Başkan Özkan, Belediye Personeliyle Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

Başkan Özkan, Belediye Personeliyle Bir Araya Geldi

Başkan Özkan, Belediye Personeliyle Bir Araya Geldi

Simav Belediye Başkanı Özkan: "Simav'ın kurtuluşu, jeotermal enerjiye bağlı"

12.04.2014 16:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan, "Simav'ın kurtuluşu, jeotermal enerjiye bağlı" dedi.

Belediyenin Jeotermal Şefliğine bağlı olarak görev yapan yaklaşık 50 personel ile Jeotermal Otomasyon Merkezi'nde bir araya gelen Özkan, yaptığı konuşmada, tüm çalışanları başarılarından dolayı kutladı. Özkan, şunları kaydetti:

"Simav'da sayısı 10 bini aşan konutların ısıtılmasında, sera bölgesi ve Eynal'daki tesislere jeotermal enerjinin sunulmasında çok önemli katkılarınız var. İçinizde, bu enerjinin ısıtma amaçlı ilk kullanıldığı günden bu yana çalışanlarınız var. Bununla birlikte kazanılan bir başarı varsa, bu başarı sadece sizlerindir, halkımız ve belediyemiz adına teşekkür ederim."

Özkan, ilçede denenmeye başlanan otomasyon ağının, 4 Eylül Mahallesi'nden başlatılarak genişletilmesinin yararlı ve aynı zamanda her alanda tasarruf sağlanmasının doğru adım olacağını bildirdi.

Jeotermal enerjiden elektrik üretimi planına ilişkin görüşlerini açıklayan Özkan, şöyle konuştu:

"Simav'da sözü edilen ama bir türlü hayata geçmeyen jeotermalden elektrik üretimi konusunda önce küçük bir santralin kurulmasını, yaşanan duruma göre gerekirse, santralin büyütülmesinden yanayım. Simav'ın kurtuluşu, jeotermal enerjiye bağlı. Bunu asla unutmadan mevcut Simav, sera ve Eynal ısıtma sisteminin de risk görmesini kesinlikle istemiyorum. Onun için çok düşüneceğiz ama en doğru kararı da birlikte vereceğiz. Eynal bölgesinde bulunan kullanıma hazır EJ-2 enerji kuyusunun, Simav Belediyesine devri için gerekli girişimleri yapıyoruz. Jeotermal kaynaklarımızı en iyi şekilde israf etmeden kullanırken, havzamızdaki kaynak potansiyelimizi de öğrenmenin adımını belediye olarak atmamız gerekiyor. Önümüzü görmemiz için bu şart."

Jeotermal Birim Şefi Mehmet Pınar ise ısıtma amaçlı kullanılan jeotermal enerji hattının uzunluğunun, 140 kilometreyi bulduğunu aktardı. Hattaki yaklaşık 5 bin ton sıcak suyun konut, sera ve iş yerlerindeki 3 bin 500'e yakın eşanjörü dolaştığını belirten Pınar, Eynal'daki 11 jeotermal kuyunun aktif olduğunu vurguladı.

Toplantıda, belediye meclis ve encümen üyeleri Mehmet Uluer ile Adil Biçer de hazır bulundu. - Kütahya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Başkan Özkan, Belediye Personeliyle Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement