Başkan Özdemir'den Arabanlı Gurbetçiye Plaket - Son Dakika
Yerel

Başkan Özdemir'den Arabanlı Gurbetçiye Plaket

Başkan Özdemir\'den Arabanlı Gurbetçiye Plaket

Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, ilçeyi İsviçre ve tüm dünyada tanıtan gurbetçi Mustafa Özkan’a plaket vererek teşekkür etti.

16.12.2015 13:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, ilçeyi İsviçre ve tüm dünyada tanıtan gurbetçi Mustafa Özkan'a plaket vererek teşekkür etti.

Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, İsviçre'nin Lozan şehrinde DİLOK TV adıyla internet üzerinden yayın yapan ve 'Gurbetten Sılaya, Sıladan Gurbete' programda canlı yayın ile ilçeyi tanıtan Mustafa Özkan'a plaket vererek, teşekkür etti. Başkan Özdemir, Mustafa Özkan'ın İsviçrenin Lozan kentinden halk tarafından kırık köprü olarak bilinen ve restorasyon çalışması başlatılan tarihi Septimius Severus köprüsünü görmeye geldiğini hatırlatarak, "Aslen Araban ilçesine bağlı Gümüşpınar kırsal mahallesinde doğan ve 25 yıldan beri ailesiyle birlikte Lozan şehrinde yaşayan Mustafa Özkan, şuanda hem Türkiye hem de İsviçre vatandaşı. Özkan, Gümüşpınar kırsal mahallemiz sınırlarında geçen Sıtma Pınar Çayı üzerindeki tarihi Septimius Severus köprüsünü, görmek ve restorasyan çalışmaları hakkında bilgi almak için İsviçre'nin Lozan şehrinden ilçeye gelmiş. Ayrıca ilçe sınırları içerisindeki yok olma tehlikesi ile karşı karşıya olan tarihi mekanlara sahip çıkıp restorasyon çalışması başlatarak, yeniden tarih turizmine kazandırdığımız için teşekkür etti. Hemşehrimizin bu duyarlılığı nedeniyle plaket vermek istedik. Avrupa ülkelerinde yaşayan tüm Arabanlı hemşehrilerimden ilçe sınırları içerisindeki tarihi mekanlar ile ilçe merkezi ve ilçeye bağlı kırsal mahallelerimize Araban Belediyesi olarak verdiğimiz tüm hizmetlerimizden dolayı sık sık teşekkür ziyaretleri alıyorum. Araban Belediyesi olarak 2009 yılından beri gece ve gündüz demeden ilçeye verdiğimiz ve vermeye çalıştığımız hizmetlerimizle ilçeyi büyük bir atıl köy görünümünden çıkarıp yaşanılabilinir modern bir ilçe konumunda getirmek için çalışmalarımız aralıksız sürüyor" dedi.

Arabanlı gurbetçi Mustafa Özkan da, "5 yıldan beri de Lozan'da DİLOK TV isimli internet televizyonunda 'Gurbetten Sılaya, Sıladan Gurbete' adlı canlı yayın programı yapıyorum. Sıtma Pınar Çayı üzerindeki tarihi Septimius Severus Köprüsü çevresinde doğdum ve çocukluğumu geçirdim. 25 yıldan beri yaşadığım İsviçre'nin Lozan şehrinde tarihi Septimius Severus Köprüsünde bir gün restorasyon yapılıp tarih turizmine açılacağını hep hayal etmiştim. Bu arada internet üzerinde canlı yayın yapmak için logosuna da tarihi Septimius Severus Köprüsünü kullanarak DİLOK TV'yi açtım ve yayına başladım. Bir gün internet üzerinden Araban haberlerine bakarken AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan'ın basın açıklamasında tarihi Septimius Severus Köprüsünde restorasyon çalışması başlatıldığı haberini okudum ve okuduğum restorasyon haberi beni çok mutlu etti. Çocukluğumdan beri hayalini yaptığım tarihi köprüde başlatılan restorasyon çalışmalarını yerinde görmek için Araban ilçesine geldim ve bir haftadan beri Gümüşpınar kırsal mahallesi muhtarı ve aynı zamanda da dayım olan İbrahim Özkan ile birlikte burada çalışmaları yerinde gördüm ve yetkililerden bilgiler aldım. 2009 yılından beri Araban Belediye Başkanlığı yapan ve ilçedeki tarihi eserler başta olmak üzere ilçenin tüm sorunlarıyla yakından ilgilenerek tek tek projeler yaparak hizmetler verip ilçeyi atıl durumdaki küçük bir köy görünümünden çıkarıp yaşanılabilinir modern bir ilçe konumuna getirdiği için Başkan Özdemir'e teşekkür ettim" dedi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Özdemir'den Arabanlı Gurbetçiye Plaket - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement