Başkan Öz: "Tarihten İbret Almak Lazım" - Son Dakika
Yerel

Başkan Öz: "Tarihten İbret Almak Lazım"

Başkan Öz: "Tarihten İbret Almak Lazım"

Göreve geldiği ilk günden bu yana gerek sivil toplum kuruluşları gerekse vatandaşlarla diyalogları ile dikkatleri üzerine çeken AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, referandum çalışmalarına bu kez Erzurum ilçeleriyle devam etti.

21.02.2017 15:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Göreve geldiği ilk günden bu yana gerek sivil toplum kuruluşları gerekse vatandaşlarla diyalogları ile dikkatleri üzerine çeken AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, referandum çalışmalarına bu kez Erzurum ilçeleriyle devam etti.

Önceki gün İspir ve Pazaryolu ilçesine giderek burada belediye başkanları kaymakamlar ve ilçe teşkilatları ile bir araya gelen İl Başkanı Öz, referandum öncesi işi sıkı tutuyor. Erzurum'dan yüksek ölçüde Evet oyu beklenmesine rağmen çalışmalarını titizlikle sürdüren Öz, beraberinde parti il yönetiminden Muhammet Mazlumoğlu, Ferdi Ödleş, Abdulkadir Bulut, Şakir Atalay, Abdurrahman Tekin Tongaç, Ömer Korkmaz ve Salih Koç ile birlikte Erzurum'a 150 km. Uzakta olan İspir İlçesine gittiler. Burada ilk olarak Ak Parti İspir İlçe Başkanı Salih Zeki Çetinkaya'yı parti binasında ziyarette bulundu. İlçe binasında İspir İlçe Başkanı Salih Zeki Çetinkaya, kadın kolları, gençlik kolları ve ilçe yönetimi karşıladı. Ak Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, İspir İlçe binasında partililere 16 Nisan'da yapılacak referandum ile bilgiler verdi.

Çetinkaya: "Elbirliği ile 16 nisan sınavını geçeceğiz"

AK parti İlçe Başkanı Salih Zeki Çekinkaya, 16 Nisan tarihinde yapılacak olan referandum ile millet olarak sınav verileceğine dikkat çekti. Çetinkaya, "İl başkanım, ilçe yönetimim, dava arkadaşlarım, Milletvekili aday adayı olarak ilçemize gelip, adaylık için bizimle görüştüğü zaman, bilgisi ile, kültürü ile, tarihi ile, beyefendiliği ile gerçekten bizlerde bir iz bırakarak giden, daha sonra da, Erzurum'da kültürün ve tarihin mirasçıların sahipliği yapan ve Erzurum'a damga vuran çok kıymetli il başkanımız bu gün teşkilatımızın büyüğü olarak Erzurum'da bu görevi üstlenmiş bulunmaktadır. Kendisini dinlediğim her toplantıda, kendimi yeniliyorum. Diyorum ki, bizim içimizdeki siyaset ruhunu ortaya çıkarabilecek bir büyüğümüz var. Bizler çalışma fırsatı bulduk. Gerçekten çok dolu bir il başkanımız. Kendimi böyle bir başkanla çalıştığım için şanslı hissediyorum. İnanıyorum ki İspir ilçesi olarak referandumda rekor seviyede bir oy oranıyla evet deyip yeni Türkiye'nin temellerini atmış olacağız" dedi.

Öz: "Tarihten ibret almak lazım"

Türkiye'nin geçmiş yıllarda yaşadığı olumsuzluklara dikkat çeken AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, "Çok yoğun günler yaşadık. Arkadaşlar, özellikle şunu hatırlatmak lazım. Bizim şu anda önümüzde çok kıymetli bir seçim var. İnanılmaz bir süreci yaşayacağız. Bunun sonucunda evet olduğunda, zorluğun çok büyük bir kısmını yenmiş olacağız. Rampanın en sert yerindeyiz şu anda. Düşüncem olarak, geçmişi kısaca hatırlarsak, Türkiye epey zamandan beri kıskaç içerisine sıkıştırılmış durumda. Hepimizin hemen hemen yaşı bunlara müsait. Bir iki genç arkadaşımız var, onlar da çocuk tu veya yoktu. Çok kısa bir parlak dönem yaşandı. Daha sonra Cumhurbaşkanı olması ile birlikte, Türkiye'de yeniden sıkıntılar başladı. Türkiye kuruldu ama bir Cumhurbaşkanlığı çatışması yaşandı. Bilindiği gibi İsmet İnönü ile Atatürk arasında çok büyük gerginlikler vardı. Bu çatışmalarda Atatürk İsmet İnönüyü görevden alarak Celal Bayar'ı göreve getirdi. Daha sonra Menderes dönemi başladı. 1970 yıllarından bu tarafa aşağı yukarı her şeyi biliyoruz. Susurluk kazasını hatırlayın. Araba kaza yapınca, asla bir araya gelmeyecek adamlar bir arada oldu. 1994 Tansu Çiller krizini hatırlayın. Ak Parti iktidar olunca, bu partiye yapılanları hatırlayın. Devletten habersiz operasyonlar yapılır oldu. Ak Parti olayları ile almaya başlayınca, partinin etrafı kuşatılmaya başlandı. Şu gezi olayları var ya çok önemli. Dikkat edin 15 Temmuz 2016 hareketi tamamen 27 Mayıs ve daha önceki darbeler kopyalanarak yapılmış bir darbe hareketidir. Devletin zaafları devam etsin diye bu tür olaylar yapılmaya başlanıldı. Gezi olaylarında dikkat ederseniz bir sürü çeşitli bayraklar asılmaya başlanıldı. Bu olayları yapanlara ne kadar yumuşak davranılıyordu hepimiz gördük. Zaman Gazetesi bunlara nasıl öncülük yapıyordu. Dikkat ederseniz bundan önceleri sizleri bir şekilde durdurup işkenceye varan soruşturma bahane eden polisler vardı. Bunların yerlerini efendi adamlar aldı. Dikkat ederseniz, bu planlar hep uzun vadede düşünüldü. 15 Temmuz'u yalnızca Fetö cüler yapmadı, bu darbe planına ulusalcı bir kanatta katıldı. Ak Partiyi istemiyorlardı. Tayyip Erdoğan gitsinde ne olursa olsun diye nefret bunların gözünü bürümüştü. Bu planlara karşı kim çıktı, bizlerin gençleri çıktı, kadınlarımız çıktı, boğazda mermilerin önüne gidenlerimiz çıktı" diye konuştu.

"Türkiye'de örtülü darbe gurupları var"

Konuşmasının bir bölümünde ise 15 Temmuz darbe kalkışmasına da değinen İl Başkanı Mehmet Öz, çarpıcı iddiaları ile dikkat çekti. Referandum sonrasında bile Türkiye'nin büyümesini hazmedemeyen kesimlerin harekete geçeceğine vurgu yapan Öz, "Evet diyecek bir rahat etmeyeceğiz. Türkiye'de çok örtülü bir darbe grubu var. Özgürlükten bahsedenler, demokrattan bahsedenler, bizlerin yanında bile yemek yiyenler, bunlar içinde halen darbeyi destekleyenler var. Bunun için ne yapacağız, bu insanları geçtiğimiz şu kısacık macerayı hatırlatacağız. Geçen gün çabuk unutulur. İnsanların hıfızası zayıf. Ama tarihçiler bunları kıyıt altına alıyor. Bunlar bizim tarihimizde var oldu not düşülecek. Hayır düşünen arkadaşlarımızı da kırmadan, dökmeden ikna etmemiz gerek. Çünkü onlarda güçlü bu Türkiye'de. Şehit olanlara batın hepsi aileleri geri çağırsa bile biz gelmiyoruz ve şehit olacağız dediler. Bu saatten sonra hepimiz, birbirimizde kusur arama yerine, bunun üzerine gitmemiz lazım. Bunu desteklememiz lazım" ifadelerini kullandı.

"Artık parmak sallanacak Türkiye yok"

AK Parti il yönetimi ikinci ziyaretini İspir İlçe Belediye Başkanlığına yaptı. İspir İlçe Belediye Başkanı Osman Çakır'ı makamında ziyaret etti. Ak Parti Erzurum İl Başkanı kısa konuşmasında "Geçici olarak diğer işlerimizi bırakıp, bu sürece odaklanmalıyız" dedi.

Ak Parti İspir İlçe Belediye Başkanı Osman Çakır'da konuşmasında "Sizlerden önce bizler toplanıp bu konuyu görüştük. Ben siyasette bağırmayı hiç sevmem, diğerlerini dinliyorum anlat diyorum anlatacak bir şeyleri yok, çünkü ülkeye bir şey yapmamışlar. Anlatma sırası bizlere gelince bizlerin anlatacak çok şeyleri var. Türkiye eski Türkiye değil. Dış güçlerin parmak sallamasıyla sükut pozisyonuna gelen bir ülkeden her masada aranılan sözü muteber bir Türkiye haline geldik. Sayın Cumhurbaşkanımız ve dava arkadaşlarının bu olumlu gelişmede büyük payı vardır" şeklinde konuştu.

Ziyaretin ardından Ak Parti il yönetimi karayoluyla Erzurum'a döndü. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Öz: 'Tarihten İbret Almak Lazım' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti
    09 Nis Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti

    Gazze Şeridi'nde İsrail güçlerinin düzenlediği hava saldırısında Maghazi Belediye Başkanı Hatem el-Ghamri ve 4 kişi hayatını kaybetti. Uluslararası topluma İsrail'e yönelik insanlığa karşı işlediği suçlardan dolayı soruşturma açılması çağrısı yapıldı.

  • AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı
    09 Nis AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı

    AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Kürt seçmenin tercihlerini ve AK Parti'nin durumunu değerlendirdi. Miroğlu, Kürt seçmenin, AK Parti ve DEM gibi partilere oy vererek, marjinal sokak siyasetinden kurtulup siyasetin merkezinde söz sahibi olmak istediğini belirtti.

  • Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı
    09 Nis Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısında bulundu. Bugün öğle saatlerinden itibaren artarak akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması beklenen gök gürültülü sağanak nedeniyle vatandaşlar sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

  • SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı
    09 Nis SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı

    Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Ecevit Keleş, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Sarıbıyık, bayramın manevi atmosferine vurgu yaparak, Filistin ve Doğu Türkistan'da yaşanan zulümlere dikkat çekti. Keleş ise bayramın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmesi gerektiğini belirtti.

  • Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    09 Nis Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler başkanlığında, 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra 2024-2029 döneminin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Yeni dönem meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belediye daire müdürleri, basın mensupları ve Burhaniyeliler toplantıya katıldı. Toplantıda meclis başkan vekilleri, meclis katipleri ve encümen üyeleri seçildi. Ayrıca komisyon üyeleri belirlendi ve 2023 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü.

  • Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi
    09 Nis Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi

    31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Pazaryeri Belediye Meclisi ilk kez toplandı. Toplantıda encümen üyeleri, başkan vekili ve plan bütçe komisyonu belirlendi. Belediye Başkanı Zekiye Tekin, yeni dönemin Pazaryeri ilçesine hayırlı olmasını temenni etti.

  • TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı
    09 Nis TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı

    Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescil edilen coğrafi işaretli ürün sayısı geçen yıl sonunda 1512 olurken, Gaziantep ürünü tescillenen iller sıralaması, Hatay da en fazla coğrafi işaret başvurusu yapan iller arasında ilk sırada yer aldı. Türkiye'nin coğrafi işaret tescilli ürün sayısı 2023 sonu itibarıyla 1512 oldu. Kuruma geçen yıl 371 ürün için başvuru yapıldı ve bunlardan 209'u coğrafi işaret tescili aldı.

  • Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu
    09 Nis Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu

    Akyazı Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında Belediye Başkanı Bilal Soykan, Akyazı'nın güzelleştirilmesi ve değer katılması için çalışacaklarını belirtti.

  • Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor
    09 Nis Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor

    Barış Pınarı Harekatı'yla terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Suriye'nin Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde halk, Türkiye'nin çabalarıyla sağlanan huzur ve güven ortamında beşinci Ramazan Bayramı'na girecek. Buna rağmen ekonomik zorluklar yaşayan halk, pazarda alışveriş yaparak bayrama hazırlanıyor.

  • Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    09 Nis Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından Zeytinburnu'nun 5 yıllık yeni yönetiminde söz sahibi olacak belediye meclis üyeleri, Belediye Başkanı Ömer Arısoy'un başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi.

  • Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı
    09 Nis Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, atla safari yaparak gelen Ceylan Kırca ve Sümmani Yılmaz tarafından beklenmedik bir ziyaretçi grubuyla karşılaştı. Başkan ve vatandaşlar bu ilginç ziyaret karşısında hayrete düştü.

  • Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi
    09 Nis Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi

    Meksika'nın başkenti Mexico City'de yaşayanlar, 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulmasını izlemek için sahillere ve Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi'nin kampüsüne akın etti. Tutulma, Meksika'nın kuzeyindeki bazı şehirlerde net şekilde izlendi. Meksikalılar ve turistler, tarihi anlara tanıklık etmek için tutulmanın görüldüğü kentlere akın etti.


Advertisement