Başkan Özcan: "Akp'nin Şansı Yüzde Sıfır" - Son Dakika
Yerel

Başkan Özcan: "Akp'nin Şansı Yüzde Sıfır"

Başkan Özcan: "Akp\'nin Şansı Yüzde Sıfır"

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, AK Parti iktidarının 11 yıldır Mersin'e hiçbir yenilik ve proje getirmediğini öne sürdü.

17.08.2013 12:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, AK Parti iktidarının 11 yıldır Mersin'e hiçbir yenilik ve proje getirmediğini öne sürdü. Yerel seçimlerle ilgili iddialı konuşan Özcan, "Bu seçimde AKP, 'biz alacağız' diyor ama şansı yüzde sıfır" dedi.

2014 yerel seçimlerinde başkanlığa yeniden talip olan Büyükşehir Belediye Başkanı Özcan, bu kapsamda seçim gezilerini sürdürüyor. Son olarak CHP Silifke İlçe Örgütü tarafından Atakent Susanoğlu'nda bulunan Harnuplu kahvesinde düzenlenen sohbet toplantısına katılan Özcan, yine iddialı konuştu. CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk ve CHP Silifke İlçe Yönetimi'nin de eşlik ettiği Özcan, toplantıda seçildiği takdirde yapacağı hizmetleri anlattı, vatandaşların taleplerini dinledi. Yeni çıkan Büyükşehir Yasası ile belediye sınırının il sınırı olarak değişeceğini ve 350 kilometrelik bir alandan sorumlu olacaklarını belirten Özcan, "Büyük projeleri Büyükşehir Belediyesi, küçük projeleri Silifke Belediyesi yapacak. Ulaşım, otogar, mezarlık, kanalizasyon, içme suyu ve sinekle mücadele Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne ait. Yeni Büyükşehir Yasası, beraberinde birçok sıkıntıyı getirecek olsa da bize verilen yetkiyi en iyi şekilde kullanacağız" diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin şimdiye kadar Huzurkent, Gözne ve Tece arasında elinden geldiğince alt yapıya ağırlık verdiğini aktaran Özcan, aşırı yağışların yarattığı sıkıntıların artık yaşanmadığını dile getirdi. "Teknik direktör iyi olursa hizmetler yerine gelir" diyen Özcan, yeni yasayla 2014 yılının Mart ayından sonra İl Özel İdaresi'nin kapanacağını ve tüm yetki ile araç-gereçlerin Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne devredileceğini hatırlattı. AK Parti'nin bu yasayı çıkarmasının sebebinin Mersin'in sınırlarını almak olduğunu iddia eden Özcan, "Ancak yapılan ankette CHP, Mersin'de birinci parti çıkıyor. Tarsus'ta birinci partiyiz, yine Silifke'de de yüzde 42 ile birinci partiyiz. Erdemli, Gülnar ve Anamur'da da belediyeleri alacağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Seçildiği takdirde Silifke halkına şimdiden su parasını yarı fiyatına ineceği sözünü de veren Başkan Özcan, şunları kaydetti: "Burada öncelikle kanalizasyon, kaldırım ve asfaltı elden geçireceğiz. Anamur, Bozyazı, Silifke ve Taşucu'nda ayrı bir arıtma tesisi çalışmaları yapmak gerekiyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi, bu yatırımları yapabilecek güçte. İnsan savaşa giderken güçlü olmalı. Ordu sizsiniz. Seçilen insan başarılı olursa hizmet ayağınıza gelir. Başarılı olmazsa hizmet ayağınıza gelmez. Güçlü Büyükşehir Belediyesi ile güçlü projeleri çözeceğiz."

"Ben artık CHP'yi iktidar, Kılıçdaroğu'nu başbakan olarak görmek istiyorum" diyen Özcan, 2014 yerel seçimlerinde başarılı sonuçlar alacaklarına inandığını vurguladı. Seçimlerde AK Parti'ye hiç şans tanımadığını belirterek iddialı konuşan Özcan, şunları söyledi: "AKP'nin 11 yıldır iktidar partisi olmasına rağmen Mersin'e getirdiği hiçbir proje, yenilik yok. Mersin neden kenara itildi? Çünkü Mersin'de CHP'li Büyükşehir Belediyesi var. Bu seçimde AKP, 'biz alacağız' diyor ama şansı yüzde sıfır."

Toplantıda CHP Silifke Belediye Başkanı aday adaylarını tanıtan Milletvekili Öztürk ise Başkan Özcan'a destek vererek, "Demokrasinin temel taşı yerel yönetimlerdir. AKP'ye oy veren vatandaşları düşünmeye davet ediyorum. Başkan Macit Özcan 15 yıldır Mersin'e hizmet veriyor. 15 yıl önceki altyapı sorunu artık yok. 2014 yerel seçimlerden sonra Başkan Macit Özcan'ın görevine devam edeceğine inanıyorum" dedi.

Konuşmaların ardından vatandaşlar, Macit Özcan'a sorunlarını ve taleplerini anlattı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Özcan: 'Akp'nin Şansı Yüzde Sıfır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement