Başkan Kocamaz, Diyalog ve Barış Günü Etkinliğine Katıldı - Son Dakika
Yerel

Başkan Kocamaz, Diyalog ve Barış Günü Etkinliğine Katıldı

Başkan Kocamaz, Diyalog ve Barış Günü Etkinliğine Katıldı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 26 Eylül Kültürlerarası Diyalog ve Barış Günü’nde barış, kardeşlik ve sevgi mesajı verdi.

27.09.2014 13:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 26 Eylül Kültürlerarası Diyalog ve Barış Günü'nde barış, kardeşlik ve sevgi mesajı verdi.

26 Eylül Kültürlerarası Diyalog ve Barış Günü dolayısıyla Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Mersin Kültürlerarası Diyalog ve Düşünce Merkezi Derneği (MEKADİM) işbirliğinde Kongre ve Sergi Sarayı'nda bir etkinlik düzenlendi. Antakya Medeniyetler Korosu'nun da bir konser verdiği etkinliğe, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da katıldı.

Etkinlikte bir konuşma yapan Başkan Kocamaz, dünyada insanların düşmanlık duyguları içinde birbirini öldürdüğü bir dönemde, böyle bir birlikteliğin büyük önem taşıdığını belirterek, "Bütün dinler kardeşlik, huzur ve barış için indirilmiştir. Ancak birleşme varken ayrışmayı kendisine yol edinenler, dünyayı hem kendileri için hem de insanlık için yaşanılmaz bir noktaya doğru sürüklemektedir" dedi.

Sorunlarının çözümünün insanlık paydasında buluşmak olduğunu kaydeden Kocamaz, "Böyle bir ortamda kimse kimseyi ötekileştirme gayesi içerisinde olmaz. Ancak insanlık idealleri dışına çıkanlar, kendilerine her şeyi alet etmeye çalışırlar. Maalesef en ulvi düşünce olan, en ulvi inanış olan dinleri kendi ideallerine alet edinenler, insanlığı tedirgin ve huzursuz etmektedir" ifadelerini kullandı.

Barış, sevgi, kardeşlik duygularıyla bir araya gelen Medeniyetler Korosu'na teşekkür eden Kocamaz, "İnşallah bu tür topluluklar daha da çoğalır. Çünkü hepimizin birliğe, barışa, sevgiye ve huzura ihtiyacı var. Bu tabloyu bize yaşatan başta MEKADİM olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Kocamaz, Medeniyetler Korosu'na katılarak, söyledikleri parçalara eşlik etti. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Kocamaz, Diyalog ve Barış Günü Etkinliğine Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement