Başkan Olcayto: Tgc Özgür Bağlantısız Gazetecilik İlkesini Benimsemiştir - Son Dakika
Güncel

Başkan Olcayto: Tgc Özgür Bağlantısız Gazetecilik İlkesini Benimsemiştir

Başkan Olcayto: Tgc Özgür Bağlantısız Gazetecilik İlkesini Benimsemiştir

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin (TGC) basın özgürlüğünün önemini vurgulamak amacıyla 1989 yılından bu yana her yıl verdiği Basın Özgürlüğü Ödülleri, 24 Temmuz Basın Özgürlüğü İçin Mücadele Günü'nde törenle sahiplerine takdim edildi.

25.07.2014 10:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin (TGC) basın özgürlüğünün önemini vurgulamak amacıyla 1989 yılından bu yana her yıl verdiği Basın Özgürlüğü Ödülleri, 24 Temmuz Basın Özgürlüğü İçin Mücadele Günü'nde törenle sahiplerine takdim edildi. Basın Özgürlüğü Ödülleri töreni Taksim'deki The Marmara Oteli'nde gerçekleştirildi.

Törene; TGC Başkanı Turgay Olcayto, TGC Önceki Başkanı Orhan Erinç, TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş, TGC Genel Saymanı Gülseren Ergezer Güver, TGC Genel Sekreter Yardımcıları Ahmet Özdemir ve Niyazi Dalyancı, TGC Yönetim Kurulu Üyeleri İhsan Yılmaz, Göksel Göksu, TGC Balotaj Kurulu Sekreter Haşmet Yavuz, Balotaj Kurulu Üyesi Olay Tan, TGC Onur Kurulu Üyesi Orhan Ayhan, Gazeteciler Sosyal Dayanışma Vakfı Genel Sekreteri Engin Köklüçınar, Türkiye Gazeteciler Sendikası Başkanı Uğur Güç, Basın Konseyi Genel Sekreteri Namık Koçak, TGC Bizim Gazete yazarları Orhan Koloğlu, Kerim Evren, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Basın İlan Kurumu İstanbul Şube Müdürü Mehmet Köşker, Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi, Prof. Dr. Özdemir Aktan, İstanbul Tabip Odası Başkanı Selçuk Erez, RATEM Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Güleryüz, İletişim Araştırmaları Derneği'nden Füsun Özbilgen'in de aralarında bulunduğu 600'ün üzerinde gazeteci katıldı.

USTALARIMIZIN ÖNÜNDE SAYGIYLA EĞİLİYORUZ

Sunuculuğunu Başak Şengül'ün üstlendiği tören, basın emekçileri ve basın şehitleri için bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Törenin açılış konuşmasını TGC Başkanı Turgay Olcayto yaptı.

Başkan Turgay Olcayto, şunları söyledi:

'Bugün, basında sansürün ilk kez kaldırılışının 106. yıldönümü. İkinci Meşrutiyet'in ilanıyla birlikte görevli sansür memurlarını matbaalarına, gazetelerine ve yayınevlerine sokmayarak ertesi gün sansürsüz bir Türkiye'ye 'merhaba' diyen ustalarımızın önünde saygı ile eğiliyoruz. Dönemin gazetecilerinin direnişlerini, dayanışmalarını hayranlıkla yad ediyoruz. Gerçekleştirdikleri meslek bütünleşmesini, bölünmüş kamplara ayrılmış günümüz gazeteciliği için de örnek olmasını diliyoruz.

GAZETECİLİK ÇOK ZORLU BİR DÖNEM GEÇİRİYOR Gazetecilik tüm dünyada özelikle de Türkiye'de çok zorlu bir dönem geçiriyor. Bir yandan gezegenin hemen hemen her bölgesinde başlayan çatışmaları izlerken yaşamını kaybeden muhabirler, foto muhabirleri ve kameramanlar; bir yanda da sosyal medya karşısında giderek tiraj ve itibar kaybeden sermaye yoğun gazetelerin küçülme gerekçesi ile işsiz bıraktıkları gazeteciler. Ortadoğu'da çatışmalarda, bölgesel savaşlarda ölen, yaralanan gazeteciler ve tüm bu özverili çalışmalarına karşı haberleri gazetelerde, ekranlarda siyasi dengeler gözetilerek yer almayan haberlerinin sansürlendiği gazeteciler. Bunların tümünü düşündüğümüzde sistem tarafından bu onurlu mesleğin içine düşürüldüğü güç durumu yüreğimiz burkularak izliyoruz. Türkiye'ye baktığımızda gazeteciliğin genel sorunlarına günbegün iktidardan kaynaklanan yeni sorunlar ekleniyor.?

AKREDİTASYON ARTIK RESMİLEŞMİŞ GÖRÜNÜYOR

Başkan Olcayto, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Sansür, oto sansür, düşünceyi ifade özgürlüğünün önündeki engeller aradan geçen bir yılda daha da artmış durumda. İşsiz gazeteci arkadaşlarımızın durumu da öyle. Bu yıldan da pek çok örnek verebiliriz. Haberler karartılmıştır. Çeşitli yasaklama kararlarıyla halkın gerçekleri öğrenme, doğru haber alma hakkı örselenmiştir. Cezaevlerinde gazeteci sayısı azalmışsa da gazeteciliğin bir parçası olan dağıtımcılar hala parmaklıklar arkasındadır. İktidarın gazete sahiplerine tehditleri, talimatları ve muhalif gazetecilerden şikayetleri ısrarla sürmektedir. Başbakanın ya da bakanların toplantılarına muhalif gazetelerin ya da sol tandanslı gazetelerin katılmaları engelleniyor. Akreditasyon artık resmileşmiş görülüyor.

GERÇEKLERİN ÜSTÜ ÖRTÜLMEYE ÇALIŞILIYOR

Yıl içinde; Türkiye Soma'da onulmaz bir acı yaşadı. 301 maden emekçisi kardeşimiz gerekli önlemler alınamadığından yaşamlarını kaybetmiş, Soma'da yaşananları kamuoyuna aktarmak, kamuoyunu bilgilendirmek isteyen gazeteciler ise devletin ve iktidarın baskısıyla karşılaşmışlardır. Gerçeklerin yine üstü örtülmeye çalışılmıştır. Ölen madencilerin sayısı düşük gösterilerek halkı yanıltmaya yönelik demeçler verilmiştir. Bu tutum Türkiye'de insan değerinin ne denli önemsenmediğini ortaya koyan önemli göstergelerden biri olmuştur.

106 YIL SONRA BÜTÜNLEŞME UNUTULDU

İstanbul'da Gezi eylemlerinin 2. yıldönümünde de polis şiddeti devam etmiş. Gençlerin Gezi olaylarında ölen arkadaşlarını anmalarına bile izin verilmemiştir. Bütün bu yaşananlarda yalnız iktidarı sorumlu tutmak haksızlık olarak gözükebilir. Çünkü gazeteciler ne yazık ki; ustalarımızdan 106 yıl sonra bütünleşmeyi unutmuştur. Meslek ilkelerini bir yana bırakmışlar ve iktidarın yanında kraldan çok kralcı kesilmişler. Böyle bir durumda gazeteciler olarak kendi özeleştirimizi yapmak zorundayız.

MESLEĞİ POLİTİK ÇIKARLAR İÇİN KULLANAN YENİ BİR ZÜMRE

Gazetelerinden atılan meslektaşlarımızın yanında olmayan; sendikasızlığa, örgütlenmeye karşı çıkan, mesleği politik çıkarlar için kullanan yeni bir zümre ortaya çıkmıştır. Bunları gazeteci olarak nitelemek içimizden gelmiyor. Toplumda var olan gerginliği arttırıcı yayınlar yapan, manşetlere nefret söylemlerini çıkaran, farklılıkları suç gibi gösteren bu yeni gazeteciliğin bir gün elbet son bulacağına inanıyoruz. Çünkü bu tür gazeteciliğin, dalkavukluk yaptıkları kimselere de yarardan çok zarar getirdikleri yavaş yavaş otaya çıkmaktadır.

ADALET SİSTEMİ GÜVEN KAYBEDİYOR

Türkiye bir genel seçim geçirdi. Önümüzde de bir Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Şeffaflık ve basın özgürlüğü çağdaş demokrasilerin olmazsa olmazıdır. Fakat 17 Aralık'tan sonra adalet ve emniyet kurumlarında başlatılan geniş çaplı görevden almalar ve atamaların gerekçelerini bütün açıklığıyla öğrenebilmiş değiliz. Adalet sistemi güven kaybediyor. Halkı korumakla yükümlü kolluk güçleri de öyle. Kamuoyunun gerçekleri öğrenme, doğru haber alma hakkı olarak belirlenen basın özgürlüğü ise uluslararası ölçeklerde Türkiye'de yok sayılıyor. Umuyoruz ki; Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra iktidarı ve muhalefeti ile demokrasinin uluslararası ölçütlerine uyum sağlanabilir. Ülkeyi içinde bulunduğu kaostan ve insan haklarına yönelik ayıplardan kurtarmanın çareleri de bulunabilir. TGC, özgür bağlantısız gazetecilik ilkesini benimsemiş bir kuruluştur. Dolayısıyla siyasi partilerle büyük iş çevreleriyle özel ilişkileri olmaz. Amaç salt gazetecilerin gasp edilen özlük haklarına, işsiz gazetecilerimizin durumlarına, her gün biraz daha tırpanlanan sosyal güvencelerine sahip çıkmaktır. Eleştirilerimiz bu kapsamda dikkate alınmalıdır.

BAYRAM DEĞİL BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN MÜCADELE GÜNÜ'DÜR

Basın Özgürlüğü İçin Mücadele Günü'nü Türkiye'de sansürün, oto sansürün olmadığını, düşünceyi ifade özgürlüğünün rahatça kullanıldığını söyleyen kişi ve kurumlara varsa onlar 24 Temmuzları bayram olarak kutlayabilirler; ama bir kez daha altını çizerek söylemek istiyorum. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, 12 Mart darbesinden bu yana bayram sözcüğünü kaldırmıştır. Gazetecilerin sorunlarını dikkate alarak 24 Temmuzları Basın Özgürlüğü İçin Mücadele Günü olarak ilan etmiştir. Elbette dileğimiz; gelecek 24 Temmuzların çok sesli çağdaş bir toplumun bayramı olarak kutlanması. Geçen yıl söylediğim gibi bugün ütopyada olsa Gezi Parkı gençleri ütopyanın ne denli değerli olduğunu bizlere anımsattı. Gençlerden dayanışmayı, hoşgörüyü, doğaya saygıyı, paylaşmayı öğrendiğimizi de bu arada unutmayalım. Basın özgürlüğü ödüllerini alan meslektaşlarımı, kurumları kutluyorum.?

ÖNDEROĞLU: İŞSİZ YAŞAMAKTAN KORKAR OLDUK TGC Başkanı Turgay Olcayto'nun yaptığı açılış konuşmasından sonra ödül törenine geçildi. 2014 Basın Özgürlüğü Ödülü Kişi dalında gazeteci Erol Önderoğlu'na ve Tuğrul Eryılmaz'a verildi. Erol Önderoğlu basın ve ifade özgürlüğü ile ilgili hak ihlallerini takibi, raporlanması, duyurulması için Türkiye'de ve uluslararası alanda yaptığı çalışmalar nedeniyle ödül aldı. Önderoğlu, ödülünü TGC Başkanı Turgay Olcayto'nun elinden aldı.

Önderoğlu, şunları söyledi:

'Türkiye siyasetindeki sertlik, yetkililerin gazetecileri kamuoyu önünde açıkça hedef alması, polisin sokakta barışçıl gösteri yapanlara ve yine habercilere saldırması, iktidarı çeşitli çıkar gruplarıyla medya sahipliğini dizayn etmesi, bir de yasamanın güvenliği özgürlüklere tercih etmesi gibi şartlar, ne yazık ki mesleğimize daha çok zararlar verecek. Bu öngörüyü de gelecekte yanılıp kendime bir mutluluk payı çıkarmak için yapıyorum. On yıldır, demokratik değerleri her tür güce çiğnetiyoruz. Örneğin politik adabımıza muhabir ve köşe yazarı attırmak da sığabilir. Ölümlerden sonra yargılamak, hapse atılmak derken artık güvencesiz işsiz yaşamaktan korkar olduk. Son 3 ayda editöryal bağımsızlığı olmayan medyamızda 186'ımız daha sokağa atıldı.'

ERYILMAZ: GAZETECİLERİN ÖRGÜTLENMESİ ŞART Kişi dalında bir diğer ödül ise çok farklı seslerin bir araya geldiği özgür bir platform olan Radikal 2'yi 17 yıl yönetmesi, ayrıca basın çalışanlarının haklarının korunmasında verdiği destek nedeniyle gazeteci Tuğrul Eryılmaz'a ödül verildi. TGC Başkanı Olcayto, Eryılmaz'a ödülünü takdim etti. Eryılmaz, törende yaptığı konuşmada şunları dile getirdi:

'Ben gazeteciliğe Mehmet Barlas'ın yayın dairesi başkanı olduğu TRT'de başladım. Eyüp Can'ın yayın müdürü olduğu Radikal'de bitirdim. Daha ne diyeyim' Bilemiyorum. Bu ödülü hak ettiğimi düşünüyorum. Gazeteciliğin başına bütün gelenler bizim, örgütsüzlüğümüzdendir. 1980'lerden beri medya, örgütsüzleştirilirken buna seyirci kalanlar, hatta ortak olanlar da özeleştirilerini yapsınlar. Bir örgütümüzün olmaması nedeniyle yüzlerce, binlerce kişi işten atılıyor. Gazeteciliğin önündeki ilk büyük görev, örgütlenmeyi sağlamaktır.?

AKSOY: YAŞASIN DEMOKRASİ, YAŞASIN ÖZGÜR BASIN

Ankara Barosu'nu ise basın, ifade ve iletişim özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılması için verdiği destek nedeniyle kurum dalında ödüle layık görüldü. Ankara Barosu Başkanı Avukat Sema Aksoy'a ödülünü TGC Başkan Vekili Vahap Munyar'ın elinden aldı.

Aksoy, şöyle konuştu:

'Basın özgürlüğünü savunmak insanın birey olmasını, rejimin demokrasi olmasını savunmaktır. Ülkenin bölünmez bütünlüğünü; sadece fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür bireylerin kuracağı bir demokratik rejim sağlayabilir. Özgür basın, demokratik toplumun, demokratik devletin vazgeçilmez koşuludur. Tıpkı laiklik gibi, tıpkı hukuk devleti gibi, sosyal devlet gibi. Ankara Barosu olarak bu değerlere inanmış bir anlayışla yılmadan çalıştık, çalışmaya devam edeceğiz. Biz her zaman mazlumun ve haksızlığa uğrayanın yanında olduk. ve olmaya da devam edeceğiz. Eğer görevimizi bir parçada olsa yapmış isek ne mutlu bize. Bu ödül hukuk mücadelesine, özgürlük ve demokrasi mücadelesini büyük bir kararlılıkla sürdüren bizlere güç verecektir. Bizi özgür basından yoksun bırakmayan tüm basın emekçilerine, TGC'ye ve kendilerini temsil etme onurunu veren 12 bin Ankara Barosu mensubuna sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum.'

NİŞANCIOĞLU: HER ZAMAN YANINIZDAYIZ

BBC Türkçe, Türkiye'de habere erişimin kısıtlı olduğu dönemlerle, Gezi sürecinde ve Soma faciasıyla ilgili her türlü baskıya rağmen kamuoyunun bilgilendirilmesine yaptığı katkılar nedeniyle kurum dalında ödüle layık görüldü. BBC Türkçe Bölümü'nün Servis Başkanı Murat Nişancıoğlu'na ödülünü TGC Başkan Vekili Vahap Munyar takdim etti. Murat Nişancıoğlu, ödülünü alırken şöyle konuştu:

'Basın Özgürlüğü için Mücadele Günü'nde Türkiye'nin en köklü kuruluşu TGC'den bir basın özgürlüğü ödülü almak bizim için büyük bir onur. Hele bunu geçtiğimiz yılın belki en önemli olayları sayılabilecek Gezi Olayları ve Soma faciası nedeniyle almış olmak bizim için bir gurur kaynağıdır. Türkiye'de meslektaşlarımızın nasıl bir baskı altında çalışmak zorunda olduklarının farkındayız. Bugün benimle birlikte BBC Türkçe'den 3 arkadaşım var. Rengin Aslan, Selin Girit ve Sinan Onuş. Bu arkadaşlarımız gerek Gezi gerekse Soma'da yaptığımı yayınları çeken arkadaşlar. Selin Girit, Gezi olayları sırasında ağır bir baskıyla karşı karşıya kaldı, sataşmalara maruz kaldı, ağır hakaretlere uğradı. Aynı şekilde Rengin Aslan, Soma'dan yaptığı haberler nedeniyle asılsız iftiralara, ağır baskılara maruz kaldı. Bu haberler, bu şekilde saldırıya uğradığında benim editörlerim bana iki soru sordular sadece. 'Haberleriniz doğru mu' Bu haberlerde farklı görüşlere yer verdiniz mi? Bunları yaptıktan sonra biz bu arkadaşlarımızın yüzde yüz arkasındayız.? Buradaki meslektaşlarımızın nasıl ağır ağır koşullarda çalıştıklarının bilincindeyiz dedim. Burada verilen mücadele ile dayanışmamızı, İngiltere'de sendikalarımız aracılığıyla, meslek kuruluşlarımız aracılığıyla, uluslararası meslek kuruluşlarımız aracılığıyla destekliyoruz.?

ANI PLAKETİ VERİLDİ

Ödül töreninin ardından 24 Temmuz 2013'den bu yana Sürekli Basın Kartı almaya hak kazanan 121 TGC üyesine anı plaketleri takdim edildi. Törenin gerçekleşmesine destek olan sponsor Polimeks adına Kurumsal Halkla İlişkiler Müdürü Bahadır Araz'a şükran plaketi verildi. Araz'a plaketini TGC Başkan Vekili Vahap Munyar takdim etti.

(Tür: İstanbul)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başkan Olcayto: Tgc Özgür Bağlantısız Gazetecilik İlkesini Benimsemiştir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı
    01:58 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'nin Kaletepe Mahallesi'nde meydana gelen kazada, bir ambulans ile ticari taksi çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık personeli olmak üzere toplam 4 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

  • Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı
    01:58 Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı

    Ümraniye'de sürücüsünün kimliği belirlenemeyen bir hafif ticari araç, kontrolden çıkarak park halindeki 14 araca çarptı. Sürücü kazayı yara almadan atlatırken, araçlarda hasar meydana geldi. Polis ekipleri olay yerine gelerek caddeyi trafiğe kapattı. Kaza yapan sürücü işlemler için polis merkezine götürüldü ve araçların çekiciyle kaldırılmasının ardından cadde yeniden trafiğe açıldı.

  • Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı
    01:57 Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı

    Ümraniye'de frenleri tutmayan bir araç, seyir halindeyken park halindeki 14 araca çarptı. Kazada şans eseri ölen veya yaralanan olmazken, otomobillerde maddi hasar meydana geldi. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kaza sonrası sürücü ifade için karakola götürüldü.

  • Giresun'da kuyumcu soygunu soruşturması devam ediyor
    01:53 Giresun'da kuyumcu soygunu soruşturması devam ediyor

    Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı, Bulancak ilçesinde bir kuyumcunun soyulması olayına ilişkin soruşturma işlemlerinin hala devam ettiğini açıkladı. Olayın gerçekleştiği gün yakalanan 3 şüpheli tutuklandı ve suç aletleri ile gasbedilen ziynet eşyaları ele geçirildi. Soruşturma devam ederken, kamuoyuna gelişmeler hakkında bilgi verileceği belirtildi.

  • Denizli'nin Tavas ilçesinde yeni bir kaza meydana geldi
    01:40 Denizli'nin Tavas ilçesinde yeni bir kaza meydana geldi

    Denizli'nin Tavas ilçesinde 10 gün önce 3 kişinin öldüğü kaza bölgesinde, bugün yeni bir kaza meydana geldi. Otomobil ile kamyonetin çarpıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Kaza; Tavas ilçesi Güzelköy Mahallesi Dümberek mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; 19 gün önce 4 ölümlü bir kazananın yaşandığı aynı mevkide karşı yönlerden gelen kamyonet ile otomobil çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle kamyonet yola devrilirken, otomobil ise yol kenarındaki yağmur suyu tahliye kanalını da aşarak tarlaya savruldu. Kazada, kamyonet sürücüsü İ.H.M. ile otomobilde bulunan Hakan İ. ve Levent C. yaralandı. Karahisar ve Tavas itfaiye ekipleri tarafından sıkıştıkları araçlardan kurtarılan yaralılar, sağlık ekiplerine teslim edildi. Ambulanslarla hastaneye sevk edilen yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Aynı bölgede 9 Nisan tarihinde meydana gelen kazada, Mehmet Fışkınlı (50) yönetimindeki 20 B 4012 plakalı otomobil ile Yusuf Yusmak (16) idaresindeki plakasız motosiklet ile çarpışmıştı. Kazada motosiklet sürücüsü Yusuf Yusmak ile motosiklette yolcu konumundaki Yavuz Yumaç (14) ve otomobil sürücüsü Mehmet Fışkınlı yaşamını yitirmişti.

  • Hatay'da aranan şahıs yakalandı ve cezaevine gönderildi
    01:29 Hatay'da aranan şahıs yakalandı ve cezaevine gönderildi

    Hatay'ın Dörtyol ilçesinde hırsızlık suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasıyla aranan M.S., polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. M.S., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • İskenderun'da Yağma ve Kasten Yaralama Şüphelisi Tutuklandı
    01:28 İskenderun'da Yağma ve Kasten Yaralama Şüphelisi Tutuklandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana gelen yağma ve kasten yaralama olayının şüphelisi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanan şüpheli üzerinden bir adet pasaport, müştekiye ait kimlik ve 700 TL nakit para ele geçirildi.

  • Hatay'da 150 bin TL değerinde ikinci el malzeme çalan 2 şüpheli yakalandı
    01:27 Hatay'da 150 bin TL değerinde ikinci el malzeme çalan 2 şüpheli yakalandı

    Hatay Emniyet Müdürlüğü, Dörtyol ilçesinde bir iş yerinden çalınan 150 bin TL değerindeki ikinci el malzemelerin şüphelilerini yakaladı. Şüpheliler, adli işlemlerin ardından serbest bırakıldı.

  • Hatay'da 23 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı
    01:27 Hatay'da 23 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı

    Hatay'ın Dörtyol ilçesinde 23 yıl 9 ay 20 gün hapis cezasıyla aranan şahıs, Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanarak cezaevine gönderildi. H.E.D. isimli şahıs, hırsızlık suçundan aranıyordu ve gözaltına alındıktan sonra tutuklandı.


Advertisement