Başkan Özgökçe'den 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı - Son Dakika
Yerel

Başkan Özgökçe'den 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Başkan Özgökçe\'den 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Van merkez Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

29.08.2015 13:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van merkez Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Doç. Dr. Özgökçe yayımladığı mesajında, muhabbet şehri Van'nın ve Tuşba'nın vefalı ve kadirşinas insanları; 93. yılını devir ettiğimiz bu 30 Ağustos Zaferi'nin, insanın fıtratındaki hür ve bağımsızlığından asla vazgeçmeyeceğini, birlik, beraberlik ve kardeşlik duyguları içerisinde her şeyin başarılacağını gösterme açısından en önemli örnek olduğunu söyledi. Arap baharı gibi bir bir Müslüman topluluklar üzerinde oynan oyunlar ve ülkeler üzerindeki yok edilme operasyonlarında Irak, Mısır, Suriye durumu göz önündeyken 2015 yılını 30 Ağustos'unun, dünya tarihine damga vuran en önemli dönüm noktalarından birisi olduğunu kaydeden Doç. Dr. Özgökçe, "Bu zafer, vatanı, bağımsızlığı ve özünden, kadim değerlerinden yok edilmek istenen cennet Anadolu insanının, tüm fertleriyle birlikte sarsılmaz azim ve gayret, vicdan ve imanın verdiği yaşam mücadelesinin en büyük göstergesidir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin temellerini sağlamlaştıran Büyük Zaferin 93. yıl dönümünü, son günlerde iç ve dış şer güçlerinin üzerimizde yaşadığımız bu cennet memleketi kana bulamak isteyenlerin menfur olaylara rağmen, bu zafer birlik ve beraberlik içinde kardeşçe hareket ettiğimiz sürece olmaz denilenlerin başardığımızın bir göstergesidir. Bu zaferi kazanan şanlı ecdadın mirasçısı olarak bizler de yerel yönetimler olarak bugün; ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için gece gündüz demeden var gücümüzle çalışmalıyız" dedi.

İstiklal Savaşı'nda yek vücut halinde Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Abaza, Arap hiçbir ırk ayrımı yapmadan hareket ederek destanlar yazan Anadolu insanı, bugün de Türkiye'de, bölgede ve tüm dünyada barış, kardeşlik, özgürlük ve istikrarın güvencesi olmaya devam ettiğini söyleyen Doç. Dr. Özgökçe, "Bu anlamlı günde tüm mazlum ve mağdurların kurtuluş mücadelesinin zaferle sonuçlanmasını diliyorum. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki; bugün Türkiye Cumhuriyeti, daha kararlı adımlarla yoluna devam etmektedir. ve inanıyoruz ki, her zaman olduğu gibi bugün de hiç kimse hiçbir güç birlik ve beraberliğimizi bozamayacak, tüm dünyanın imrenerek ve hatta kıskanarak baktığı, Türkiye'nin ekonomisiyle, demokrasisiyle, enerjisiyle, ekolojisiyle, biyolojik çeşitliliğiyle, ordusuyla, istikrarını koruyan, uluslararası alanda ağırlığını sürekli artıran güçlü bir ülke olarak yükseltmeye devam edecektir" şeklinde söyledi.

Başarı ve başarısızlığın Allah'ın iznine tabi olduğunu dile getiren Doç. Dr. Özgökçe, ancak her ikisi de insanın fiili ve nazari duasının neticesi olduğunu kaydetti. Başkan Doç. Dr. Özgökçe, "Muasır medeniyete öncülük eden "Yeni Türkiye" ancak bu bilinçle kurulur. Yeni nesil belediyeciliğin öncüsü olan Tuşba Belediyesi olarak, hemşerilerimizle birlikte gerçekleştireceğimiz hizmetlerimizde; bütün vatandaşların katılımcı demokrasiyi benimsemesine, Allah'ın nimetlerini doğru bir şekilde değerlendirip ülke kalkınmasına katılmalarına, hiç kimseyi ötekileştirmeden birbirlerini sevmelerine vesile olacağız. Büyük ve güçlü bir Türkiye için hep birlikte el ele ve daha çok çalışarak, ecdadımızın kurduğu bu büyük cennet ülkeyi, medeniyet yarışında en ön sıraya taşımaya söz veriyoruz. Bu duygularla, başta Gazi Mustafa Kemal'in mukaddes vatanımızın birliği ve bütünlüğünü perçinlediği ve bütün dünyaya kabul ettirdiği bu çok anlamlı zaferin 93. yıl dönümünde, bugün tüm Türkiye olarak birlik ve beraberliğe daha çok ihtiyacımızın olduğu bir gerçektir. Suriye, Irak ve Ortadoğu'da oynanmak istenen oyunlar göz önündeyken, ülkemizin varlığı ve bağımsızlığı için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi ve cephede omuz omuza çarpışan kahraman ecdadımızı saygı, minnet, şükran ve rahmetle bir kez daha anıyor, ümmetin ve dünya insanlığının tek umudu olan tüm Türkiye Cumhuriyeti sevdalılarının 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı en içten dileklerimle tebrik ediyorum" şeklinde konuştu. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Özgökçe'den 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement