Başkan Kütükcü'den Sanayiciye Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Başkan Kütükcü'den Sanayiciye Ziyaret

Başkan Kütükcü\'den Sanayiciye Ziyaret

Konya Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükcü, sanayi sitelerinin başkanlarıyla bir araya gelerek sorunları dinledi.

23.02.2014 11:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükcü, sanayi sitelerinin başkanlarıyla bir araya gelerek sorunları dinledi.

Aynı zamanda TOBB Yönetim Kurulu Üyesi de olan KSO Başkanı Memiş Kütükcü, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte 1. Organize Sanayi Bölgesi, Büsan, Kostim, Aykent, Modesa, Konsan ve Ketenci özel sanayi sitelerinin başkanlarını ziyaret ederek, sanayicinin sorunlarını dinledi.

Başkan Kütükcü, Konya'nın üretimine, ihracatına önemli katkıları olan sanayi sitelerinin ve buralardaki sanayicilerinin sorunları ile çözüm yollarının istişare edildiği ziyaretlerin amacının, sanayiciler arasında güçlü bir iletişim köprüsü kurarak, Konya sanayisini birlikte büyütmek olduğunu söyledi. Konya ekonomisinde KOBİ'lerin çok önemli olduğunu, Konya'daki KOBİ'lerin ağırlıklı olarak özel sanayi sitelerinde üretim yaptığını belirten Kütükcü, Konya'da sanayinin sorunlarının çözümü için hep birlikte hareket edeceklerini kaydetti.

-KSO, BÜTÜN SANAYİCİLERİN ODASI-

Konya Sanayi Odası'nın bütün sanayicilerin odası olduğunu ifade eden Başkan Kütükcü, "Türkiye özel bir dönemden geçiyor. Özellikle son dönemlerde yaşananlardan dolayı yükselen döviz ve faiz sanayicilerimizin yükünü artırdı. Sanayicilerimizin bu yükünü hafifletecek yeni stratejiler geliştirilmesi gerekiyor. Böyle bir dönemde üreten kesimin, sanayicilerimizin yanında olmak, onların sorunlarına ortak akılla çözüm üretmek son derece önemli. Bunun için biz her platformda, herkesin sanayi tesislerine sahip çıkmak zorunda olduğunu ifade ediyoruz" ifadelerini kullandı.

-KSO'NUN PROJELERİ-

Konya sanayisinde verimliliğin ve katma değerin artırılması gerektiğine işaret eden Başkan Kütükcü, ziyaretlerinde KSO'nun projeleri hakkında da bilgi verdi. Konya sanayisinde üretilen katma değeri artırmak amacıyla Konya'ya Türkiye'nin ilk Bölgesel İnovasyon Merkezi'ni kazandırdıklarını, inşaat çalışmalarının devam ettiğini bildiren Başkan Kütükcü, Made in Konya Projesi, Teknoloji Fakültesi ile birlikte yürütülen Öğrencileri İş Hayatına Hazırlama Projesi, UMEM Beceri 10 Projesi'ni anlattı.

Ziyaretlere Konya Sanayi Odası Başkan Yardımcısı M. Veli Tekelioğlu ile Yönetim Kurulu Üyeleri Hüsamettin Sönmez, Mehmet Serin, Mehmet Ali Acar ve Mustafa Lamcı da katıldı. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Kütükcü'den Sanayiciye Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement