Başkan Kuran, Eğitimin Sorunlarını Anlattı - Son Dakika
Yerel

Başkan Kuran, Eğitimin Sorunlarını Anlattı

Başkan Kuran, Eğitimin Sorunlarını Anlattı

Türk Eğitim Sen Balıkesir Şube Başkanı Yılmaz Kuran, pazartesi günü açılacak yeni eğitim-öğretim yılının sorunlarla başlayacağını söyledi.

13.09.2014 15:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Eğitim Sen Balıkesir Şube Başkanı Yılmaz Kuran, pazartesi günü açılacak yeni eğitim-öğretim yılının sorunlarla başlayacağını söyledi.

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Yılmaz Kuran 2014-2015 eğitim-öğretim yılı ile değerlendirmelerde bulundu. Gazetecilere açıklamalarda bulunan Başkan Kuran, eğitim öğretim döneminin sıkıntılar içinde açılacağını belirterek, TEOG sisteminin de sancılı başladığını söyledi. Bazı öğrencilerin halen ilçelerde olduğunu hatırlatan Kuran birçok öğrenci yanlışlıkla veya tercih hatası ile olsa Savaştepe, Bigadiç, Sındırgı ilçelerinde öğrencilerin yer aldığını ve merkezdeki okullara gelmeye çalıştığını söyledi. Bu konuya halen çözüm bulunamadığını vurgulayan Kuran "Merkezde bulunan öğrencinin evindeki en yakın okulda okumalı. Siz Anadolu liseleri sınavı, meslek sınavı yapıyorsunuz. Seçiyorsunuz seçmek için belirli bir kriter lazım, belli bir okul lazım. Tüm okullar Anadolu Lisesi ama hala seçiyorsunuz. Bunun sıkıntısını veliler ve çocuklar çekiyor. Veli çocuğunu merkeze getirmek için her hafta Savaştepe'ye gitmek zorunda. İki ilçe yazma zorunluluğu var, çocuğum merkezde ben istersem kendim yazayım. Veli kendisi tercih yapsın. Tercihte iki ilçe yazdırıyorsunuz sıkıntı yaşanıyor. Bu öğrencilerin ve velilerin sıkıntısı var" dedi.

Okullarda müdürlerin görevden alınması olayına da değinen Kuran şunları kaydetti: "Okullardaki müdürleri görevden aldınız. Geçici madde diyor ki yerine birisi atanıncaya kadar yerine birisi devam edecek diyor. Okulları hiç tanımayan müdür, müdür muavini okulun başına geldi. Bırakın bu insanlar geçici madde gibi görevlerine devam etsinler. Türkiye çapında 76 bin idareci görevden alındı, şimdi başları ağrıyor. Müdürler, müdür muavinlerinin durumunu mahkemeye taşıdık mücadelemizi sürdürüyoruz. İl içi tayinler, iller arası tayinler hala daha bir sisteme oturmadı. Bir günde 4-5 dava açtık. Bakanlık işi kolaylaştıracağına devamlı zorlaştırıyor. Öğretmen, veli, memurun lehine bir şey yapılsın bizde bakanlığa teşekkür edelim"

Eğitim-öğretim döneminde öğrencilerin giriş-çıkış saatlerindeki sıkıntıya da dikkat çeken Kuran "Sabahçı öğlenci var ama öğrenciler sabah 07.00'de girecek akşam çıkış saati 19.00 olacak. Biz zamanında el feneri ile öğrencisini arayan veliler gördük, şimdi aynısı olacak. Sağa-sola para harcanacağına okul yapılsın. Bu sıkıntılar çözülsün. Gece geç saatte okuldan çıkış mı olur? Kış aylarında hava 17.00'de kararıyor. Niye öğretmenin, öğrencinin, velinin işini yapmıyorsunuz. Köylerde 8 öğrenciye 1 öğretmen veriliyor taşıma yapın. Taşıyacaksınız muhtar istemiyor, köylü istemiyor. 8 çocuğun 2'si birinci sınıfta, 2'si ikinci sınıfta, 2'si üçüncü sınıfta, 2'si dördüncü sınıfta öğretmen yaş farkı olan bu çocuklara sınıfta ne öğretebilir. Bunları taşıma sistemi yapın eğitim daha güzel olsun. Bu çağda böyle bir eğitim istemiyoruz" diye konuştu. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Kuran, Eğitimin Sorunlarını Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement