Başkan Mergen'den 'Transfer Yasağı Kalkıyor' Açıklaması - Son Dakika
Spor

Başkan Mergen'den 'Transfer Yasağı Kalkıyor' Açıklaması

Başkan Mergen\'den \'Transfer Yasağı Kalkıyor\' Açıklaması

Manisaspor Başkanı Abdullah Mergen, Manisaspor üzerindeki transfer yasağının kalkacağını belirterek, bunun için gerekli olan ödeneğin de hazır olduğunu söyledi.

17.06.2016 18:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisaspor Başkanı Abdullah Mergen, Manisaspor üzerindeki transfer yasağının kalkacağını belirterek, bunun için gerekli olan ödeneğin de hazır olduğunu söyledi.

2. ligde şampiyon olarak PTT 1. Lig'e yükselen Manisaspor'da yarın yapılacak olan olağan genel kurul öncesi mevcut başkan Abdullah Mergen, Manisaspor'un durumuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Göreve geldiği günden bu yana yalnızca Manisaspor merkezli çalışmalar yaptığını anlatan Mergen, transfer yasağının kaldırılması için gereken paranın hazır olduğunu belirtti. Başkan Mergen, önümüzdeki sezonda başarılı santrafor Harry Novillo'nun Manisaspor kadrosunda olacağını açıkladı.

"SİYASETTEN NEMALANAN BİR İNSAN DEĞİLİM"

Siyasetten ve politikadan nemalanan bir insan olmadığını, Manisaspor başkanlığına talip olduğunda birçok yöneticiyle istişare yaptığını söyleyen Abdullah Mergen, "Siyasetten ve politikadan nemalan bir insan değilim. Manisaspor Süper Lig'deyken takımda 1-2 yıl yöneticilik yapmıştım. Futbola ilgili olan, maç izleyen ve takip eden bir insanım. Manisaspor ile ilgili böyle bir idealim vardı. Manisaspor'da kongre olacağı zaman şartlar uygundu. O dönemde Manisaspor'da Emre Hasgör ve yönetimi vardı. Bu arkadaşlar daha önce de Kenan Yaralı'nın yönetimindeydi. Biz bu koltuğa talip olurken 'sadece biz olalım' anlayışıyla çıkmadık. Bir çok kişiyle istişare yaptık" dedi.

Takımlara maddi destek aktarılmadığı takdirde başarılı bir oyun çıkarılamayacağının altını çizen Manisaspor Başkanı Abdullah Mergen, kulübün geçtiğimiz 8 ile 9 yıl içerisinde ciddi bir şekilde borçlandığını ifade etti.

"Eğer maddi destek sağlanmasaydı Manisaspor kayyuma giderdi" diyen Başkan Mergen, "Takımlara destek aktarılmadığı takdirde başarılı bir oyun sergilenmesi mümkün değil. Hele ki iflas etmiş bir kulübün ayağa kalkması söz konusu değildi, açık yüreklilikle söylüyorum ki, Manisaspor kayyuma giderdi. Bomboş bir kulüptü. Manisaspor'dan ayrıldıktan sonraki 8-9 yıllık süreçte kulübün ciddi borcu vardı. Pedalı çevirecek bir nokta bile yoktu. Eğer böyle bir nokta olsaydı, kulüp başkanlığı Abdullah Mergen'e kalmazdı. Çünkü nerede bir çıkar varsa, bütün leş kargaları oradadır. Biz böyle bir durumda, idealist bir şekilde kulübe sahip çıktık. Aklıselim düşünüldüğünde başkanlık çok mantıksızdı. Bu bir fıtrat meselesiydi. İnanarak, istişare ederek bu yola çıktık. Ben verdiğim bir kararda sonuna kadar giderim" açıklamasında bulundu.

"BİZ HERKESİN DESTEĞİNİ ALARAK ŞAMPİYON OLDUK"

Manisaspor'un dimdik ayakta olduğunu söyleyen Abdullah Mergen, şampiyonluk başarısının yalnızca kendisiyle bağdaştırılmaması gerektiğini belirtti. Birçok insanın emeğiyle Manisaspor'un bu sene şampiyon olduğunu ifade eden Mergen, "Birinci yıl maddi anlamda iyi şeyler yaptık. Oyun anlamında da çabaladık ancak futbolda bu tür şeyler olabiliyor. Bugün baktığınızda Karşıyaka gibi bizden daha uzun yıllar önce kurulmuş ve bizim borcumuzun yarısı kadar borcu vardı ve cebelleşerek düştü. Şu anda orta vaziyette duruyor. Biz düştüğümüzde bile ertesi gün dimdik takımı ayağa kaldırdık. O ligde mücadele edebilecek bir kadro derinliğini oluşturduk. Bu yalnızca benim değil, bir çok insanın emeğiyle oldu. Şampiyon olmak kolay bir şey değil. Biz herkesin desteğini alarak şampiyon olduk" dedi.

TRANSFER AÇIKLAMASI

Manisaspor'un transfer yasağıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Mergen, yasağın kalkması için gerekli ödeneğin hazır olduğunu söyledi. Başkan Mergen, "İlk defa buradan aktarmak istiyorum. Çok başarılı bir santrafor Harry Novillo kulübümüze geliyor. İngiltere'de Manchester City'nin oyuncusu ancak Melbourne City'de oynuyor. Dün itibariyle futbolcuyla anlaşmaları bitirdik. Takımın iskeleti hazır, neredeyse bütün oyuncuları ayarladık. Transfer yasakları kalkıyor, bunun için gereken para hazır. Önümüzdeki sezonda Manisalı vatandaşların zevkle seyredeceği bir Manisaspor hazırladık. İki sene önce ciddi bir tecrübe yaşadık. Bu yıl çok temkinli, çok akıllı, iyi bir Manisaspor kadrosu kuruyoruz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Herkes kurumu merkezli hareket ederse bu şehrin kulübü de, ekonomisi de, siyaseti de kalkınır. Böyle bir şehir temenni ediyorum. Bizim Manisa'ya nokta kadar bir katkımız olsa bile bu başarıdır" şeklinde konuştu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Başkan Mergen'den 'Transfer Yasağı Kalkıyor' Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement