Başkan Külcü, Projelerini Açıkladı - Son Dakika
Yerel

Başkan Külcü, Projelerini Açıkladı

Başkan Külcü, Projelerini Açıkladı

Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, 30 Mart yerel seçimler öncesi projelerini kamuoyuna açıkladı.

09.03.2014 18:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, 30 Mart yerel seçimler öncesi projelerini kamuoyuna açıkladı.

2. Altın 5 yıl adı verilen proje tanıtım toplantısına TBMM İdare Amiri ve AK Parti Çorum milletvekili Salim Uslu, AK Parti Çorum milletvekili Cahit Bağcı, AK Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Köse, gençlik ve kadın kolları yöneticileri, belediye meclis üyesi adayları ve partililer katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum7da lafa değil icraata bakıldığını belirterek, laf siyaseti değil, hizmet siyaseti yaptıklarını söyledi.

30 Mart'ın heyecanlarını tazeledikleri, kendilerini yeniledikleri, heyecanlarını büyüttükleri bir gün olacağını dile getiren Külcü, 2009 yılında da Çorum'a ilişkin hayalleri, neler yapacaklarını düzenledikleri bir salon toplantısıyla kamuoyluna açıklarını hatırlattı.

O dönem hem Çorum'a yapacakları yatırımlarda hem de belediyecilik anlayışında bir değişim vaad ettiklerini bunu da bir kitapçık haline getirdiklerine dikkat çeken Külcü, "Mazbatayı alıp göreve başladığımız gün de Taş Bina'nın balkonundan bu kitabı halkımıza göstererek, "bu, bir seçim hikayesi olsun diye yazılmadı. Bunun altına biz imza attık. Göreceksiniz 5 yılın sonuna geldiğimizde bunların hepsini yapacağız" dedik. Her akşam da eve giderken "acaba bu kitapçıktaki söz verdiğimiz projelerin hangisinde ne kadar adım atabildik, ne kadar mesafe alabildik" diye gözden geçirdik. O inançla, o samimiyet ve gayretle çalışmalara başladık. Allah'a şükürler olsun ki biz gayret ettikçe yollar açıldı. Daha önceki dönemde 'yaptırmam, müsaade etmem, burayı belediyeye vermem' diyen birçok hemşehrimiz de bizim samimiyetimiz karşısında işlerimizi kolaylaştırdı. Özellikle park, yol ve benzeri çalışmalarımız için gayrımenkullerini seve seve, gönül rızasıyla belediyemize verdiler. Tabii biz de bunların bedellerini ödedik" diye konuştu.

"AK Parti hükümeti Çorum'a hiçbir şey yapmadı, başkan Külcü Çorum'a hiç bir şey yapmadı" diyenlerin olduğunu bunları şaşkınlıkla izlediğini anlatan Külcü, "Gözleri var gerçeği görmezler. Dilleri var hakikati söylemezler. Kulakları var gerçeği duymazlar. Milletimiz yaptığımız her işin farkında. Bu şehre getirdiğimiz her hizmetin farkında. Gittiğimiz her yerde de büyük bir memnuniyetle karşılanıyoruz. Çünkü halkımız aklıselim içersinde. Gelişen, büyüyen Çorum'u izliyor. Elbette bunları akşam karar verip sabah yapmıyoruz. Uzun hazırlıklarımız oldu. Günler geceler çalıştık. Hiç bir zaman kısa vadeli hazırlık, kısa vadeli hesap yapmadık. Çünkü biz bu milletin yarınlarına, bu milletin gençlerine büyük bir heyecan büyük bir umut veren kadroyuz. Birileri seçimleri düşünerek, seçimlere yönelik hazırlık yapabilir."

BİZİM PROJELERİMİZİ KARŞISINDA MUHALEFETİN DUDAKLARI UÇUKLAYACAK, BİZ HAYAL DAHİ EDİLEMEYEN İŞLERİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

"2. Altın 5 yıl" adını verdikleri yeni dönem için hazırladıkları projelerden 30'unu kamuoyuyla paylaşacağını açıklayan Külcü, "Bizim projelerimiz karşısında muhalefetin dudakları uçuklayacak. Biz hayal edilemeyen işleri gerçekleştireceğiz. Yaklaşık 10 gün sahadayız. Halkımızın içindeyiz. Millet kararını vermiş. Bütün tuzaklara rağmen, bütün hilelere, desiselere rağmen, milletimiz bir kez daha AK Parti diyecek ve o gün bir kez daha Çorum kazanacak. Bir kez daha milletimiz kazanacak, bir kez daha Türkiye kazanacak. Türkiye'de siyaset yıllardır, dün dündür, bugün bugündür anlayışıyla yapıldı. Halbuki AK Parti ile beraber, Türkiye'de yeni bir siyaset anlayışı başladı. Biz bunu sayın başbakanımızın şahsında en somut şekilde görüyoruz. Ağzımızdan ne söz çıkmışsa onu tutmamız ve bitirmemiz lazım. Biz de böyle yaptık. Bu siyasetin adı Tayyip Erdoğan siyasetidir. Bu siyasetin adı AK Parti siyasetidir. Millet bizi bunun için seviyor. Biz de erdemli davranmaya, siyasetimizi prensip sahibi yapmaya devam edeceğiz inşallah" ifadelerini kullandı.

USLU: BİZİM BELEDİYECİLİK ANLAYIŞIMIZDA AYRIM YOK

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Ak Parti'nin belediyecilik anlayışında ayrım olmadığını, her mahalleye, semte, her insana aynı hizmetin verildiğini söyledi.

Uslu, Ak Parti'nin gerek hükümet icraatlarında, gerekse de belediyecilik hizmetlerinde odağında insanın bulunduğunu söyleyen Milletvekili Uslu, hizmet anlayışının temelinde de ayrımcılık olmadığını, sadece insana hizmet olduğunu kaydetti.

Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'nün çok başarılı bir 5 yıl geçirdiğini, bunun neticesinde de hem milletin isteği, hem de genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın takdiri ile yeniden aday gösterildiğini hatırlatan Milletvekili Uslu, Başkan Külcü'nün hizmet anlayışında ortaya koyduğu projelere bakıldığında, katılımcı belediyecilik, kültürel belediyecilik, sosyal belediyecilik, çevreye duyarlı belediyecilik ve hizmet odaklı belediyecilik olduğunu ifade etti. AK Parti iktidarı döneminde Çorum'da yapılan hizmetlerle, daha önceki dönemlerde yapılanların kıyaslamasını da yapan milletvekili Uslu, AK Parti iktidarında merkezde 2 milyar 577 milyon TL, il genelinde geneline ise, 8.5 milyar TL yatırım yapıldığını anlattı.

Yerel seçimlerin adeta bir referanduma dönüştüğünü anlatan Uslu, "30 Mart'ta biz yeniden referandum yapacağız. Tayyip Erdoğan liderliğinde bir Türkiye mi istiyoruz? yoksa geçmiş yıllarda olduğu gibi sandalye kavgası veren, benlik kavgası veren, egosunu tatmin etmek isteyen insanlara ve siyasi hareketlere ufuksuz birbirinin ayıbını ve defosunu arayan kısır çekişmeleri mi görmek istiyoruz? Bunun oylamasını yapacağız. Eğer kısır çekişmelerin partisi olalım, kısır çekişmelerin Türkiye'si olalım diyorsak biz o yarışta olmayız. Biz bu anlayışta olmayız. O politikayı sürdürmeyiz, millette o politikayı artık elinin tersiyle itti ve çöp kutusuna attı. Biz güçlü, gelişmiş, saygın ve oyun kurucu Türkiye istiyoruz diyenler AK Parti'yi 30 Mart'ta yeniden iktidar yapacaktır. Etrafımızda oynanan bunca oyunlara karşı Türkiye'nin dimdik ve istikrarlı bir şekilde ayakta durmasını sağlayacaklar. Kaset, şantaj, tehdit gibi bir kısım yapay olaylara suni olaylara asla ve asla itibar etmeyeceğiz. Biz kasetle gelmedik milletin inancıyla, milletin sevgisiyle, milletin iradesiyle geldik ve asla bu iradeyi kasetlere ve kasetçilere teslim etmeyeceğiz" diye konuştu.

AK Parti Çorum Milletvekili Dr. Cahit Bağcı, Belediye Muzaffer Külcü'nün önümüzdeki 5 yıl için hazırladığı projelerle, Çorum'da yaşam standardının yükseleceğine inandığını söyledi.

Milletvekili Cahit Bağcı, AK Parti iktidarı döneminde hem hükümet, hem de belediyelerin yaptıkları üzerine eleştiride bulunmanın akıl karı olmadığını, çünkü, yapılan hizmetlerin hepsinin insan odaklı hizmetler olduğunu, milletin bu bunun sicilini çok iyi tuttuğunu anlatan milletvekili Bağcı, "Bizim alnımız daima ak. Milletimizin bize verdiği desteğin karşılığında hizmet olarak veriyoruz. Milletimiz de bunu çok iyi görüyor ve biliyor. 30 Mart günü de bunun karşılığını yine milletimizden alacağız ve yine Çorum'da Muzaffer Külcü ile yola devam edilecektir. Bundan en ufak kuşkumuz yok" dedi.

AK Parti İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ile birlikte Çorum'un vizyonunun değiştiğini söyledi.

Çorum Belediyesi'nin son yıllarda yaptığı hizmetlerin herkes tarafından çok iyi bilindiğini ve özellikle de milletin verdiği destekle bunu gördüğünü anlatan Ceylan, "Bizler, millet bizi destekliyor diye rehavete kapılmayacağız. Teşkilatlar olarak bizlere 30 Mart'a kadar çok büyük görev düşüyor. Bizler, Çorum'da sıkmadık el, girmedik ev bırakmayacağız. Çünkü, bizim seçim kazanma derdimiz yok, bizim yüzde 60'ı yüzde 65'e çıkarma derdimiz var. Biz bunu yaparak Türkiye'yi istikrarsızlaştırmak, darboğaza sokmak isteyenlere karşı dik duran Başbakanımıza böyle bir hediye götürmeliyiz" ifadelerini kullandı.

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Köse, Çorum'un her semtinde, sokağında, caddesinde, mahallesinde, hatta her evinde belediye hizmetlerinin olduğunu belirterek, teşkilat olarak bunun kendilerini çok gururlandırdığını söyledi.

Hazırlanan projelerin heyecan verici olduğunu dile getiren Köse, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'nün proje tanıtımında bir kez daha Muzaffer Külcü'nün 5 yıldır belediye başkanlığı yapıyor olmasına rağmen, hala ilk gün ki gibi heyecanlı olduğunu gördüklerini belirtti.

Köse, başkan Külcü'nün heyecanını kaybetmeyip, hatta artırdığını görmenin kendilerini de mutlu ettiğini sözlerine ekledi.

ÇORUM BELEDİYESİ'NİN 2014-2019 PROJELERİ

"2. Altın Beş Yıla Dev Projelerimizle Hazırız" sloganıyla projelerini anlatan Külcü, "Biz birileri gibi laf siyaseti, ideoloji siyaseti yapmıyoruz, biz eser siyaseti yapıyoruz" dedi.

Kent Park ve Hıdırlık projesi hakkında açıklamalarda bulunan Külcü, şunları kaydetti; "Çorum, 2009 yılından itibaren yeşil alan ve park konusunda önemli mesafeler aldı Eski parklar, son derece modern, ailelerin huzur içerisinde vakit geçirdiği, yeşilin egemen olduğu parklar haline geldi. Etrafındaki peyzaj alanı ile yaklaşık 200 dönüm alan üzerinde yapacağımız Kentpark, şehrimizin en büyük parkının 4 katı büyüklüğünde olacak. Tüm hazırlıkları tamamlanan ve ihaleye hazır hale getirilen Kentpark, çocuk oyun alanları, gölet, yürüyüş yolları, piknik alanları ile 24 saat halkımızın kullanıma açık olacak. Çorum'a kimlik kazandıran tarihi mekanlardan birisi olan Hıdırlık bölgemizde hem kent halkını hem de dışarıdan gelen misafirlerimizi memnun edecek entegre düzenlemeler yapacağız. Hıdırlık Camii, şadırvan, türbeler, mezarlık tarihi dokuya uygun şekilde yenilenecek. Mevcut park genişletilerek Hıdırlık tepesini çepeçevre kuşatacak ve Kentpark ile birleşecek yeşil bir doku oluşturacağız. Özellikle Ramazan ayında iftarlar ve dini-kültürel programlarla bir Eyüp Sultan modelini bu bölgede canlandıracağız"

KAPALI/ AÇIK OTOPARKLAR

Şehir içi trafiği rahatlatabilmek için öncelikle Gazi ve İnönü caddelerinin kenarlarındaki otopark kamulaştırmalarını hızlıca tamamlayıp, ikinci dönemde de şehre kapalı otoparklar kazandırmaya devam edeceklerini dile getiren Külcü, ayrıca bu dönemde de kamulaştırma alanlarında edindikleri gayrimenkulleri açık otopark olarak halkın kullanıma sunacaklarını bildirdi.

BELEDİYE HİZMET BİNASI

Mevcut belediye hizmet binasının artık ihtiyaca cevap vermediğini dile getiren Külcü, "Belediyemizin hemşehrilerimize daha hızlı ve daha kaliteli hizmet verebilmesi amacıyla yeni hizmet binamızı, "Yeni Çorum" olarak adlandırdığımız bölgede, yeni dönemimizde yapacağız" dedi.

ATIK SU ARITMA ENTEGRE TESİSİ

Şehir merkezimizin nüfusu her yıl düzenli olarak arttığını ve buna paralel olarak kullanılan tesislerin kapasitelerinin de dolduğunu anlatan Külcü, "Halen kullandığımız tesislerimiz 13 yıl önce yapılmıştı. Bugün tam kapasite kullanıyoruz ve ihtiyaca cevap veriyoruz.Ancak, yeni oluşacak ihtiyaç için planlama ve hazırlık gerekmektedir. Bunları yaptık, yeni dönemimizde mevcut atık su arıtma tesisi yanına ikinci bir tesis daha kurarak kapasiteyi artıracağız" diye konuştu.

RÜZGAR ENERJİSİ SANTRALİ

Ülke ekonomisine katkı sağlamak düşüncesiyle rüzgar enerjisi santrali kurmaya karar verdiklerini anlatan Külcü, yeni projeleri hakkında şu bilgileri verdi;

"Çorum Belediyesi'nin yıllık elektrik tüketim bedeli 3 milyon 500 bin TL civarındadır. Bu miktar ile Çorum'un en büyük 3 elektrik tüketicisinden biriyiz. Ülke olarak elektrik üretimimizin büyük kısmını, doğalgaz dönüşümünden elde ediyoruz. Dolayısıyla Türkiye'nin cari açığına da sebep oluyoruz. Vizyoner belediyecilik anlayışımızın eseri olarak hem belediye kaynaklarımızı daha iyi kullanmak hem de yenilenebilir bir enerji kaynağından üretim yaparak ülke ekonomisine katkı sağlamak düşüncesiyle rüzgar enerjisi santrali kurmaya karar verdik. Bunun için rüzgar ölçümleri bakanlıkça yapılmış sahamızı belirleyerek yatırım izinlerimizi de bakanlıktan aldık.

KATI ATIK BERTARAF TESİSİ

Kentin her türlü katı atığının bertaraf edilmesi ya da depolanması belediyelerin en önemli sorumluluklarındandır. Avrupa Birliği hibelerinden yararlanarak yaklaşık 20 milyon Euro'luk bir proje üzerinde çalışıyoruz. Projenin ihalesi yapıldı ancak rekabet oluşmadığı için AB delegasyonu tarafından onaylanmadı. Yeni dönemimizde takip edeceğimiz önemli projelerden biri de katı atık tesisi olacak. Dosya içeriği tamamlanmış projemizin tekrar ihale edilmesini sağlayarak şehrimize bu tesisi kazandıracağız.

ALT/ ÜST GEÇİTLER

Şehrimize ilk hizmet dönemimizde hükümetimizle işbirliği içinde 3 alt ve üst geçit kazandırdık. Böylece Çevre Yolunda meydana gelen kazaları büyük oranda engelledik.

İkinci dönemimizde de yeni geçitler yapmaya devam edeceğiz. İhtiyaç olan noktalara, gerek şehir içinde yaptığımız yollar üzerinde belediye olarak, gerekse çevre yolu üzerinde Ulaştırma Bakanlığı ile işbirliğini devam ettirerek alt ve üst geçitler inşa edeceğiz.

450 KSS DÜKKANI VE DOĞALGAZ

Çorum'umuzun önemli kentleşme problemlerinden biri de Aşağı Sanayi bölgesidir. Artık o alanda gerek fiziki sebepler gerekse şehircilik açısından esnaflık yapmak imkansız hale geldi. Bunu her fırsatta söyledik. Esnafımız için uygun çözüm arayışını da yine biz yaptık.

Bunun için esnafımızla işbirliği içinde 162 dükkanı yaparak sahiplerine teslim ettik. 450 dükkanlık ikinci etapta yapım ihalesi aşamasına gelindi. Böylece toplamda Aşağı Sanayi bölgesi esnafımız öncelikli olmak kaydıyla 600'den fazla esnafımızı uygun koşullarda dükkan sahibi yapacağız.

Ayrıca, abonelik teminat bedelinde büyük indirim sağlayarak sanayi bölgesinin tamamında yaygın doğalgaz kullanımı için tüm hazırlıklarımızı tamamladık.

Aşağı Sanayi bölgemizde yaklaşık 800 dükkan bulunmaktadır. Küçük Sanayi Sitesi'nde ise 1.250 dükkan bulunmakta olup bu dükkanların 250 tanesi boş ve KSS'nin amacı dışında kullanılmaktadır.

ALTYAPI VE ASFALT

Bir şehrin yaşam konforunu artıran ya da o şehri yaşanmaz kılan en önemli etken, altyapı ve üst yapı hizmetlerinin yeterliliğidir. 5 yıllık dönemde asfalt ve yağmur suyu şebekesi başta olmak üzere altyapı hizmetlerine büyük önem verdik.Yine aynı hassasiyet içinde şehrin merkezi -kenarı ayrımı yapmaksızın tüm mahallelerimize gerekli hizmetleri götürmeye devam edeceğiz. 5 yılda 575 bin ton asfalt atarak bu alanda kırılması zor bir rekora kırdık. Döktüğümüz asfaltın yaklaşık değeri 70 milyon TL civarındadır. Yine 5 yıllık hizmet dönemimizde 92 kilometre içmesuyu şebeke çalışması, 96 kilometre kanalizasyon şebekesi yaptık. Bizim dönemimize kadar sadece 24 kilometre yapılabilen yağmursuyu şebekesine biz 78 kilometre daha ilave ederek 102 kilometreye çıkardık.

BARAJ BÖLGESİ REKREASYON

Çorum'un dört bir yanına yaptığımız park ve yeşil alanların yanında Çorum Barajı bölgesinden de hemşehrilerimizin en üst düzeyde yararlanabilmesi için çalışmalarımızı başlatacağız. Halen, belediye sosyal tesislerinin bulunduğu alandan Bayraktepe'ye, oradan da Çorum Barajı çevresini kapsayacak alanda piknik yerleri, kafeteryalar, eğlence alanları, gezinti yolları yapacağız. Özel olarak tasarlanacak ışıklandırmalarıyla da rengarenk bir yaşam alanı oluşturacağız.

Şehrimiz giderek büyümekte, büyük şehir hüviyetine bürünmektedir. Hemşehrilerimizi, şehir yaşamının giderek artan stresinden uzaklaştırmak için yeni sosyal tesisler ve dinlenme alanlarına ağırlık vereceğiz. Şehrimize hakim, havası temiz ve mekan olarak da en uygun yerlerden birisi olan Çomar Barajı civarına rekreasyon alanı yaparak hemşehrilerimizin kullanımına sunacağız.

BAHABEY VE SIKLIK ÇAMLIKLARI

1 milyon 235 bin 921 metrekare büyüklüğünde ve orman görünümündeki Bahabey Çamlığı'nda gerekli düzenlemeleri yaparak, burayı hemşehrilerimizin huzur ve güven içinde piknik yapabilecekleri bir alan haline getireceğiz. Sıklık Çamlığı'nı ise başlattığımız görüşmeleri tamamlayarak Orman Bakanlığı'ndan devralacak ve daha nitelikli, daha güvenli bir piknik alanı haline getireceğiz. Özellikle şehrimize nefes aldıran Bahabey Çamlığı, maalesef tüm halkımızın kullanımından uzak, sarhoşların mekanı haline gelmiş durumdadır. Burada yapacağımız çalışmalarla bölgeyi hemşehrilerimizin rahatça kullanabileceği, ailelerin pikniklerini yapabileceği kontrollü ve güvenlikli bir bölge haline getireceğiz.

BELEDİYESPOR TESİSLERİ

Şehrimizin sporda lokomotifi durumuna gelen Belediyespor için tüm branşların kendine yer bulacağı bir tesis yapacağız. Buradan sadece Belediyespor'a kayıtlı veya lisanslı sporcular değil tüm hemşehrilerimiz istifade edebilecek. Kurulacak bu tesisin içinde kapalı spor alanları yanında açık antrenman sahaları, sosyal donatılar ve çeşitli sportif aktivitelerin yapılabileceği alanlar olacak. Belediyespor'da temel branşlarımız futbol ve güreş olmakla birlikte boks, taekwondo, halter, bisiklet, judo, muay thai, wushu, karate ve satranç olmak üzere toplam 11 branşta 2 bin civarında gencimiz spor yapıyor. Bunlardan Bisiklet Takımımız 2012 yılında Türkiye Şampiyonu oldu.

Güreş takımını kurarak şampiyon sporcularımızın şehrimiz adına güreşmelerini sağladık. Biz göreve gelmeden önce Çorum'un evlatları 18 yaşına geldiğinde başka şehirlerin kulüplerine gidiyor, kazandıkları başarılarla başka şehirlerin adını duyuruyordu. Evlatlarımıza sahip çıkarak Çorum'da güreşi yeniden şahlandırdık. Belediyesporumuzun şampiyon güreşçileri Türkiye, Avrupa, Gençler Olimpiyat ve Dünya Şampiyonalarında onlarca madalya kazandı. Yıldız ve Büyükler Güreş Takımımız 1.Lig'e çıktı. 2009 yılına kadar mahalle takımı görünümündeki Belediyespor Futbol Takımını 2010 yılında Bölgesel Amatör Lig'e, 2012 yılında da 3. Lig'e çıkardık.

MAHALLE SPOR SALONLARI

Herkesi sporla buluşturmak ve herkesin daha sağlıklı bir hayat sürdürebilmesini sağlamak amacıyla spor tesislerini yaygınlaştıracağız. Her yaştan insanımızın yararlanabileceği spor salonlarını hemşehrilerimizin kullanımına sunacağız.

Ayrıca mahalle içlerinde spor tesisi yapmaya uygun yerlerde basketbol, voleybol, futbol, tenis vb. sahalar yapmaya devam edeceğiz.

KENT MEYDANI VE OTOPARK

Çorum'un yıllardır özlemle beklediği çalışmalardan biri de Kent Meydanı yapılmasıdır. Meydanlar şehirlere kimlik kazandıran en önemli çalışmalardandır. Bununla ilgili ilk adımlarımızı bu dönemde attık. Valilik önünü park haline getirdik, eski adliye binasını yıktık ve tekel binasını belediyemize devraldık.

Yeni dönemimizde İl Özel İdaresi ve Sağlık Müdürlüğü binalarını da yıkarak şehrimize yaklaşık 25.000 m2'lik bir meydan kazandırmış olacağız.

Ayrıca, meydanın güneyde kalan kısmının altına yer altı otoparkı yaparak bölgenin otopark ihtiyacını da büyük oranda gidereceğiz.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ NAMAZGAH ARASI İMAR

Şehrimizin imar açısından el atılmadık yeri kalmayacak. Bu kapsamda Osmancık Caddesi ile İnönü Caddesi'nin batısında kalan 550 dönümlük alanın imarını modern kent vizyonuna uygun olarak değiştireceğiz. Hazırlıkları tamamlanmış çalışmamız seçimden hemen sonra meclis gündemine gelecek. Böylece yılların 'Farabi meselesi' de halledilmiş olacak.

İmar sorunu çözülmemiş bir şehrin gelişmesi ve değişmesi mümkün değildir. İlk dönemimizde kentsel planlama ile ilgili attığımız adımları devam ettireceğiz. Kent merkezine ulaşan bu bölgedeki düzenleme hem mülk sahiplerinin sorununu kent estetiğimize de ciddi bir katkı sağlayacak.

ESKİ POLİS KARAKOLU BİNASI RESTORASYONU

Şehrimizde geleneksel Türk mimarisi özelliklerini taşıyan az sayıda bina yer almaktadır. Az sayıdaki bu mimari örneklerin yeniden ayağa kaldırılması için de çalışmalar yapıyoruz. Kamulaştırma işlemleri tamamlanmak üzere olan eski polis karakolu olarak da bilinen tarihi binayı yeni dönemimizde restore ederek turizme kazandıracağız.

Ayrıca, buna benzer sürpriz başka çalışmalarımız da var. Güpür Hamamı, Kale, Ayakkabıcılar Arastası ve şehrimize kimlik kazandıracak diğer tarihi yapıların restorasyon çalışmalarına başlayacağız. Mülkiyeti şahıslara ait olan tarihi binaların da mülk sahipleri ve Kültür ve Turizm Bakanlığı ile ortak çalışmalar yürüterek restore çalışmalarına katkı sağlayacağız.

İÇMESUYU HAVZASI KORUMA PROJESİ

Dünyada ve ülkemizde giderek azalan içme suyu kaynaklarının korunması büyük önem arz etmektedir. Son 5 yılda yeni içme suyu kaynakları için yaptığımız çalışmalara içme suyu havzalarının korunması projelerini de ekledik.

3 yıldır Hatap Barajı ve Yeni Hayat Barajı etrafındaki köylerle ilgili ölçümleri yapıyoruz.

Su kalitesinin korunması için barajları etrafından izole hale getirmek gerekiyor. Bununla ilgili proje ihalesini gerçekleştirdik. Uygulama projelerinin teslimi ile birlikte koruma projesini hemen hayata geçireceğiz.

Şehir merkezinde hemşehrilerimizin su ihtiyacını sağlamak amacıyla alternatif su kaynaklarının açılması için çalışıyor, yatırım çalışmalarını aksatmadan sürdürüyoruz. 5 yıl önce kendi personelimizle yaptığımız çalışmayla içmesuyundaki kokuya son vermiş, suyumuzun kalitesini yükseltmiştik. İçmesuyu Havzası alanında yapacağımız koruma projesi ile sonraki yıllarda da hemşehrilerimize kaliteli ve temiz içmesuyu temin edeceğiz. Bu amaçla, koruma projesi içerisinde yer alan Çağşak, Evciyenikışla, Evcikuzkışla, Evciortakışla, Kalehisar, Mahmudiye, Küre, Elicek, Balumsultan, Küçük Gülücek, Babaoğlu, Pembecik, Budakören, Arpaöz, Boğazönü, Büyükdivan, Göcenovacığı gibi 17 köyde bilinçlendirme ve ıslah çalışmaları yapacağız.

HAYVAN PAZARI VE AT ve BİNİCİLİK TESİSİ

Şehrimize, yeni ve modern bir hayvan pazarı kuracağız. Mevcut hayvan pazarı oluşturduğu görüntü kirliliği ile şehrimize yakışmıyor. Yapacağımız yeni hayvan pazarıyla çiftçilerimizin burada her türlü ihtiyacını gidereceğimiz gibi Çorum hayvancılığının da gelişmesine katkı sağlamış olacağız.

Belediyeler temel altyapı hizmetleriyle birlikte sosyal kültürel aktivitelerin yapıldığı yerleri de hazırlamakla mükelleftir. Birinci dönemimizde kadınlar, gençler, yaşlılar için birçok yatırım yaptık.

Yeni dönemde de bu açılımları sürdüreceğiz. Hemşehrilerimizin çocukları ile birlikte ata binme keyfini yaşayacağı, boş vakitlerini daha keyifli geçireceği "Binicilik Tesisi" kuracağız. Cins atların yer alacağı tesisimizde öğrencilere de usta binici nezaretinde binicilik dersleri verilecek.

Tüm sosyal projelerimizde olduğu gibi kuracağımız At ve Binicilik Tesisi'nde de engelli kardeşlerimizi unutmayarak onlar için de ayrı eğitim programları düzenleyeceğiz. Bugün, ortopedik hastalıklar, içe kapalılık, felç, beyin felci, down sendromu, ruhi bozukluklar, işitme-öğrenme bozuklukları, zihinsel gerilik ve bazı omurilik hastalıkları gibi pek çok rahatsızlıkların tedavisinde ata binme sıklıkla kullanılmaktadır.

AQUA PARK

Şehrimizin en fazla ihtiyaç hissettiği hususlardan biri de insanların eğlenerek vakit geçirebilecekleri yerlerin sınırlı olmasıdır. 5 yıldır bu eksiği giderecek yatırımlar yaptık.

Yeni dönemde buna bir yenisini daha ekleyeceğiz. Kadınlar, erkekler ve çocuklar için ayrı ayrı havuzların bulunduğu tesisler yapacağız. Özellikle yaz aylarının kavurucu sıcaklarında serinlemek isteyen hemşehrilerimize adeta nefes aldıracak olan "Aquapark"ımızda su kaydırakları ve dinlenme alanları yer alacak.

TÜM MAHALLELERE KUR'AN KURSU VE KREŞ

Dinimiz İslam, Peygamberimize "OKU" emri ile vahyolunmaya başlanmıştır. Biz de buradan ilham alarak, herkes Kur'an-ı Kerim okumayı öğrensin istiyoruz. Bu amaçla her mahallemize, öncelikle çocuklarımızın, sonrasında tüm mahalle sakinlerinin istifade edebileceği Kur'an kursları yapacağız. Her mahallemizde annelerin çocuklarını güvenli ellere emanet edebilecekleri, çocuklarının sağlıklı ortamlarda en iyi eğitimi alabilecekleri tam donanımlı kreşler inşa edeceğiz. Yapacağımız bu kreşlerde ayrıca, engelli yavrularımız için de özel sınıflar hazırlayacağız.

SOSYAL KONUT YAPIMI

Mülkiyeti belediyemize veya hazineye ait bir alanda, öncelikle asgari ücretliler ve emeklilerden üye yapılmak kaydıyla konut inşa edeceğiz. Buradaki satışları kar amacı gütmeksizin sadece maliyetler üzerinden yaparak toplumun en alt gelir seviyesine sahip kesimlerini de ev sahibi yapacağız.

Çorum'un yıllardan beri en büyük özlemlerinden biri olan Devane bölgesi kentsel dönüşümünü adım adım gerçekleştiriyoruz. TOKİ ile birlikte yürüttüğümüz kentsel dönüşüm projesindeki konutlar daha çok o bölgedeki mülk sahipleri tarafından satın alındı. Yeni dönemimizde de ekonomik olarak dezavantajı hemşehrilerimizin konut sahibi olabilmeleri için sosyal konut projeleri yapacağız. Sadece dar gelirlilerin satın alabileceği sosyal konutlarda hemşehrilerimiz için basketbol sahaları, futbol sahaları ve tenis kortları yer alacak.

YAŞLILAR KÖYÜ

Yaşlılarımız bizim sırtımıza yük olan insanlar değil, evimizin ve şehrimizin bereket vesilesi olan büyüklerimizdir. Onların sağlık ve mutluluk içerisinde yaşamlarını sürdürebilmeleri bizim için her hizmetten daha önemli ve önceliklidir. Bunu temini amacıyla yeni dönem için de birçok sosyal proje yaptık.

Yeni dönemimizde bu sosyal projelerden en büyüğünü ulu çınarlarımız için hayata geçireceğiz ve Türkiye'ye örnek bir "yaşlılar köyü" kuracağız. Böylece yaşlılarımıza, çok katlı yurt formundaki huzurevlerinin yerine bahçeli, tek katlı, komşuluk ilişkilerinin olacağı konforlu mekanlar oluşturacağız.

Yaşlı dedelerimiz ve ninelerimizin huzuru ve her türlü konforunu düşünerek yaşlılar köyünü planlayacağız. Yaşlılarımız burada sebze ve çiçek ekecek, tavuk, ördek yetiştirebilecek. Toprakla uğraşarak yetiştirdiği sebzelerini kendileri tüketecek.

SANCAKTAR CAMİİ VE MAHALLE CAMİLERİ, ABDİBEY CAMİİ ABDESTHANESİ VE KUR'AN KURSU

Dar bir caddenin kenarında bulunan Sancaktar Camii yerine daha büyük, bölgenin ihtiyaçlarına cevap verecek ve bizim geleneksel mimarimizin izlerini en belirgin şekilde ortaya koyacak yeni bir camii inşa edeceğiz.

Bunun için 5 yıl boyunca kamulaştırma yaptık, yeteri kadar gayrimenkul edindik. Çok kısa sürede projeye başlayacağız.Ayrıca birkaç mahallemizde ahşap ağırlıklı malzeme kullanarak küçük camiler yapacağız. Mahalle sakinlerince kurulan dernekler tarafından yaptırılan camilere de yardım etmeye devam edeceğiz.

Abdibey Camimiz, Yazıçarşı bölgemizin adeta gerdanlığı gibidir. Camide yapılan genişletme çalışmalarına belediye olarak büyük katkı sağladık. Arsasını genişleterek 4.000 m2'ye çıkardık. Bu haliyle Abdibey Camii, bir Osmanlı camisi görünümüne kavuştu.

Ayrıca yeni sınırlar içinde kalan 12 daireyi kamulaştırdık ve cami alanına dahil ettik. Bahçe içindeki eski Kur'an kursu binasını da yıkarak caminin etrafını iyice açacağız.

Bunun yerine cami bahçesine Ulucamii ve Hıdırlık Camii'ne yaptığımız gibi konforlu bir abdesthane ve yeni bir Kur'an kursu yaptıracağız.

OKULLAR HAYAT OLSUN

Okullarımız ve öğrencilerimiz belediyemizin hizmet dairesi içerisinde önemli yer tutmaktadır. Okul içinde ve bahçesindeki fiziki eksikliklerin belediyemiz tarafından tamamlanarak bu alanların ders dışında da mahalle halkının istifadesine sunulması paydaşı olduğumuz "Okullar Hayat Olsun" projesinin gereğidir.

14 ilkokulumuza yaptığımız trafik parklarının yanında Z kütüphane, oyun alanları, çevre düzenlemesi, asfalt vb. çalışmalarımızı yeni dönemimizde de yaygınlaştırarak devam ettireceğiz.

GIDA BANKASI VE SODES PROJELERİ

2009 yılından itibaren sosyal belediyecilik alanında yaptığımız çalışmalarla hep örnek olduk. Yılda 26.000 gıda paketi dağıtarak ihtiyaç sahibi ailelerimizin bütçelerine katkı sağladık.

Yeni dönemimizde, gıda yardımında dağıtıma son vererek bir market kuracağız. İhtiyaç sahibi hemşehrilerimiz, vereceğimiz BELEDİYEKART ile kendilerine tanınan kredi miktarınca alışverişlerini buradan yapabilecekler.

Kadınlarımızın hem meslek edinmeleri hem yeni bilgi ve becerilerle kendilerini geliştirmeleri hem de kaliteli zaman geçirebilmeleri amacıyla meslek edindirme kursları açmaya devam edeceğiz. 5 mahallemize inşa ettiğimiz mahalle kültür merkezleri kadınlarımız için bir çekim alanı olacak.

Ekonomik, sosyal ve fiziksel olarak dezavantajlı konumda bulunan hemşehrilerimize destek olmaya devam edeceğiz. Sosyal desteğe ihtiyaç duyan hemşehrilerimizin aile ekonomilerine ve toplumsal bütünleşmelerine katkı sağlayacak çalışmalar yapacağız" - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Külcü, Projelerini Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement