Başkan Kocamaz, "Mersin'in Ortak Paydasında Birleşeceğiz" - Son Dakika
Güncel

Başkan Kocamaz, "Mersin'in Ortak Paydasında Birleşeceğiz"

Başkan Kocamaz, "Mersin\'in Ortak Paydasında Birleşeceğiz"

Burhanettin Kocamaz, Mersin'in problemlerini çok iyi bildiğini, Mersin'in ortak paydasında birleşmek mecburiyetinde olduklarını söyledi

16.12.2013 14:27  Güncelleme: 11:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarsus Belediye Başkanı ve MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhanettin Kocamaz, Mersin'in problemlerini çok iyi bildiğini, Mersin'in ortak paydasında birleşmek mecburiyetinde olduklarını söyledi.

Başkan Kocamaz, Pazar günü Çamlıyayla, Sebil ve köyleri gezdi.

Başkan Kocamaz'a Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, Sebil Belediye Başkanı Mehmet Çelik, MHP Çamlıyayla MHP ilçe Başkanı Kudret Özdemir, Tarsus Ülkü Ocakları Başkanı Ali Rıza Genç, Çamlıyayla Ülkü Ocakları Başkanı Eren Gür, belediye meclis üyeleri ile çok sayıda partili eşlik etti.

İlk olarak Çamlıyayla'da esnaf gezisi yapan Başkan Kocamaz, daha sonra Sebil beldesine geçti. Burada da esnaflarla sohbet Başkan Kocamaz, sırasıyla Körmenlik, Çakırlıboğazı mevkii, Fakılar, Atdağı, Belçınar, Korucak, Darıpınarı, Bağçatağı, Giden ve Sarıkavak köylerini ziyaret etti.

Yoğun ilgiyle karşılaşan Başkan Kocamaz, 13 aydır Mersin'i karış karış gezdiklerini, vatandaşların sorunlarını dinlediklerini, çözüm için projelerinin hazır olduğunu söyledi.

Başkan Kocamaz, "Bu çıkan yeni yasadan sonra köy tüzel kişilikleri ortadan kalkıyor, köyler mahalle haline dönüşüyor ve bundan sonra alacağınız hizmeti il genel meclisinden değil, özel idareden değil ya ilçe belediyesinden yada büyükşehir belediyesinden alacaksınız. Su, kanalizasyon hizmetleri, mezarlık hizmetleri itfaiye hizmetleri, 15 metreden büyük yolların bakımı, onarımı, açılması, yapılması gibi bazı hizmetler Büyükşehir'e geçti. Ama gönlümüz şunu arzu ediyor, inşallah büyükşehirle beraber Mersin'in 13 ilçesine talibiz, bu 13 ilçeyi büyükşehirle bütünleştirdiğimiz takdirde bugüne kadar yapılamayan, hayal bile edilemeyen birçok hizmet Allah'ın izniyle sizlerin ayağına gelmiş olacak. Elbette işimiz zor ama kolay bir şey yok. Özellikle seçimlerde her türlü entrikanın kol gezdiği, adeta seçimleri bir şekilde kendi lehlerine çevirebilmek için bazı siyasilerin bu işi ayağa düşürdüğü, çirkefleştirdiği bir ortamda yerel seçim heyecanı yaşayacağız. Bundan 4 ay sonra Cumhurbaşkanlığı seçimi yaşayacağız, ondan sonra 2015 baharında da bir genel seçim heyecanı yaşayacağız. Bunu ceketin düğmelerini iliklemeye benzetiyoruz. İlk düğmeyi yanlış iliklerseniz diğer düğmelerin doğru iliklenme imkanı ortadan kalkıyor.

Bu seçim her ne kadar bir yerel seçim olsa da Türkiye'nin genel politikaları yönünden geleceğe yönelik çok önemli bir başlangıç noktası olacak. Mersin'in problemlerini hepimiz biliyoruz. Bizim amacımız Tarsus'ta olduğu gibi Mersin 'i de bir barış, bir huzur, bir kardeşlik kenti haline getirmek öncelikli görevimiz. Elbette fiziki eksikler var, bunların bir an önce tamamlanması lazım. Mersin'in hak ettiği yere gelmesi lazım" dedi.

Başkan Kocamaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bizim başlangıçtan bu yana yaklaşık 13 aydır gezdiğimiz her yerde gördüğümüz heyecan, vatandaşlarımızdan aldığımız elektrik Mersin'de insanların bu seçimi bir fırsat olarak değerlendireceği ve Mersin'de değişimi gerçekleştireceği yönünde. Ama çalışmak gerekiyor. Cenab-ı Allah kim çok çalışırsa, kim daha çok bu işi talep ediyorsa ona veririm diyor. Bizde diyoruz ki, Mersin'i herkesin hedef olarak seçtiği bir dönemde özellikle dün bazı gazetelerde ve televizyonlarda haberlerde görmüşsünüzdür en son Diyarbakır buluşmasından sonra Kuzey Irak'taki Kürt Yönetimi'nin bulunduğu bölgede oradaki yönetime bağlı televizyonlar Mersin'de dahil Güney Anadolu'yu, Doğu Anadolu'yu Kürdistan olarak tekrar göstermeye başladılar. Özellikle bölgedeki TV'ler hava durumunu anlatırken harita üzerinde o şekilde gösteriyorlar. Bunlar Aziz Atatürk'ün 1923'te Mersin'e geldiğinde söylediği "Mersinliler Mersin'e sahip çıkınız." sözünün içini tam dolduramadığımız için bugün bu şekilde televizyonlarda, medyada karşımıza çıkarılabiliyor.

Bu seçim her zamankinden çok daha önemli diyoruz. Zira bölücü örgüt Mersin'i kendisine, sıcak denizlere, Akdeniz'e açılacak bir liman olarak seçmiş. ABD, AB, İsrail dahil aklınıza gelen bütün küresel güçler Mersin'in seçimiyle ilgileniyorsa bizlerin bu ülkenin, bu vatanın, bu toprağın gerçek sahipleri olarak her zamankinden daha fazla bu küresel güçlerden daha fazla ilgilenmemiz gerekiyor. Bu seçimi geçmişte yapılan seçimler gibi değerlendirmek hem bölgemizi hem de ülkemizi, hepimizi çok tehlikeli sonuçlara götürebilir."

MERSİN ORTAK PAYDASINDA BİRLEŞMELİYİZ

Başkan Kocamaz, Mersin'in ortak paydasında birleşilmesi gerektiğini ifade ederek, "Halihazır 16 büyükşehir var. 30 Mart'ta büyükşehir sayısı 30'a çıkıyor ama inanın ki bu 30 büyükşehir içerisinde dış güçlerin, küresel güçlerin en fazla üzerinde durduğu ve ilgilendiği bölge Mersin. Bu seçimde geçmişte hangi siyasi partiye oy vermiş olursak olalım yada gönlümüz hangi siyasi partiden yana olursa olsun bu seçimde Mersin ortak paydası etrafında birleşmek mecburiyetinde olduğumuzu sizlere belirtmek istiyorum. Önümüzdeki 3,5 aylık süre içerisinde gayretlerimiz arttıracağız, çok çalışacağız ve Mersin'deki değişimi sizlerle birlikte gerçekleştireceğiz" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan Kocamaz, 'Mersin'in Ortak Paydasında Birleşeceğiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Milli Boksör Emine Kılınç, Gümüş Madalya ile Niğde'ye Döndü
    23:09 Milli Boksör Emine Kılınç, Gümüş Madalya ile Niğde'ye Döndü

    Hırvatistan'da düzenlenen Gençler Avrupa Şampiyonası'nda 50 kiloda gümüş madalya kazanan milli boksör Emine Kılınç, memleketi Niğde'ye coşkulu bir karşılama ile döndü. Kılınç, gazetecilere yaptığı açıklamada, ikincilikle yetinmeyerek daha büyük başarılar hedeflediğini belirtti. Ailesi, antrenörü ve Gençlik ve Spor İl Müdürü de Kılınç'ı tebrik ederek gelecek müsabakalarda başarılar diledi.

  • Xiaomi mi 11 serisi HyperOS güncellemesi aldı
    23:09 Xiaomi mi 11 serisi HyperOS güncellemesi aldı

    Xiaomi, Ekim 2023'te HyperOS'u duyurarak MIUI defterini kapattı. Şirket, önemli değişiklikleri beraberinde getiren bu arayüz yazılımını dağıtma çalışmalarını başlattı. Xiaomi mi 11 serisi de Android 14 tabanlı HyperOS güncellemesi aldı. Güncelleme ile birlikte yeni saat stilleri, yazı tipleri, duvar kağıtları ve widget'lar gibi özelleştirme seçenekleri sunuluyor. Ayrıca, eski modeller için de HyperOS güncellemesi yayınlanacak.

  • Getir, küçülüyor mu? FreshDirect ve BiTaksi'yi satacak mı?
    23:09 Getir, küçülüyor mu? FreshDirect ve BiTaksi'yi satacak mı?

    Getir, son yıllarda büyük bir büyüme göstererek Türkiye sınırlarını aşmış ve Avrupa ülkelerinde de hizmet vermeye başlamıştır. Ancak son gelişmelere göre şirketin küçülmeye hazırlandığı iddia edilmektedir. Getir'in Aralık 2023'te satın aldığı FreshDirect ve Türkiye'de hizmet veren BiTaksi'yi satmayı planladığı söylenmektedir. Şirketten henüz resmi bir açıklama gelmemiştir, bu nedenle küçülme şimdilik bir söylentiden ibarettir. Getir, şu anda Türkiye, İngiltere, Almanya, Hollanda ve ABD'de faaliyet göstermektedir.

  • TOFAŞ, Türkiye'de Jeep Üretimine Başlayabilir
    23:09 TOFAŞ, Türkiye'de Jeep Üretimine Başlayabilir

    TOFAŞ firmasının Türkiye'de Jeep üretimine başlayabileceği ortaya çıktı. Yeni Jeep CEO'su Antonio Filosa'nın maliyetleri düşürmek adına üretimi başka ülkelere kaydırmayı planladığı ve Türkiye'nin seçenekler arasında olduğu biliniyor. Markanın 2030 hedefi ise global satışlarını 2 katına çıkarmak. TOFAŞ ile uzun süreli bir iş birliği ihtimali konuşuluyor.

  • TİKA, Zimbabve'de tarım sektörüne destek sağlıyor
    23:08 TİKA, Zimbabve'de tarım sektörüne destek sağlıyor

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Zimbabve'de tarım sektöründe mesleki ve teknik eğitime destek amacıyla çeşitli tarım ekipmanları temin ediyor. TİKA'nın sağladığı yer fıstığı ayıklama ve mısır taneleme makineleri, Zimbabveli gençlerin mesleki eğitimlerine katkı sağlamak için kullanılacak. Proje, Zimbabve'nin tarıma elverişli topraklarında gençlerin geleceğine katkı sağlamayı hedefliyor.

  • FETÖ/PDY üyesi aranan emniyet müdürü Muğla'da yakalandı
    23:03 FETÖ/PDY üyesi aranan emniyet müdürü Muğla'da yakalandı

    FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olma suçundan aranan ve KHK ile rütbeleri ve unvanları geri alınan emniyet müdürü, Muğla'nın Fethiye ilçesinde yakalandı. 1. Sınıf Emniyet Müdürü Hasan Hüseyin Ş., noterde işlem yaparken gözaltına alındı ve tutuklandı.

  • İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile telefon görüşmesi yaptı
    23:02 İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile telefon görüşmesi yaptı

    İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile yaptığı telefon görüşmesinde, bölgedeki gerilimin kimsenin çıkarına olmadığını vurgulayarak itidal çağrısında bulundu. Sunak ayrıca, Gazze Şeridi'ne yönelik yardımların artırılmasını istedi.

  • Kuşadası'nda Kruvaziyer Gemisi İskeleye Çarptı
    23:02 Kuşadası'nda Kruvaziyer Gemisi İskeleye Çarptı

    Aydın'ın Kuşadası ilçesinde limana yanaşmaya çalışan dev kruvaziyer gemi duramayınca iskeleye çarptı. Çarpmanın etkisiyle gemide ve iskelede maddi hasar meydana geldiği öğrenildi. Olay, cep telefonu kamerasına anbean yansıdı.

  • İzmir'de Öz Kardeşini Öldüren Zanlı Sırbistan'da Yakalandı ve Türkiye'ye Getirildi
    23:00 İzmir'de Öz Kardeşini Öldüren Zanlı Sırbistan'da Yakalandı ve Türkiye'ye Getirildi

    İzmir'de öz kardeşini öldüren cinayet zanlısı, Sırbistan'a kaçtıktan sonra İnterpol'ün devreye girmesiyle Belgrad Nikola Tesla Havalimanı'nda yakalandı. Sırbistan'a giden İzmir polisi tarafından havayolu ile Türkiye'ye getirilen zanlı, İzmir'de çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Zanlı, sorgusunda suçunu kabul ederek kardeşiyle aralarındaki husumetten dolayı cinayeti işlediğini söyledi.

  • Zonguldak'ın Gülüç beldesinde Belediye Başkanı'na saldırı girişimi
    22:57 Zonguldak'ın Gülüç beldesinde Belediye Başkanı'na saldırı girişimi

    Zonguldak'ın Gülüç beldesinde Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş ile yol kapatma tartışması sebebiyle tartışan şüpheliler, belediye başkanına saldırmaya kalkıştı. Şüpheliler, çevredekilerin müdahalesiyle olay yerinden uzaklaştırıldı. Demirtaş ve yakınları olaydan yara almadı. Polis ekipleri şüphelilerin ifadelerini almak üzere polis merkezine götürdü.


Advertisement