Başkan Özaltun, Kurban Pazarını Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Başkan Özaltun, Kurban Pazarını Ziyaret Etti

Başkan Özaltun, Kurban Pazarını Ziyaret Etti

Konya’nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, kurban bayramı öncesinde hareketlenen hayvan pazarını ziyaret etti.

23.09.2015 17:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, kurban bayramı öncesinde hareketlenen hayvan pazarını ziyaret etti.

Belediye Başkanı Özaltun, kendisine eşlik eden Başkan Yardımcısı Halim Gümüşel ile birlikte küçük ve büyükbaş kurbanlıkların satışının yapıldığı Soğla bölgesindeki kurban pazarını ziyaret etti. Pazaryerinde satıcılar ve alışveriş için gelen vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Özaltun, satıcılarla da sohbet etti. Satışların durumu hakkında besi sahiplerinden bilgi alan Özaltun,

sohbet eden ve hayırlı işler dileğinde bulunan Özaltun, satışların durumu hakkında da besi sahiplerinden bilgi aldı. Besiciler, Başkan Özaltun'a bugüne kadar durgun geçen satışların Arefe günü olması nedeniyle biraz daha canlandığını belirterek, işlerinden memnun olduğunu dile getirdi.

Başkan Özaltun, ziyareti sırasında kurbanlık satışı esnasında pazarlıkta anlaşamadığını gördüğü bazı satıcılarla müşterileri de birlikte el sıkarak anlaştırmaya çalıştı. Başkan Özaltun, gezisinde kurbanlık nakli yapan, kurban bıçağı satan satıcılarla da sohbet ederken, bayramlarını kutladı.

Ziyaret programının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Başkan Özaltun, tüm İslam aleminin ve Beyşehir halkının bayramını tebrik etti. Beyşehir'in merkez ve tüm mahallelerinin, Belediye birimlerinin tatil günlerinde de durmadan çalışması sonucu başta temizlik hizmetleri olmak üzere her yönüyle kurban bayramına hazır hale geldiğini aktaran Özaltun, "Bayram tatilinde de çalışan personelimizin motivasyonunu artırmak için onlarla bugün bir araya geldik, bayramlarını tebrik ettik ve onlara hediye paketlerini takdim ettik. Amacımız, hem onların hem de Beyşehirli hemyşehrilerimizin neşeli ve mutlu bir şekilde bayramlarını geçirmesi. Tabi, kurban bayramını idrak edeceğiz, kurban kesmek hem ibadet aynı zamanda İslam alemi üzerinde birlik ve beraberliği artırmaktır. Ramazan ayında bunu fitre ve sadaka ve çeşitli paylaşımlarla yapıyoruz. Kurbanda ise, bu paylaşım kurban kesmek suretiyle oluyor. Vatandaşlarımızdan istirhamımız isteğimiz, bayramlarda tatil yerlerine gitmek yerine, bulundukları yerlerde eş, dost, yakın akraba ve komşu ziyaretleri yapmalarıdır. Bayramların gereği de zaten budur. Bugünlerde ülkemizde gelen şehit haberleriyle zor günlerden geçiyoruz. Bu günlerde birlik ve beraberliğe daha çok ihtiyacımız var. O yüzden, bu bayramlar birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirmek, artırmak adına önemli fırsat günleridir. Bu günleri çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Tüm Müslüman aleminin, vatandaşlarımızın ve Beyşehirli hemşehrilerimizin bu manada bayramları mübarek olsun. İnşallah kazasız belasız bir kurban bayramı geçiririz" diye konuştu. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Özaltun, Kurban Pazarını Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement