Başkan Mehmet Tahmazoğlu Fidan Dağıttı - Son Dakika
Yerel

Başkan Mehmet Tahmazoğlu Fidan Dağıttı

Başkan Mehmet Tahmazoğlu Fidan Dağıttı

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, her yıl olduğu gibi bu yılda fidan dağıtım geleneğini sürdürdü.

26.03.2017 12:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, her yıl olduğu gibi bu yılda fidan dağıtım geleneğini sürdürdü.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu tarafından daha yeşil bir Gaziantep ve daha yeşil bir Şahinbey için fidan dikim kampanyası başlatılmıştı. Başlatılan kampanya kapsamında Şahinbey Belediyesi tarafından 184 bin adet fidanın dağıtımına başlanıldı. Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun talimatıyla Şahinbey Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne gitme imkanı olmayan vatandaşlar için Fidanları Balıklı Parkı'nda da fidan dağıtımı gerçekleştirildi. Parktaki dağıtıma katılan Başkan Tahmazoğlu, vatandaşlarla sohbet etti.

Yeşil alan oranımızı artırdık

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, gelecek nesillere daha yeşil bir alan bırakmak için çalıştıklarını belirterek, "Amacımız Gaziantep'imizi ve Şahinbey'imizi çok daha yeşil bir hale getirmek. Göreve geldiğimiz günden bu yana 536 adet park yaparak, kişi başına düşen yeşil alan miktarımızı 1.5 metreden, 13.5 metreye çıkarmış olduk. Biz yeşil alan miktarımızı artırmak için ağaç dikmeye de büyük önem veriyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana her yıl vatandaşlarımıza ücretsiz ağaç dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Bu yılda 184 bin tane fidanı vatandaşlarımıza ücretsiz olarak dağıtıyoruz. Şuana kadar 1 milyon 319 bin adet fidan dağıtımını ve dikimini gerçekleştirdik. Ayrıca Şahinbey'imize 2 tane orman alanı kazandırdık. Mavikent'te kendi arazimiz olan 440 bin metrekare alan üzerine Çanakkale Ormanını kurduk. Yine Hasan Kalyoncu Üniversitesinin kaşısın da bulunan 472 dönüm alan üzerine Orman İşletme Müdürlüğü ile iş birliği içerisinde ağaç dikimi gerçekleştirdik. Ayrıca Orman İşletme Müdürlüğünden Gerciğin Ormanlarının tahsisini alarak orayı da halkımızın hizmetine açacağız. Gerek parklarımızla gerekse orman alanlarımızla vatandaşlarımıza daha yaşanılabilir alan oluşturmak için mücadelemizi sürdürüyoruz" dedi.

"Allah başkanımızdan razı olsun"

Fidan almak için Balıklı Parkı'na gelen vatandaşlar ise Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun hizmetlerinden memnun olduklarını belirterek, dua etti. Vatandaşlar, "Başkanımız bizim tüm ihtiyaçlarımıza yetişiyor. Dağıtılan fidanları köyümüze, mezarlığa ve bahçemize dikeceğiz. Her insanın bir dikili ağacı olsun" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Mehmet Tahmazoğlu Fidan Dağıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement