Başkan Köksoy, Ardahan'ın Çehresini Değiştiren Projelerinden Özet - Son Dakika
Yerel

Başkan Köksoy, Ardahan'ın Çehresini Değiştiren Projelerinden Özet

Başkan Köksoy, Ardahan\'ın Çehresini Değiştiren Projelerinden Özet

Ardahan Belediyesi Makine Parkı Yenilendi.

01.11.2015 08:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ardahan Belediyesi Makine Parkı Yenilendi. Belediye Başkanı Faruk Köksoy'un girişimleriyle yenilenen araç parkında, İstanbul Büyük şehir Belediyesinden Ardahan Belediyemize 2-adet araç hibe edildi. Otobüs (sosyal ve kültürel hizmetler için kullanılacak) Minibüs ise (servis ve acil hizmetlerde kullanılacak) Kombine Kanal açma aracı Çevre ve Şehircilik Bakanlığından hibe edildi. 2015 Model olup 248.400 TL olan araçta hizmete sunuldu.

Ayrıca Belediyeler Birliğinin katkısıyla Ardahan'a hibe edilen kombine itfaiye aracı Belediyemize teslim edildi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, "2015 Yılında Ardahan Belediyesinin makine parkını güçlendirme ile ilgili son aracımızı da teslim almış bulunuyoruz. Girişimlerimiz ile Türkiye Belediyeler Birliğinden teslim aldığımız, Türkiye Belediyeler Birliğinin katkısıyla Ardahan'a hibe edilen kombine itfaiye aracı Ardahan'daki benzin ve doğalgaz gibi acil müdahale edilmesi gereken yangınlar ile ilgili müdahale aracı olarak Belediyemizin makine parkındadır. Arkadaşlarımız da bunun kullanımını gayet iyi bilmektedirler. Allah, kaza ve benzeri hadiseler vermesin ama olduğu zaman da makinemiz hazır. Türkiye Belediyeler Birliğine çok teşekkür ediyorum. Ardahan halkına ve Belediyemize hayırlı olsun diyorum. Bundan öncede İstanbul Büyükşehir Belediyesinden bir otobüs ve minibüs, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından kombine kanal açıcı aldık. Araçlarımızı bu yıl makine parkımıza kattık. Böylelikle Ardahan Belediyemizin Şehrimizde ki gerek kanal açmada gerek yangına müdahalede teknik araç özellikleri açısından ciddi bir eksiklik kalmamış görünüyor. Tekrar Belediyemize ve Ardahan'ımıza hayırlı olsun." dedi.

ALABALIK DERESİ İSLAH ÇALIŞMALARI

Şehir merkezinden geçen Alabalık Deresi ıslah çalışmalarında 2.Etap proje uygulaması başlamış olup hızla devam etmektedir. Çalışmalar hakkında açıklama yapan Başkan Köksoy; "Gerek Kura Nehri, gerek Alabalık Deresi ıslah ve çevre düzenlemeleri Belediyemizce yakinen takip edilen proje olup, bu proje çalışmaları DSİ Bölge Müdürlüğü ile ortak yürütülmektedir.

BÖLÜNMÜŞ YOL

Ardahan - Kars Çevre Yolunun Ardahan Yenimahalle Kars Caddesi bölünmüş yol çalışması, yüksek standartlı, bölünmüş orta refüjü, kaldırımlı, ortadan aydınlatmalı, yağmur suları yer altına alınarak yeni bir bulvar oluşturulmaktadır. Bu konu hakkında açıklama yapan Başkan Köksoy; " Bu yolun bitmesi ile şehir girişi daha iyi bir görünüme kavuşacağı gibi, Yenimahalle'de devam eden kamu yatırımları, kanalizasyon, doğalgaz alt yapı çalışmaları ve kentsel dönüşüm projeleri ile birlikte daha hareketli ve değerli bir konuma ulaşacaktır. Belediyemizce yeni yapılmakta olan bu bölünmüş yolun uzunluğu 1.500 m. olup maliyeti yaklaşık 1.500.00,00 TL. dir.

Bu yola Ardahan Belediyesi olarak yaptığımız proje doğrultusunda Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek beyin bizzat ilgi ve destekleri ile 850.000,00 TL. nakit katkı yapılmıştır. Desteklerinden ötürü Beykoz Belediye Başkanı Sayın Yücel Çelikbilek beye Ardahan adına çok teşekkür ediyorum" dedi.

HAYVAN PAZARI HİZMETE SUNULDU

Modern Canlı Hayvan Pazarının Modernizasyonu Projesi ile birlikte Hayvancılıkta marka şehir olan Ardahan hayvancılığı, Türkiye hayvancılığına büyük katkı sunacak. Proje kapsamında faaliyete geçen Dezenfeksiyon Tüneli ile hayvan pazarına gelen araçlar ve hayvanlar dezenfekte edilerek pazara alınarak hastalıkların önüne geçilecek.

Hayvan Satış ve Otomasyon Sisteminin en büyük özelliği sistemle kulak küpesindeki barkodu okunan hayvanların cinsi, nereden geldiği, alıcı tarafından ekranda görülerek, satıcının hayvanlarını değerinde satması ve alıcının da hayvanın tüm özelliklerini görerek satın alması sağlanmış olacak.

KENTSEL DÖNÜŞÜM HIZLA DEVAM EDİYOR

Yenimahalle'deki kentsel dönüşüm alanında çalışmalar hakkında açıklama yapan Başkan Köksoy; 1 Etap kentsel dönüşüm alanı olan Yenimahalle, Cezaevi, Alpaslan caddesinin Cin deresine bakan tarafının kanalizasyonu yoktu, yaklaşık 20 km kanalizasyon ve altyapısını bitirmek üzereyiz diyen Başkan Köksoy, kentsel dönüşümün 1. etap inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. Burada 314 konut, camimiz ve aile yaşam merkezimizin inşaatı devem ediyor.

Buradaki kanalizasyon çalışmamız yaklaşık 5 Milyon TL. Yağmur suyu çalışmamız başladı. Kars caddesindeki bulvar, asfalt ve bunun yanında elektrik direklerinin yer altına alınarak kentsel dönüşüm projesiyle birlikte maliyeti yaklaşık 50 Milyon TL olup proje Yenimahalle'de hayata geçmiş olacak bu çalışmalar tamamlandığında "Yenimahalle'nin değeri, itibarı iki katına çıkacaktır, şimdiden değerli muhtarımız Ayhan bey ve Yenimahalle halkına desteğinden dolayı teşekkür ediyorum. Bu çalışmaların Ardahan'ımıza ve Yenimahalle'mize hayırlı olmasını diliyorum, dedi."

YAĞMUR SULARI YER ALTINA ALINIYOR.

Ardahan Belediyesi şehir genelinde gerçekleştirilen yağmur suyu altyapı çalışmalarına devam ediyor.

Yapılan yağmur suyu altyapı çalışmaları sayesinde şehre su basmasının engelleneceğini aktaran Belediye Başkanımız Faruk Köksoy, yapılacak olan 5 km'lik yeni bypass hattı çalışmasının altyapının ana perçini olduğunu ifade etti. Bu çalışmaların uzun boylu bir düşüncenin, projelendirmenin ve uygulamanın eseri olduğunu söyleyen Başkan Köksoy, bu çalışmaların Ardahan halkımıza hayırlı olmasını diliyorum dedi.(Kongre Caddesi- Cumhuriyet Caddesi- İnönü Caddesi- Gençlik caddesi- Kazım Karabekir- Caddesi- Kars Caddesi) Bu hatlarda toplanan yağmur suları yer altına alınarak 5 km uzunluğundaki ana bypass hatlarıyla belli noktalardan derelere deşarj edilecek. Yapılacak 5 bin metre uzunluğundaki bu hatlarla şehrin yağmur sularının daha da rahatlatılması hedefleniyor. Yağmur yağış sularının yeraltına alınmasıyla birlikte, Yeni Mahalle ve Halilefendi Mahallesinde kanalizasyon çalışması birlikte yürütülecek.

ARDAHAN'DA YOL YAPIM ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR.

Şehir Merkezindeki Karagöl ve Atatürk Mahallelerinin, Kanalizasyon, Alt yapı, Doğalgaz, Yağmur suyu ve elektrik kablolarının yer altına alınmasına takiben yol çalışmaları aralıksız devam etmektedir. Yol çalışmalarına büyük önem veren ve sürekli takip eden Belediye Başkanımız Faruk Köksoy, çalışma yapılan bölgeleri hemen hemen her gün gezerek yerinde incelemelerde bulunuyor. 2014 Yılında serme sıkılaştırılması yapılarak 1. kat satı kaplamaları yapılan, Aydınlık Caddesi, Abdülmecit Doğru, Güntay Polat ve Cumhuriyet Caddelerinin 2. kat satı kaplamaları bitirilmiştir. 2015 yılında, Egemenlik Caddesi, Konut Sokak, Aydınlık Sokak, Alirıza Efendi ve Zübeyde Hanım Caddelerinin 1. kat satı kaplama ve asfalt çalışmaları tamamlanmıştır.

ATIK SU ARITMA TESİSİ KÜR NEHRİ'Nİ TEMİZ TUTACAK

Yapılan hayat gecen ve bitmek üzere olan projeler hakkında bilgi veren Başkan Köksoy, "Şehrimizin büyük bir bölümünde kanalizasyon şebekesi bulunmakta ve bir bölü üç oranında ki bu kanalizasyon atıkları Kür Nehri'ne bırakılmaktaydı. 2010 yılında şehir merkezi, Halilefendi, Yeni Mahalle ve Karagöl mahallelerinde başlattığımız kanalizasyon çalışmalarının bu yılsonu itibariyle tamamlanmasıyla birlikte, artık Ardahan'ın tamamında kanalizasyon bulunacak ve atıklar yeni uygulamaya koyduğumuz arıtma tesisinde arıtıldıktan sonra temiz bir şekilde Kür Nehri'ne bırakılacaktır. Böyle ce Kür Nehri temiz bir hale gelecek ve bünyesinde barındırdığı canlılara da doğal yaşam alanı sunacaktır. Ardahan'ımıza hayırlı olsun." dedi. - ARDAHAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Köksoy, Ardahan'ın Çehresini Değiştiren Projelerinden Özet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • YSK'ya yerel seçim itirazları için son başvuru bugün
    10 Nis YSK'ya yerel seçim itirazları için son başvuru bugün

    31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerle ilgili il seçim kurullarının kararlarına itiraz için Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) bugün saat 17.00'ye kadar başvuru yapılabilecek. İl seçim kurullarının kararlarına olağanüstü itiraz için ise son tarih 14 Nisan Pazar günü saat 17.00'ye kadar.

  • Çin Jiamusi Hanjiang Festivali: Nehre Dua ve Bereket
    10 Nis Çin Jiamusi Hanjiang Festivali: Nehre Dua ve Bereket

    Çin'in kuzeydoğusundaki Heilongjiang eyaletinin Jiamusi kentinde, 2024 Çin Jiamusi Hanjiang Festivali başladı. Festivalde, yerel halkın nehre bağırarak yeni yılın bereketi ve iyi balık hasadı için dua ettiği eski bir gelenek olan 'Hanjiang' ritüeli gerçekleştiriliyor. Ayrıca festivalde Şaman dansları, hikaye anlatıcılığı ve diğer performanslar da sergileniyor. Hanjiang Festivali, balıkçı ve avcı toplulukları tarafından kutlanan geleneksel bir kutsama törenidir.

  • DEM Parti'nin 2024 seçimlerinde en düşük oy aldığı 10 il
    10 Nis DEM Parti'nin 2024 seçimlerinde en düşük oy aldığı 10 il

    CHP'nin yıllar sonra birinci parti olarak sandıktan çıktığı 31 Mart yerel seçimlerinin yankıları sürüyor. Haritanın kırmızıya boyandığı seçimde DEM Parti'nin en düşük oy aldığı iller de belli oldu. DEM Parti'nin 2024 seçimlerinde en düşük oy aldığı 10 il: Yozgat, Sivas, Tokat, Gümüşhane, Ordu, Samsun, Kütahya, Amasya, Sinop ve Kırıkkale.

  • Bakan Bayraktar, Hatay Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının bayramını kutladı
    10 Nis Bakan Bayraktar, Hatay Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının bayramını kutladı

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hatay'a ziyaret gerçekleştirerek Hatay Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının bayramını kutladı. Bakan Bayraktar, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk'ü tebrik etti ve Hatay'ın hızlı bir şekilde yaralarını saracağını söyledi.

  • Düzce'de 4. dönemini kazanan Hanife Gür, mahalle sakinlerinin takdirini kazanıyor
    10 Nis Düzce'de 4. dönemini kazanan Hanife Gür, mahalle sakinlerinin takdirini kazanıyor

    Düzce'de yaşadığı mahalle sakinlerinin ısrarlarıyla 15 yıl önce adaylığını koyduğu muhtarlığı 4. döneminde de kazanan 63 yaşındaki Hanife Gür, hizmet azmi ve her yaştan insanla kurduğu muhabbetle örnek yöneticilik sergiliyor. Gür, semt pazarı ve kadınlar için el emeği pazarının kurulması, lise ve üniversite öğrencileri için kursların açılması, oyun parkı ve spor sahalarının yapımı gibi sosyal, ekonomik, sağlık ve eğitim alanlarında hizmetlerin getirilmesi çabalarıyla mahalle sakinlerinin takdirini ve sevgisini kazandı.

  • CHP Çanakkale İl Teşkilatı Bayramlaşma Programında Buluştu
    10 Nis CHP Çanakkale İl Teşkilatı Bayramlaşma Programında Buluştu

    CHP Çanakkale İl Teşkilatı, Ramazan Bayramı dolayısıyla düzenlediği bayramlaşma programında partililer ve vatandaşlarla bir araya geldi. Programda konuşan Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, tüm vatandaşların bayramını kutladı ve değişimin gücüyle ayağa kalkan CHP'nin Türkiye'de de ayağa kalkacağını belirtti. Programa CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, Çanakkale Milletvekilleri İsmet Güneşhan ve Özgür Ceylan, Çanakkale İl Başkanı Levent Gürbüz ve Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun da katıldı.

  • Çin, turizmi teşvik etmek için kampanya başlatacak
    10 Nis Çin, turizmi teşvik etmek için kampanya başlatacak

    Çin Kültür ve Turizm Bakanlığı, turizmi teşvik etmek amacıyla Mayıs ayında ülke genelinde bir ay sürecek bir kampanya başlatacağını duyurdu. Kampanya, turizm sektörünün gelişimini artırmayı, çevre dostu turizmi yaygınlaştırmayı ve kültürel gelişimi turizmle bütünleştirmeyi hedefliyor. Bakanlık, altı şehri turistik niteliklerini vurgulamak için seçecek ve yerel yönetimlere tercihli uygulamalar benimsemeleri çağrısında bulunacak. Ayrıca, yerel turizm departmanları turistik cazibe merkezlerini tanıtmak ve canlı yayın gösterileri düzenlemek için sosyal medya platformlarıyla işbirliği yapacak.

  • Emekliye neden zam yapılmadı? Bakan Şimşek
    10 Nis Emekliye neden zam yapılmadı? Bakan Şimşek "İzin veremezdik" diyerek nedenini anlattı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti MYK'sında emeklilere neden zam yapılmadığını anlattı. Şimşek "Bunu yapmak için Türkiye'nin yurtdışından yüzde 50'den fazla faizle borçlanması gerekecekti" dedi.

  • Yargıtay, zincirleme dolandırıcılık suçunu kabul etti
    10 Nis Yargıtay, zincirleme dolandırıcılık suçunu kabul etti

    Yargıtay 11. Ceza Dairesi, kendisini 'Kamu Güvenliği Teşkilatı İstihbarat Daire Başkanı' olarak tanıtan kişiden birden fazla kez para alan sanığa verilen 5 ay hapis cezasını, zincirleme dolandırıcılık suçunu kabul ederek bozdu. Daire, aynı suçun farklı gerekçelerle ve farklı zamanlarda birden fazla kez işlendiğini belirterek daha ağır cezanın uygulanması gerektiğine hükmetti.

  • Özgür Özel'in Yurt Dışı Temasları... Şule Erten Bucak:
    10 Nis Özgür Özel'in Yurt Dışı Temasları... Şule Erten Bucak: "Seçimlerden Sonra Genel Başkan'a Büyük Bir İlgi Olduğunu Gördük"

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in yurt dışı temaslarında yer alan eski CHP Genel Sekreter Yardımcısı Şule Erten Bucak, Özel’in Romanya programına ilişkin, “PES Genel Sekreteri Filibeck açılış konuşmasında, ‘Aramızda Almanya Şansölyesi Scholz ve seçimlerden zaferle çıkmış olan CHP Genel Başkanı Özel de var’ dediği anda -sanıyorum 5 bin kişilik bir salondu- büyük bir alkış koptu. Genel Başkan ayağa kalktı, hepsini selamladı. Bunun üzerine Scholz da ayağa kalkıp Genel Başkanın yanına gelip öperek onu kutladı. Bu toplantı çok başarılı bir şekilde geçti. Seçimlerden sonra Genel Başkana büyük bir ilgi olduğunu gördük” dedi. Erten Bucak, ayrıca Sosyalist Enternasyonal’ın ilk Yerel Yönetimler Komitesi Toplantısı’nın Türkiye'de yapılacağını bildirdi.

  • İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Ramazan Bayramı'nı kutladı
    10 Nis İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Ramazan Bayramı'nı kutladı

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ramazan Bayramı'nı kutlayarak, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

  • Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer: Halkın düzeni değiştirmek istediğini gösterdik
    10 Nis Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer: Halkın düzeni değiştirmek istediğini gösterdik

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, yerel seçimlerde halkın düzeni değiştirmek istediğini net bir şekilde gösterdiğini belirtti. Seçer, toplumun farklı kesimlerinin sorunlarının hesabının sandıkta görüldüğünü ifade etti.


Advertisement