Mersin Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz: Anamur, Değişiyor - Son Dakika
Güncel

Mersin Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz: Anamur, Değişiyor

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Anamur Belediyesi 8. Uluslararası Kültür ve Muz Festivali'nde, "Anamur'un vizyonunun tamamen değişecek" dedi.

29.08.2014 10:04  Güncelleme: 10:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rumana Hotel'de düzenlenen kahvaltılı basın toplantısına basın mensuplarının yanı sıra Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri de katıldı. Toplantıda ilk olarak Anamur Turizm ve Kültür Derneği Başkanı Fuat Uğur söz aldı. Anamur turizminin gelişmesi adına Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'dan destek isteyen Uğur, projelerin biran önce hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, Anamur'un Akdeniz'in incisi olduğunu belirttiği konuşmasında 30, 40 yıl boyunca Anamur'un üvey evlat muamelesi gördüğünü, devletin yatırım yapmadığını, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile birlikte bu durumun değiştiğini ifade etti. Anamur'un turizmden hak ettiği payı almasını istediğini dile getiren Başkan Mehmet Türe, yolların, Anemurium Antik Kenti'nin, Mamure Kalesi ve Anamur iskelesinin acilen bitirilmesi gerektiğini belirtti. Projeleri biran önce hayata geçirmeye çalıştıklarının altını çizen Başkan Mehmet Türe, 2009 – 2014 yılları arasında Anamur'da çok şeyin değiştiğini belirterek, 2014 – 2019 ve 2019 – 2023 yılları arasında Anamur'un vizyonunun tamamen değişeceğini söyledi.

"Tarımda olduğu gibi turizmden de pay almamız lazım" diyen Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, Büyükşehir'in desteğini seçimin ardından daha ilk ay hissettiklerini dile getirdi. Anamur Belediyesi 8. Uluslar arası Kültür ve Muz Festivali'ni Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz desteği ile düzenlediklerini söyleyerek festival hakkında bilgiler verdi.

Başkan Mehmet Türe, "Siyaset ayrımı yapılmadan destek bekliyoruz. Beni cezalandırmak Anamur'u cezalandırmak demektir. Üstümüze düşen görevi fazlasıyla yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'a verdiği desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum." Dedi.
Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ferudun Torunoğlu, Anamur'a liman, gümrük kapısı, hal projesi, organize sanayi ve kapalı devre su sisteminin yapılması gerektiğini söyledi.
Başkan Burhanettin Kocamaz ise seçimin ardından 5 ayda Mersin Büyükşehir Belediyesi'ni toparladıklarını belirterek, "Mersin genelinde çalışmalar ve tespitler yaptık. Mersin'in kırsalında sorunlar büyük. Mersin bugüne kadar çok geç kalmış. Nereye el atsanız insanlar muhalefet etme derdinde. Önemli olan hizmetin gelmesidir. Anamur'un problemleri beli. 2015 bütçemize Anamur'a hal, otogar, mezbaha ve hayvan barınağı projelerimizi aldık. Teleferik, sahil projesi, iskele, deniz otobüsü izin başvuruları yapıldı. Deniz otobüsü Mersin – Anamur ve Kıbrıs arasında sefer yapacak. 30 adet cenaze aracı alacağız ve bunları ilçelerimize dağıtacağız." Dedi.
"Anamur Mersin'in en özellikli ilçelerinden biri, bizim göz bebeğimiz" diyen Başkan Kocamaz, Anamur'un organize sanayi için dar alana sahip olduğunu belirtti. Başkan Kocamaz, "Organize Sanayi Bölgesi yapıldığı zaman işsizlik azalacak. Mersin'i köy halinden kurtarıp daha yaşanır bir kent haline getireceğiz." Şeklinde konuştu.

Sabah Gazetesi Anamur Temsilcisi Yeni Anamur Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Kamil Cömertler, turizmin Alanya'da yoğunlaştığını ve yatırımcılar için en iyi tercihin Anamur olduğunu söyleyerek: "Turizm bölgesi olarak seçilen Melleç ve Bozdoğan'a neler yapılacak? Girne Anamur Kardeş Kent Projesi var mı? Kıbrıs yatırımcıları Anamur'a gelecek mi?" sorularını yöneltti.

Cömertler'in sorularına yanıt olarak Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, "Girne ile Kardeş kent çalışmalarımız devam ediyor. Bunun yanı sıra Azerbaycan'dan da bir Kardeş Kent çalışması yapacağız. Çalışmalarla beraber Kardeş şehir Parkları da oluşturacağız." Dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise "İki yanı turizm bölgesi olan yerde Nükleer Santral yapılıyor. Kamuoyu duyarsız. Çimento fabrikaları ve termik santral inşa edilmek isteniyor. METAP olarak itiraz ettik. Melleç'te çalışmalar ve ihalesi yapıldı. Ancak DSİ sulama alanı diye itiraz etti. Projemizin gerçekleşmesi için kamu yararına diyerek başvuruda bulunduk." Şeklinde konuştu.

DHA Anamur Temsilcisi Mithat Ünal işsizlik ve iş eğitimi konusunda bir soru yöneltti. Ünal'ın sorusuna karşılık olarak Başkan Burhanettin Kocamaz, "İstihdam konusunda eğitimlerimiz devam ediyor. Çukurova Kalkınma Ajansı, projelerimiz ve İlçe Belediyeleriyle birlikte yürütmeyi amaçlıyoruz. İş Geliştirme Merkezleri (İŞGEM) projelerimiz var." Dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Mersin Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz: Anamur, Değişiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat'ta meydana gelen depremin hasar boyutu dron ile görüntülendi
    06:49 Tokat'ta meydana gelen depremin hasar boyutu dron ile görüntülendi

    Tokat'ta meydana gelen 5,6'lık depremin ardından dron ile havadan çekilen görüntülerde, depremin vurduğu bölgelerde binaların yıkıldığı, cami minarelerinin düştüğü ve yolların iş makineleri ile açıldığı görüldü. Hasar tespit çalışmaları devam ederken, zarar gören bölgelere yardım ulaştırılması için koordinasyon sağlanıyor.

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.


Advertisement