Konya Ereğli Belediye Başkanı Özgüven'den Akbel'e Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Konya Ereğli Belediye Başkanı Özgüven'den Akbel'e Ziyaret

Konya Ereğli Belediye Başkanı Özgüven\'den Akbel\'e Ziyaret

Konya'nın Ereğli İlçe Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Ereğli Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Mustafa Akbel'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

29.08.2014 14:27  Güncelleme: 14:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın Ereğli İlçe Belediye Başkanı Özkan Özgüven Ereğli Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Mustafa Akbel'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

14 Ağustos'ta gerçekleşen Ereğli Pancar Ekicileri Kooperatifi seçimlerinde üyelerin desteğini alarak başkanlığa seçilen Mustafa Akbel'e hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Pankobirliğin güçlü bir çiftçi kuruluşu olduğunu söyledi. Pankobirlik Başkanı Mustafa Akbel ve ekibinin önemli bir göreve talip olduğunu ifade eden Özgüven, Anadolu Birlik Holding çatısı altında faaliyetlerini sürdüren Ereğli Pankobirliğin yaklaşık 34 bin üyesine geniş bir yelpazede hizmet götürdüğünü ve bu anlamda Ereğli Pankobirlik Başkanı Mustafa Akbel ve ekibini yoğun bir çalışma döneminin beklediğini vurguladı.

Bir çiftçi kuruluşu olan Pankobirliğin Ereğli'de gücünü hissettirmesi gerektiğine işaret eden Özgüven, "Pankobirlik artık çiftçiye liderlik dönemini başlatmalıdır. Çiftçiyi yönlendirecek, üründe verim ve kaliteyi artıracak, Pazar payı oluşturacak projeleri hayata geçirmesi gerekiyor. Bunların yanında kooperatifin özellikle tarımsal sanayi yatırımlarına ağırlık vererek bölgedeki çiftçinin ürünlerini değerlendirip gelişme ve kalkınmasına öncülük etmesi ve istihdam oluşturması gerekiyor" dedi.

Özgüven, Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk'un Konya ve Çumra gibi önemli yerlere birçok yatırımlar yaptığını aynı şekilde stratejik bir konuma sahip Ereğli'ye de tarımsal sanayi tesislerinden yapılması gerektiğini vurgulayarak, "Belediye olarak Pankobirlik Konya Şeker tarafından yapılacak yatırımlarına destek vermeye hazırız" dedi.

Başkan Özgüven, yapılacak yatırımlar ile Ereğli'de tarımsal sanayinin gelişeceğine inandığını da sözlerine ekledi.

Ereğli Pankobirlik Başkanı Mustafa Akbel'de ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Tarım ve hayvancılığın içinden gelen birisi olarak üreticilerimizin sorunlarını yakinen biliyorum. İnşallah bu sorunları çözecek ve üreticilerimizin başta pancar olmak üzere mısır, domates gibi farklı ürün desenleri için stratejik planlar yapacağız. Siz bu şehrin değişim ve gelişmesine öncülük ederken bizde çiftçimizin kalkınması ve gelişmesine katkı sağlayacağız. Hepimiz zor bir göreve talip olduk ve Allah'ın izni ile hep birlikte alnımızın akı ile bu görevleri yerine getireceğiz. Ben ziyaretinizden büyük mutluluk ve onur duydum. Çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Ziyarette ayrıca Muhtarlar Derneği Başkanı Memduh Karaca ve bazı muhtarlar da yer aldı. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Konya Ereğli Belediye Başkanı Özgüven'den Akbel'e Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement