Başkan Kocamaz, Petrol İş Sendikası Mersin Şubesini Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Başkan Kocamaz, Petrol İş Sendikası Mersin Şubesini Ziyaret Etti

Başkan Kocamaz, Petrol İş Sendikası Mersin Şubesini Ziyaret Etti

Tarsus Belediye Başkanı ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhanettin Kocamaz, çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

25.10.2013 09:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarsus Belediye Başkanı ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhanettin Kocamaz, çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Radyo Çetin ve Kanal 2000 televizyonuna canlı yayın konuğu olan Başkan Kocamaz, daha sonra Petrol İş Sendikası Mersin Şubesi'ni ziyaret etti.

Radyo Çetin'de Reşat Yıldırım'ın sunduğu 'Yakın Plan', Kanal 2000 televizyonunda Nebahat Demir'in sunduğu 'Gündemin Getirdikleri' programında çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Kocamaz, Mersin'in acilen yönetim değişikliğine ihtiyacı olduğunu söyledi.

Mersin'de 30 Mart'tan itibaren yeni sisteme geçileceğini kaydeden Başkan Kocamaz, "Mersin bugünkü konumuyla hali hazır 16 büyükşehir içerisinde eğer gidip gördüyseniz maalesef en geri durumda olan büyükşehir. Yeni büyükşehir yasasıyla birlikte büyükşehir sayısı 30 çıktı ve bir başka değişiklik geçmişte sadece İstanbul ve Kocaeli'nde yapılan uygulama bu 30 büyükşehir'in tamamında uygulanacak. Bu uygulama nedir? Valilik sınırlarıyla büyükşehir'in sınırlarının örtüştürülmesi, köy tüzel kişiliğinin tamamen kaldırılması ve beldelerin kapatılması, köylerin ve beldelerin mahalle haline getirilmesi. Bu 30 Mart'tan itibaren uygulanacak yeni sistem. Eskiden köyler hizmeti il özel idaresinden veya köy hizmetlerinden alırlardı ama şu anda artık özel idareye temsilci olarak verilen delegelerde ortadan kalktı. Her şey belediye kapsamı içerisinde değerlendiriliyor. Hizmetlerin bir kısmını bağlı olduğu ilçeden alacak bir kısmını da büyükşehirden alacak. İlçelerin bazı hizmetleri su ve kanalizasyon gibi, 15 metreden büyük yolların her türlü hizmeti gibi, imarla ilgili bazı düzenlemeler gibi, ulaşım, otogar, mezarlık, itfaiye hizmetleri gibi büyükşehir'e aktarılıyor. Bu hizmetler büyükşehir'e aktarılırken ilçelerin iller bankasından aldığı payında %40'ı büyükşehir'e aktarılıyor. Ayrıca su ve kanalizasyon işleri büyükşehir'e geçtiği için artık Mersin'de köylerde dahil su bedellerini MESKİ toplayacak" dedi.

Başkan Kocamaz, "Bu yasayla birlikte ilçelerin kaynakları en az % 50-55 oranında ki bu ilçe ilçe değişebilir azalmış oluyor. Ben Tarsus için olayı incelediğimde Tarsus Belediyesi'nin bütçesinin 1/3'e düştüğünü görüyoruz. Zaten bütçenin 1/3'ü su ve kanalizasyon hizmetlerinden gelen bedeller. İller bankasından gelenleri ve diğerlerini kaldırdığınız zaman belediyenin bütçesi de 1/3'e düşüyor. Eğer iyi bir organize yapılmazsa halihazır büyükşehirle Yenişehir arasındaki kavga gibi büyükşehirle ilçeler arasında bir kavga, bir sürtüşme söz konusu olursa inanın ilçeler bu yasa uygulanmaya başladığı andan itibaren bugünkü konumundan çok daha geriye gidebilir" dedi.

Çamlıyayla'dan Anamur Kaledran'a kadar olan tüm bölgenin büyükşehir'in alt belediyesi konumuna geldiğini söyleyen Başkan Kocamaz, "Geçmişte Tarsus Mersin'in merkez dışındaki bütün ilçeleri gibi müstakil bir belediye olarak hizmet veriyordu. Ama bu yasayla birlikte Tarsus'ta dahil olmak üzere Çamlıyayla'dan Anamur Kaledran'a kadar olan tüm bölge tüm ilçeler büyükşehir'in alt belediyesi konumuna geldi. Dolayısıyla yeni başlayacak bu sistem nasıl başladıysa öyle gider.

Büyükşehirle ilgili vatandaşlarımızın çok büyük şikayetleri var. Bunları mutlaka kendinizde duymuşsunuzdur birçoğuna belki kendinizde katılmışsınızdır. Mersin bugünkü konumunu gerçekten hiç hak etmiyor, özellikle Tarsus tarafından girerken Suriye'de bir kentte giriyormuş görüntüsünü. Gerçekten büyükşehir demeye binlerce şahit ister. Böyle bir ortamda vatandaşlarımızdan gelen talep doğrultusunda bizde bir araştırma yaptırdık. Bu araştırma neticesinde vatandaşlarımızın gerçekten Mersin Büyükşehirle ilgili bizim üzerimizde bir yoğunlaşmasını hissettik, gördük ve genel merkezimizle bu konuyu paylaştıktan sonra aday olmaya karar verdik. 16 Kasım 2012 tarihinden itibaren de Mersin'in bütün ilçelerini köy köy, mahalle mahalle, belde belde geziyoruz. Gittiğimiz her yerde de bu iş için büyük heyecan görüyoruz. İnsanlar adeta yarın seçim varmış, yapılacakmış gibi büyükşehir seçimine endekslenmiş, kilitlenmiş durumda. Vatandaşlar artık Mersin'de süratle bir imaj, bir yönetim değişikliğinin gerekliliğine inanmış durumdalar. Mersin ortak paydasında artık insanlar birleşmek zorunda olduklarını dile getiriyorlar. Bizde Mersin'e Mersinliler adına sahip çıkmak üzere yollardayız" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan Kocamaz, Petrol İş Sendikası Mersin Şubesini Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement