdi - 2 - Son Dakika
Güncel

Başkan Kocamaz, 2. Hizmet Yılını Değerlendirdi - 2

Başkan Kocamaz, 2. Hizmet Yılını Değerlendirdi - 2

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, hizmetteki 2. yılını değerlendirdi.

31.03.2016 11:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, hizmetteki 2. yılını değerlendirdi.

Başkan Kocamaz, 'Hizmette 22 Mersin'e Hizmette 2. Yıl' sloganı ile düzenlenen '2. Yıl Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı ve Resepsiyonu'nda 2 yıl boyunca Mersin'de gerçekleştirdiği hizmetleri ve önümüzdeki süreçte hayata geçirmeyi planladığı projeleri Mersin protokolü, basın mensupları ve kamuoyuyla paylaştı.

Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen toplantıya, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve MHP Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Mersin Vali Yardımcısı Cezmi Türk Göçer, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, MHP Mersin İl Başkanı Sebahattin Kılıç, Mersin Eski Valisi Akif Tığ, İlçe Belediye Başkanları, Mersin Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, oda, dernek başkanları ve temsilcileri, muhtarlar, çok sayıda protokol üyesi ve Mersin halkı katıldı.

'Memleket Aşkı' adlı tanıtım filminin izlenmesinin ardından Başkan Kocamaz, Mersin'de yapılan hizmetlerin, ilklerin, tamamlanan ve önümüzdeki süreçte hayata geçirilecek olan projelerin sunumunu yaptı.

Mersin'de yaşayan 2 milyon vatandaşın daha mutlu, huzurlu, sağlıklı, güvenli, sevgi dolu ve müreffeh bir hayat standardına kavuşmasını sağlamak amacı ile çalıştıklarını vurgulayan Başkan Kocamaz, Mersin'in gelecek vizyonunu kentin tüm dinamikleri ile birlikte çizmek istediklerini bir kez daha ifade etti.

Mersin Tarsuslu şair Ümit Yaşar Oğuzcan'ın 'Bir daha dünyaya gelirsem eğer, isterim ömrümün her senesinde, günlerim hep böyle geçsin Mersin'de' dizelerini anımsatan Başkan Kocamaz, 'Hayallerimizi, Akdeniz'in büyülü maviliklerinde büyüttük. Ham yüreklerimiz Akdeniz'in sımsıcak güneşiyle olgunlaştı. Ağız tadıyla bağdaş kurduğumuz sofralarımızı, Çukurova'nın bereketli topraklarından fışkıran nimetlerle donattık. Kısacası havasına, suyuna, toprağına, insanına aşık olduk Mersin'in. Bu aşktır rotamızı çizen, dünyalık hırslarımız ve siyasi hesaplarımız değil. Gece-gündüz çalışarak ürettiğimiz proje ve hizmetler, Mersin'e hizmet aşkımızın ateşinde pişmektedir' dedi.

Mersin'de Ulaşım Anlayışını Değiştiriyoruz

Başkan Kocamaz, Tulumba Bat-Çık Projesi ile birlikte merkezdeki trafik sorununun bir kısmını çözdüklerini dile getirdi. Mersin'in trafiğine nefes aldıracak Yeni Bat-Çık projelerini de hayata geçireceklerini yineleyen Başkan Kocamaz, Mersin'e yakışan 111 engelsiz modern toplu taşıma aracını vatandaşların hizmetine kavuşturduklarını söyledi.

Mersin'in geleceği için 2030 yılına kadar olan Ulaşım Master Planı'nı da hazırladıklarını belirten Başkan Kocamaz, kentin ulaşım anlayışını değiştirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Altyapısı Sağlam, Yeşil Bir Kent İçin Çalışıyoruz

Mersin'in en önemli sorunlarından birinin altyapı olduğunu her fırsatta ifade eden Başkan Kocamaz, başta Mersin merkez olmak üzere kentin tüm ilçelerinde altyapı çalışmalarına hız verdiklerini dile getirdi. Kentin birçok noktasında kanalizasyon ve içme suyu yatırımlarının devam ettiğini belirten Başkan Kocamaz, hayata geçirilen ve tamamlanan atıksu arıtma tesisleri ile çevreye verdikleri önemi de vurguladı.

Sosyal Belediyecilikte Öncü Olma Yolundayız

Mersin'de 7'den 70'e herkese hizmet verdiklerini belirten Başkan Kocamaz, Mersin'in ilerleyen dönemlerde kadın, çocuk ve yaşlı dostu bir kent adı ile anılacağını ve birçok kente de örnek olacağını belirtti. Dosteli Sosyal Market'ten Ekmek Fabrikası'na kadar birçok farklı hizmeti vatandaşların hizmetine sunduklarını belirten Başkan Kocamaz, her açıdan engelsiz ve mutlu bir Mersin için hizmetlerinin devam edeceğini ifade etti.

Mersin'in Kapılarını Dünyaya Açıyoruz

Mersin'i ulusal ve uluslararası birçok fuarda temsil ettiklerini söyleyen Başkan Kocamaz, 'Mersin'in güzelliklerini gün yüzüne çıkarıyoruz. Miami'den Berlin'e, İstanbul'dan Ankara'ya kadar kentimizi tanıtmak için çalışıyoruz. Denizi, mavisi, doğal ve kültürel değerleri ile kentimizi her açıdan tanıtıyoruz' dedi.

Tarihimize Sahip Çıkıyor Sanatı Her Yere Ulaştırıyoruz

Mersin'in kültür miraslarına sahip çıktıklarını ve arkeolojik kazılara her yıl destek verdiklerini hatırlatan Başkan Kocamaz, 'Yaylalarda Köylerde Kültür Sanat Her Yerde' sloganı ile çıktıkları yolda, Mersin'in tüm ilçelerine kültür ve sanat etkinliklerini taşıdıklarını da ifade etti.

Spor Kenti Mersin

Amatör spor kulüplerinden profesyonel sporculara kadar Mersin'i spor kenti yapmak için birçok projeye imza attıklarının altını çizen Başkan Kocamaz, 'Kentimizde spor bilinci oluşturmak adına 2 yılda ulusal ve uluslararası birçok spor organizasyonuna ev sahipliği yaptık. Gençlerimizi spor akademileri ile buluşturduk' diye konuştu.

Güvenli ve konforlu ulaşımdan, kaliteli ve temiz çevreye, dünya standardında kültür ve sanat organizasyonlarından, vizyon projelere, engelli hizmetlerinden sosyal hizmetlere kadar pek çok alanda Mersin'e yakışır projeler üretmeye hız kesmeden devam edeceklerini söyleyen Başkan Kocamaz, 'İnanıyorum ki önümüzdeki yıllarda katlanarak artacak hizmetlerimiz, Mersinimizi çok daha güzel yerlere getirecek, geleceğimiz bugünlerimizden çok daha parlak ve pırıltılı olacaktır. Geleceğin mutlu, huzurlu, müreffeh Mersin'ini hep birlikte kuracağız' dedi.

Katılımcılar, toplantı sonrasında resepsiyona geçti ve 'Hizmette 22 Mersin'e Hizmette 2. Yıl' anısına pasta kesildi.

FTP ADRESİMİZDEN DAHA FAZLA FOTOĞRAF İNDİREBİLİRSİNİZ;

http: medya2.mersin.bel.tr/

2015 HABER-FOTO DOSYASI

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başkan Kocamaz, 2. Hizmet Yılını Değerlendirdi - 2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şanlıurfa'da Bohçacı Kılığındaki 3 Kadın Hırsızlık Yaptı
    13:35 Şanlıurfa'da Bohçacı Kılığındaki 3 Kadın Hırsızlık Yaptı

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde bohçacı kılığında bir eve giren 3 kadın hırsız, yüklü miktarda para ve ziynet eşyası çaldı. Hırsızların eve giriş ve çıkışları güvenlik kamerasına yansıdı. Polis, hırsızları yakalamak için çalışma başlattı.

  • Kilis'te hapis cezası bulunan firari hükümlü yakalandı
    13:35 Kilis'te hapis cezası bulunan firari hükümlü yakalandı

    Kilis'te hırsızlık suçundan aranan ve 14 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan M.S, Barış Mahallesi'nde yakalandı. Yakalanan hükümlü, işlemlerinin ardından cezaevine teslim edildi.

  • Bilecik'te Turizm Haftası Etkinlikleri Düzenlendi
    13:35 Bilecik'te Turizm Haftası Etkinlikleri Düzenlendi

    Bilecik'te, 15-22 Nisan Turizm Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikler Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Etkinlikte, Bilecik'in turizm potansiyeli ve kültürel zenginlikleri vurgulandı. Programda halk oyunu gösterisi, müzik dinletisi, yiyecek ve içecek hizmet alanı öğrencilerinin mezuniyet töreni gibi etkinlikler yer aldı. Etkinliğe Bilecik Valisi, Belediye Başkan Vekili, üniversite rektörü, jandarma ve emniyet müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

  • İşten çıkartılan kadın işe iade davasını kazandı
    13:34 İşten çıkartılan kadın işe iade davasını kazandı

    İzmir'de argo ve küfürlü ifadeler kullanmasından duyduğu rahatsızlık nedeniyle uyardığı erkek mesai arkadaşına argo söylemlerinin devam etmesi üzerine küfrettiği gerekçesiyle işten çıkartılan kadın, işe iade davasını kazandı. İş Mahkemesi, feshin ölçüsüz olduğunu ve eşitlik ilkesine aykırı olduğunu belirterek işe iade kararı verdi.

  • Marmaris'te inşaat kazasında 1 ölü, 1 yaralı: 4 kişi gözaltına alındı
    13:34 Marmaris'te inşaat kazasında 1 ölü, 1 yaralı: 4 kişi gözaltına alındı

    Muğla'nın Marmaris ilçesine bağlı İçmeler mahallesinde dün akşam meydana gelen inşaat kazasında bir işçi hayatını kaybetti, bir işçi yaralandı. Olayın ardından şantiye şefi ve yüklenici firma yetkilisi dahil olmak üzere 4 kişi gözaltına alındı. Marmaris Kaymakamlığı geniş çaplı soruşturma başlatırken, iş güvenliği uzmanları olay yerinde incelemelerde bulunuyor.

  • Kilis'te Öğrenciler İçin Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği Düzenlendi
    13:34 Kilis'te Öğrenciler İçin Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği Düzenlendi

    Kilis'te İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği'nde öğrenciler, yakan top, mendil kapmaca, ip atlama ve sek sek gibi oyunlar oynayarak hem yarıştı hem de eğlendi. İl Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, unutulmaya yüz tutmuş oyunları tekrar yaşatmaya çalıştıklarını belirtirken, başarılı olan öğrencilere 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda ödüllerinin verileceğini açıkladı.

  • Rizeli Çay Üreticileri, Açıklanacak Fiyatın 20 Liradan Az Olmamasını İstiyor
    13:32 Rizeli Çay Üreticileri, Açıklanacak Fiyatın 20 Liradan Az Olmamasını İstiyor

    Rize başta olmak üzere Artvin, Trabzon ve Giresun illerinde yaş çay üreticileri, hükümetin açıklayacağı fiyatın en az 25 lira olmasını talep ediyor. Üreticiler, özel sektörün kendilerini mağdur ettiğini ve devletin desteklerini halka vermesi gerektiğini belirtiyor.

  • Siemens, Liderlik Kadrosunu Uzatıyor
    13:31 Siemens, Liderlik Kadrosunu Uzatıyor

    Siemens Denetim Kurulu, Başkan ve CEO Roland Busch'un sözleşmesini 2025'e kadar uzatma kararı aldı. Ayrıca, Yönetim Kurulu üyesi Cedrik Neike'nin görev süresi de 2025'e kadar uzatılacak.

  • TFF Açıkladı: Fenerbahçe-Beşiktaş Derbisi 27 Nisan'da
    13:31 TFF Açıkladı: Fenerbahçe-Beşiktaş Derbisi 27 Nisan'da

    Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Trendyol Süper Lig'de 34. ve 35. hafta müsabakalarının programlarını açıkladı. Buna göre 34. haftadaki Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi, 27 Nisan Cumartesi günü saat 19.00'da oynanacak. Daha önceki sezonlarda olduğu gibi ligin son 3 haftasında birbirini ilgilendiren maçlar ise aynı gün ve saatlerde oynatılacak. Trendyol Süper Lig 34. ve 35. hafta programları da açıklandı.


Advertisement