Başkan Özgökçe'nin '19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı' Mesajı - Son Dakika
Yerel

Başkan Özgökçe'nin '19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı' Mesajı

Başkan Özgökçe\'nin \'19 Mayıs Atatürk\'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı\' Mesajı

Van merkez Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, bir milletin, gençlerini iyi yetiştirebildiği ve onlara, kendilerini ispat edecek imkanı ve fırsatı sunabildiği sürece ilerleyebileceğini vurgulayarak “Çünkü bugün bizlerin bulunduğu konumlara yarın gençlerimiz geleceklerdir.

18.05.2015 18:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van merkez Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, bir milletin, gençlerini iyi yetiştirebildiği ve onlara, kendilerini ispat edecek imkanı ve fırsatı sunabildiği sürece ilerleyebileceğini vurgulayarak "Çünkü bugün bizlerin bulunduğu konumlara yarın gençlerimiz geleceklerdir. İşte bu nedenle gençlerimize yaptığımız her hizmet, aslında ülkemizin geleceğine yapılmış birer yatırım olarak değerlendirilmelidir" dedi.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınlayan Başkan Özgökçe, gelecekte ülke ve dünya yönetiminde söz sahibi olacak olan gençlere güvenmek ve bu gençliği bu gayretle ve niyetle yetiştirmek her duyarlı ve şuurlu kişinin görevi olduklarını söyledi. Tarihin dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs'ın bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü, milli değerlerin yeşerdiği, kurtuluş ateşinin yakıldığı, bağımsızlığa, aydınlığa ve geleceğe olan inancın adı olduğunu belirten Başkan Özgökçe, geleceğin teminatı olan gençliğe verilen en büyük hediyenin ise 19 Mayıs'ın gençlik bayramı olarak kutlanması olduğunu dile getirdi. Yerel yöneticiler olarak gençliğe emanet edilen Cumhuriyetin, muasırmedeniyet seviyesine yükseltilmesi için çalışmakta ve bilim ve teknolojiye uygun çözümler üretmek zorunda olduklarını ifade eden Başkan Özgökçe, tüm Türkiye'de ve özellikle Tuşba'da sosyal barışın sağlandığı, insanların kardeşçe yaşadığı, kavgalara fırsatın verilmediği bir ortamı gençlere sağlamanın görevleri arasında olduğunu kaydetti. Başkan Özgökçe, "Bir milletin gençliği ne zaman Kur'an ve sünneti seniyeyle donanmış ve bunlardan südur olan ilimlerle teçhiz ve tahkim edilmiş ise, o vakit, o millet terakki ve teali etmeye başlamıştır. Risale-i Nur yoluyla Müslümanları ve bilhassa gençleri imana davet eden ve insanlığın selameti için hayatını vakfeden Üstad Bediüzzaman Said'i Nursi'ye başta gençlik olarak bütün insanlık kulak vermelidir. Çünkü 'Risale-i Nur, taklidi imanı tahkiki imana çeviriyor, insanı salabetli, kuvvetli bir Müslüman, ilmiyle amel eden bir mü'min-i kamil olmaya doğru götürüyor. Menhus, pis zevklerden nefret ettirip vazgeçiriyor. Gençleri fena bir muhitin fena görenekleriyle ahlaksız hale düşmek felaketinden muhafaza ediyor. Gençler, gençlik nimetini, ihtiyarlar da ihtiyarlık nimetini Risale-i Nur'la nurlandırıp bakileştirmelidir. Sizdeki gençlik katiyen gidecek. Eğer siz daire-i meşruada kalmazsanız, ogençlik zayi olup başınıza hem dünyada, hem kabirde, hem ahirette kendi lezzetinden çok ziyade belalar ve elemler getirecek. Eğer terbiye-i İslamiyeile o gençlik nimetine karşı bir şükür olarak iffet ve namusluluk ve taatte sarf etseniz, o gençlik manen baki kalacak ve edebi bir gençlik kazanmasına vesile olacak. Dünyada gençliğe muhabbet, yani ibadette gençlik kuvvetini sarf etmenin neticesi: dar-ı saadette edebi bir gençliktir."ifadelerini kullandı.

Başkan Özgökçe, "Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal ile silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, Gençlik ve Spor Bayramının tüm gençliğimizin uyanışına, yükselişine intibahına vesile olmasını dileriz. Aziz ve muhterem gençlik, bu dava da size emanet, bu emaneti her ne suretle olursa olsun dalgalandırmaya, yüceltmeye, yükseltmeye devam edin şeklinde konuştu. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Özgökçe'nin '19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı' Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement