Başkan Özdemir, Ekonomi Paketini Olumlu Karşıladı - Son Dakika
Yerel

Başkan Özdemir, Ekonomi Paketini Olumlu Karşıladı

Başkan Özdemir, Ekonomi Paketini Olumlu Karşıladı

HAKKARİ (İHA) – Hakkari’nin Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (YÜTSO) Başkanı Özdemir, Başbakan Binali Yıldırım’ın açıkladığı ekonomi paketini olumlu karşılayarak, bölgede çatışmalı sürecin sona ermesi temennisinde bulundu.

05.09.2016 15:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HAKKARİ (İHA) – Hakkari'nin Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (YÜTSO) Başkanı Özdemir, Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı ekonomi paketini olumlu karşılayarak, bölgede çatışmalı sürecin sona ermesi temennisinde bulundu.

Başbakan Binali Yıldırım'ın Doğu ve Güneydoğu bölgesi için açıkladığı ekonomik paket bölge halkında heyecan yaratırken, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (YÜTSO) Özdemir de paketin ekonomik kalkınmada yardımcı olacağını belirtti. Salih Özdemir, paketi olumlu bulduklarını ve bölgeyi canlandıracağına inandıklarını vurguladı. Ekonominin huzura endeksli bir sektör olduğunun altını çizen Özdemir, "Bir yerde huzur varsa, ekonomi daima canlı kalır. Her gün şehit cenazeleri batıya gidiyor. Bizim de o anne babalar kadar yüreğimiz yanıyor. Temennimiz odur ki bir an önce diyaloga, müzakereye, çözüm sürecine geri dönülmesidir. Bir daha burada kardeş kanı dökülmesin, hiçbir ananın gözyaşı dökülmesin" ifadelerini kullandı.

Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı paketin yatırımcı için cazip koşullar olduğunu kaydeden Özdemir, "Biz umutluyuz. Biz Tatvan, Erciş gibi ilçelerle yarışta daha geri plandayız, çünkü halen ciddi anlamda ulaşım ve enerji problemimiz vardır. Hükümetimizin bir an önce ulaşımdaki aksaklıkları gidermesini temenni ediyoruz. Yüksekova Havalimanı'nın tekrar açılması için girişimlerimiz vardır. Havalimanının açılması yatırımcıyı cezp edecektir. Eğer biz huzuru bu memlekette yakalarsak sosyal ve kültürel aktivitelerimiz de canlanır ve Yüksekova bir ticaret merkezi haline gelir. Yanı başımızda İran, Irak ve Azerbaycan vardır ve bunlar ciddi pazarlardır" dedi. - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Özdemir, Ekonomi Paketini Olumlu Karşıladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement