Başkan Mehmet Keleş "Fındık Düzce İçin Çok Önemli" - Son Dakika
Yerel

Başkan Mehmet Keleş "Fındık Düzce İçin Çok Önemli"

Başkan Mehmet Keleş "Fındık Düzce İçin Çok Önemli"

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, “Düzce zengin bir bölge tarımda, sanayide, turizmde, şehirleşmede çok ciddi atılımlar gerçekleştiriyor” dedi.

01.09.2015 15:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, "Düzce zengin bir bölge tarımda, sanayide, turizmde, şehirleşmede çok ciddi atılımlar gerçekleştiriyor" dedi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Akçakoca Sky Tower Otel'de düzenlenen basın toplantısı ile 2015 yılı Ağustos ayı ihracat rakamlarını açıkladı. Toplantıya Düzce Valisi Ali Fidan ile Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in yanı sıra Düzce protokolü de katıldı. TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin de iştirak ettiği toplantıda Düzce'nin en önemli gelir kaynaklarından biri olan Fındık ihracatına dikkat çekildi ve 2015-2016 Fındık Sezon açılışı dolayısıyla da ihracata kattığı değere vurgu yapıldı.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş de ihracat rakamlarının Düzce'de açıklanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Keleş: "Akçakoca'yı seçtiği ve burada ihracat rakamlarını açıkladığı için TİM Başkanımız Sayın Büyükekşi'ye teşekkür ediyorum. Bu Türkiye için de çok önemli bir konu, bizler için de Akçakoca ve Düzce'nin tanıtılması açısından çok önemli. Tabii ben de bir fındık üreticisiyim. Fındığı topladık ve pazara indiriyoruz artık. Bundan sonra size emanet ediyoruz ve heyecanla sizden gelecek fındık yeniden 20 TL'nin üzerine çıktı haberini bekliyoruz. Fındık çok kolay bir zirai ürün gibi görünse de aslında çok meşakkatlidir. Bundan sonra inşallah sizler ürünümüzü pazarlayacaksınız. Fındık, Düzce için çok büyük önem arz ediyor, tarım alanlarının neredeyse yüzde 80'ini oluşturuyor. Düzce zengin bir bölge tarımda, sanayide, turizmde, şehirleşmede çok ciddi atılımlar gerçekleştiriyor. Fındık tabi daha büyük bir öneme sahip. Bu açıdan bu toplantıyı burada yaptığınız için teşekkür ediyor, hoş geldiniz diyorum" şeklinde konuştu.

Toplantıda Ağustos ayı ihracat rakamlarının açıklanmasının ardından Düzce'nin ihracatına desteklerinden dolayı Düzce Valisi Ali Fidan, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ve Düzce Ticaret Borsası Başkanı Nurettin Karslıoğlu'na ödül takdim edildi. Ardından Düzce'de ihracat rakamlarını üst seviyelere taşıyan şirketlerden Confetti Halı Sanayi A.Ş. adına Kadir Özeral, Esmak Makine San. ve Dış Tic. Ltd. Şti. adına Genel Müdür Veli Baş, Mas-Daf Makine San. A.Ş. adına Genel Müdür Yardımcısı Müge Yanık, Doruk Ağaç Ürünleri San. A.Ş. adına Genel Müdür Orhan Çelebi ile Sarsılmaz Silah San. A.Ş. adına Fabrika Müdürü Mahmut Naci İnci ödül alanlar arasında yer aldı. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Mehmet Keleş 'Fındık Düzce İçin Çok Önemli' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement