Başkan Özgüven, "Ereğli Yeniden İnşa Ediliyor" - Son Dakika
Yerel

Başkan Özgüven, "Ereğli Yeniden İnşa Ediliyor"

Başkan Özgüven, "Ereğli Yeniden İnşa Ediliyor"

Konya’nın Ereğli İlçe Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Ereğli’nin hem alt yapı hem de üst yapı sorunlarına köklü çözüm üretmek adına Konya Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği halinde çalıştıklarını ve Ereğli’nin adeta bir şantiye alanı görünümüne döndüğünü söyledi.

03.08.2015 17:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın Ereğli İlçe Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Ereğli'nin hem alt yapı hem de üst yapı sorunlarına köklü çözüm üretmek adına Konya Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği halinde çalıştıklarını ve Ereğli'nin adeta bir şantiye alanı görünümüne döndüğünü söyledi.

Ereğli'nin ana arterleri başta olmak üzere hemen her mahallesinde yoğun bir çalışma ve planlanan projelerin hayata geçirilmesi çabası olduğunu belirten Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, "Şu anda 1970'li yıllarda döşenen ve daha sonra şehrin kalabalıklaşan nüfusuna cevap veremeyen alt ve üst yapı sorunlarına köklü çözüm üretmek adına başlattığımız çalışmalar belki vatandaşlarımızdan bazılarını rahatsız edebilir. Ancak çalışmaların tamamlanmasından sonra asbest içermeyen borulardan gelen sağlıklı sulardan içtikleri zaman veya bir yağmur yağması sonucu ev ve işyerlerinin bodrumlarını su basması ile karşılaşmayan vatandaşlarımız, bu gün yaptığımız çalışmalara olumlu bir anlam verebileceklerdir. Bizde diğer belediyeler gibi geçici ve kısa vadeli çözümlerle bu süreci atlatabilirdik. Ancak buna gönlümüz razı olmazdı. Biz Ereğli'nin ekmeği ile büyüdük ve ona ihanet etmek bize yakışmazdı" şeklinde konuştu.

"SOKAĞA ATACAK PARAMIZ YOK"

Ereğli'nin özellikle su ve kanalizasyon gibi sorunlarının sürekli ötelenmesi ile günü kurtaracak projelerin yerine seçim öncesi verdikleri 'Üçlü ve Güçlü Belediyecilik' hizmetlerini sunmaya çalıştıklarını dile getiren Başkan Özgüven, "Biz, bizden önce hizmet eden belediye başkanlarını kötülemiyoruz, tam aksine onların ötelediği veya göremediği Ereğli'nin sorunları ile Büyükşehir'in imkanları ve katkılarıyla çözüm üretmeye çalışıyoruz. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Ereğli Belediyesi ve iktidar kanadının işbirliği ile üçlü ve güçlü belediyeciliği sunmanın onurunu ve gayretini yaşıyoruz. Biz sorunlara köklü çözümler üreterek Ereğli'nin kıt kanaat imkanlarını çöpe atmayı istemiyoruz. Bakın bir sürü spekülasyonlara yol açan çalışmalarda bunu kasıtlı yapanların görmek istemedikleri asıl konu aslında bu yapılan çalışmaların uzun soluklu ömre sahip olmalarıdır. Yoksa her yıl bir tarafını kaz, yerine kum dök, ince bir asfaltlama yap tarzı olmayacaktır. Ekiplerimiz sabah saatlerinden gece yarılarına kadar çalışıyor. Ama Ereğli artık 20 bin nüfuslu bir yer değil, 100 bin nüfusu aşan koca bir il durumunda" dedi.

"EREĞLİ BÖYLE ASFALT GÖRMEDİ"

Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Sanayi Yolu olarak ifade edilen bölgedeki alt ve üst yapı çalışmalarını basın mensupları ile birlikte gezerek çalışmalar hakkında bilgi verdi. Başkan Özgüven, "Bakın bu yolun gecikmesinin üç ayrı nedeni var. Aslında buna gecikme bile denemez ama 500 Evlere kadar uzanan kanalizasyon ve su borularının değişimi ile başlanan çalışmalar, elektrik direklerinin geriye çekilerek yolun genişletilmesi ve son olarak üç kademeli yol yapım çalışmasının başlatılmasıdır. Bu güne kadar hiçbir dönemde bu kalitede Ereğli'mize yol yapılmamıştı. Tıpkı otobanlarda kullanılan malzemelerin aynısı kullanılarak yapılan bu yol uzun yıllar Ereğli'ye hizmet edecek tarzda projelendirildi. Bundan sonra ana arterlerde yapılacak yol bu şekilde olacaktır. Ereğli Belediyesi olarak 2015 yılındaki asfaltlama hedefimiz Büyükşehir Belediyesi'nin yüzde 60 oranında destek verdiği ana arter yol çalışması 8 kilometre olacak. Ereğli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü olarak mahallelerimizde gerçekleştireceğimiz yol yapım ve asfaltlama çalışması ile birlikte bu oran 20 kilometreyi bulacaktır" diye konuştu.

"TÜRKİYE'NİN SAYILI PARKLARINDAN OLACAK"

500 Evler Mahallesi'ne yapımına başlanacak olan 250 bin metrekare alana sahip, Tema Park'ın Şeker Fabrikası sınırlarına kadar uzanacağını basın mensupları ile paylaşan Belediye Başkanı Özkan Özgüven, "Bugüne kadar yapılan bütün parklardan çok daha kapsamlı olarak projelendirilen Tema Park çalışmaları sadece yeşil alanlarıyla değil, üzerine kurulacak olan tesisleriyle de diğerlerinden ayrı bir yere sahip olacaktır. Tıpkı büyükşehirlerde benzerleri olan, içerisinde botanik alanlar, spor ve oyun tesisleri, yürüyüş yolları, hobi bahçeleri ve hayvanların barındırılacağı bu bölge, hem Ereğli adına, hem de içerisinde yer aldığı 500 Evler Mahallesi'ne ayrı bir değer kazandıracaktır" ifadelerini kullandı.

"2015'TE 15 YENİ PARK"

Ereğli'nin çeşitli bölgelerinde yeşil alan, park, spor ve oyun alanlarının bulunduğu değişik ebatlarda Park ve Bahçelerin hayata geçirileceğini dile getiren Başkan Özgüven, bu parkların içerisinde diğerlerinden daha büyük ve çeşitlilik içeren alanın, Hamdi Çağıran Alt Geçidi'nin olduğu bölgeye yapılacak park olduğunu söyledi. Özgüven, "Bölgede yaşayan insanımızın rahat nefes alacağı, sabah ve akşam sporlarını yapabilecekleri, çocuklarını oynatırken, bir bardak çaylarını içebilecekleri ferah bir alan olması için gerekli düzenlemelere başladık. Kısa bir süre içerisinde hayata geçerek hizmet vermeye başlayacaktır" dedi.

"ÜÇ KATLI OTOPARK YAPILACAK"

Eski Öğretmenevinin olduğu bölgeye 'Emekli Parkı' adı altında bir oturma gurubu düzenlemesi yapılacağını belirten Özkan Özgüven, esas önemli projenin aynı bölgeye yapımına kısa bir süre sonra başlayacak olan üç katlı otopark projesi olduğunu ifade ederek, "İnsanlarımızın asırlık çınar ağaçlarının altında dinlenebilmesi adına adını Emekliler Parkı koyduğumuz eski Öğretmenevi'nin olduğu alandaki çalışmalar önümüzdeki hafta tamamlanarak hizmete açılacaktır. Ama bu bölgeyle ilgili düşündüğümüz asıl önemli proje katlı otopark projesidir. Kaymakamlık binasının önü ile Yunus Emre'deki Yusuf Ziya Uğurlu Camii'nin arasında kalan bölgeye üç katkı olarak yapılacak otoparkın bir katı tıpkı büyük kentlerde olduğu gibi alış veriş merkezleri olarak da düzenlemeyi düşünüyoruz. Bu konuda bir karar verilmedi ancak projeye dahil edilebilir" şeklinde konuştu. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Özgüven, 'Ereğli Yeniden İnşa Ediliyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement