Başkan Kocamaz Mutlu Muhtarların Sorunlarını Dinledi - Son Dakika
Yerel

Başkan Kocamaz Mutlu Muhtarların Sorunlarını Dinledi

Başkan Kocamaz Mutlu Muhtarların Sorunlarını Dinledi

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz tarafından vatandaşların isteklerini daha yakından takip edebilmek amacıyla aşlatılan ‘Göz Göze Programı’ Mersin’in Mut ilçesinde devam etti.

10.02.2017 12:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz tarafından vatandaşların isteklerini daha yakından takip edebilmek amacıyla aşlatılan 'Göz Göze Programı' Mersin'in Mut ilçesinde devam etti.

Program kapsamında Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mut ilçesi mahalle muhtarları ile canlı bağlantı kurarak, muhtarların öneri, sorun ve şikayetlerini dinledi.

Dağpazarı Mahallesi'nden yapılan canlı bağlantı ile mahalle muhtarları birebir olarak Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile görüşerek, mahallelerine dair hizmet beklentilerini anlattı.

Bu yıl kar yağışının mevsim normallerinin üzerinde olmasından dolayı kapanan yolların paletli iş makineleri ile açılabildiğinin altını çizen Başkan Kocamaz, "Kar nedeniyle kapanan yollarımızı açmak için paletli araçlarımızı kullanmak zorunda kaldık. Yollarımızın bu nedenle tahrip olduğunu biliyoruz. Önümüzdeki süreçte yollarımızı tekrar gözden geçirerek arızaları gidereceğiz" diye konuştu.

Yolların bir plan ve program çerçevesinde yapıldığını ifade eden Başkan Kocamaz, "Bu yıl içerisinde yeni asfalt ihalesine çıkacağız. Hedefimiz önümüzdeki süreç içerisinde bütün yolların asfaltla kaplanması. Yeter ki bizim sorumluluk alanımızda olsun. Bizim sorumluluk alanımızda ana yollar ve bağlantı yolları yer alıyor, köy içi yollar ise alt belediyelerin uhdesinde" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin ilk Tarımsal Hizmetler Dairesi'ni kurduk

Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak Türkiye'de ilk olarak Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'nı kurduklarını ifade eden Başkan Kocamaz, "Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığımız marifeti ile hemen her bölgemizde hizmetler ürettik ve üreticimize destek olduk. Sulama suyu ile ilgili oluşan sıkıntılar için boru desteği konusunda ilgili Bakanlığa yazımızı yazdık, geç de olsa cevap geldi. Şubat ayı içerisinde gerçekleştireceğimiz Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi'nde bu konuyu gündeme getireceğiz" ifadelerini kullandı.

Tüm Mersin'e eşit hizmet

Mersin'in çok geniş bir alana sahip olduğunu, bu alan içerisinde hiçbir ayrım yapmadan bütün ilçelere hak ettikleri hizmeti götürdüklerini belirten Başkan Kocamaz, "Hiçbir ayrım gözetmeksizin bütün ilçelerimize eşit hizmet götürmeye çalışıyoruz, yeter ki uzattığımız eli geri çevirmesinler. Herkesle uyum içerisinde çalışmak istiyoruz. Neticede yapılacak hizmet Mersin'e yapılacak Mersinliye yapılacak. Kimse yaptığı hizmeti sırtına alıp götürmeyecek. Dolayısıyla herkes bu göreve talip olurken vatandaşın hayatını kolaylaştırmak için talip oldu. O nedenle hizmeti kimin yaptığı önemli değil" diye konuştu.

Çivi Mahallesi Muhtarı Ali Osman Turcan, dışarıda düğün yapılmasının yasaklanmasından dolayı kapalı alanlarda düğün yapmak zorunda olduklarını belirterek, mahallelerinde daha önce okul olarak kullanılan binanın düğün salonu şeklinde düzenlenmesini talep etti.

Başkan Kocamaz, Muhtar Turcan'ın talebine karşılık şu ifadeleri kullandı:

"Seçildiğimiz günden bu yana bu konu ile alakalı olarak çalışıyoruz. Bu konu Sayın Cumhurbaşkanımıza kadar gitti. Bu okulların belediyelere tahsisi olmadığı için belediyeler bu okullarda yatırım yapamıyor. Eğer okulların bizlere tahsisi sağlanırsa sizin istekleriniz doğrultusunda biz bu çalışmaları yaparak o binaları düzenleyebiliriz."

"İhtiyaç varsa yaparız"

Dağpazarı Mahallesi Muhtarı Mehmet Demir'in mahallelerine soğuk hava deposu yapılması talebinde bulunması üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz, incelemeler sonucunda soğuk hava deposuna ihtiyaç olduğunun tespit edilmesi halinde, çevre mahallelerin de ihtiyacını karşılayacak şekilde soğuk hava deposu yapılabileceğini ifade etti.

Başkan Kocamaz, Muhtar Demir'in mahallelerinde bulunan camiinin minaresinin yenilenmesi talebine ise minarenin yapılacağını ifade ederek cevap verdi.

Muhtarlardan Başkan Kocamaz'a teşekkür

Dağpazarı Mahalle Muhtarı Mehmet Demir, "Mahallemizin merkezinde Mut'a 36 kilometre uzaklıkta, bin 330 metre rakımda Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz ile yüz yüze görüştük. Bu uygulama ile Sayın Başkanımızın bize sunduğu bu imkanlardan dolayı teşekkür ederiz. Daha önce de Başkanımız ayağımıza kadar gelip, toplu açılış töreni ile verdiği hizmetlerin açılışını bizim köyümüzde yapmıştı. Bu sefer de canlı yayınla buluştuk. Başkanımıza yapılan hizmetlerden dolayı teşekkürlerimizi sunduk. İsteklerimizi ilettik" dedi.

Çivi Mahalle Muhtarı Ali Osman Turcan, "Sayın Başkanım Toroslar'ı delmiş geçmiş. Havadan mı geldi, tünelden mi geldi bilmem ama bu kış gününde Başkanımızı karşımızda gördük. Çok şaşırdık. 59 yaşındayım, hayatımda böyle bir şey görmedim. Sayın başkanımız burada bizim sorunlarımızı dinledi, biz onu dinledik. Elbette tüm hizmetler anında olmaz ama biliyoruz ki yavaş yavaş tüm isteklerimiz yerine getirilecek. Toroslar'ın dağlarını unutmasınlar. Sayın Başkanımıza yapmış olduğu hizmetlerden dolayı çok teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Güme Mahalle Muhtarı Alattin Çelik ise "Mahallemizde metrelerce kar yağdı, bu sene çok çetin bir kış yaşadık. Ama benim mahallem bin 600 rakımda olmasına ve çok yoğun kar yağmasına rağmen, yollarımız hiçbir zaman kapanmadı. Ekipler gece-gündüz demeden çalıştılar ve dağ taş demeden mahallemize kadar gelip yollarımızı çok hızlı şekilde açtılar. Halkımız bu zor şartlarda bile mağdur olmadı. Bu 'Göz Göze' uygulamasıyla da Büyükşehir hizmette engel tanımıyor diyebiliriz. Hiç görmediğimiz bir hizmeti de Büyükşehir ile görmüş olduk" ifadelerini kullandı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Kocamaz Mutlu Muhtarların Sorunlarını Dinledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement