Başkan Özsoy: Kesilen Anıt Ağaç Ömrünü Tamamlamıştı - Son Dakika
Güncel

Başkan Özsoy: Kesilen Anıt Ağaç Ömrünü Tamamlamıştı

Başkan Özsoy: Kesilen Anıt Ağaç Ömrünü Tamamlamıştı

Erzurum'un Uzundere İlçe Belediye Başkanı Halis Özsoy, temeli atılan yeni hükumet konağı arsası üzerinde bulunan 170 yıllık anıt dut ağacın ömrünü tamamladığı için kesildiğini söyledi.

28.07.2015 11:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum'un Uzundere İlçe Belediye Başkanı Halis Özsoy, temeli atılan yeni hükumet konağı arsası üzerinde bulunan 170 yıllık anıt dut ağacın ömrünü tamamladığı için kesildiğini söyledi. Ana cadde üzerindeki dut ağacının kökünün çürüdüğünü ve ikiye ayrıldığını belirten Özsoy, "Ayakta duracak hali kalmamıştı. Her an büyük bir kazaya neden olabilirdi. Bizler yeşili ve doğayı sevmesek, su tutulmaya başlayan Ayvalı baraj gölünde kalacak olan yüzlerce meyve ağacını Olur İlçesi'nden Uzundere'ye getirmezdik" dedi.

Tortum Şelalesi, gölü ve tarihi Öşvank Kilisesi ile Erzurum'un en önemli turistik merkezlerinden olan Uzundere İlçesinin Belediye Başkanı AK Partili Halis Özsoy, anıt ağacın kesilip, yerine hükümet binası yapılması nedeniyle yapılan eleştirelere bir anlam veremediğini söyledi.

'AYAKTA DURACAK HALİ KALMAMIŞTI'

Halka açık parkta her an büyük bir kaza olasılığı yüzünden anıt ağacın kesilmesine karar verdiklerini belirten Özsoy şu açıklamayı yaptı:

"Anıt ağaç ömrünü tamamlamıştı. Ayakta duracak hali kalmamıştı. Her an büyük bir kaza yaşanabilirdi. Allahtan o ağaç kesildi. Ağacın yarısı kökü çürüdüğü için kendiliğinden düştü. Çünkü ağaç oratadan ikiye bölünmüştü, tehlike arzediyordu, kök kalmamıştı. Can ve mal emniyeti açısından bu olumlu bir şey oldu. Endemik biitki türleri üzerinde herhangi bir işlem yapılmamıştır. Su tutulmaya başlayan Ayvalı baraj gölünde kalacak yüzlerce mevye ağacını Olur ilçesinden Uzundere'ye getirecek ve 12 bin metrekarelik yeni parklara dikeceğiz. Hayrettin Karaca HES projeleri için Tortum'a geldiğinde onun yanında dimdik duran, onunla birlikte HES projelerinin olumsuz yönlerine vurgu yapan ve bu konuda mücadele eden tek belediye başkanı bendim. Doğaya, yeşile ve insanların geleceğine saygılı olması gerektiğine inanan bir bireyim." - Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başkan Özsoy: Kesilen Anıt Ağaç Ömrünü Tamamlamıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Ayşe : O dut ağacında "zarar verilemez" ibaresi yazılıydı, o tabelayı söktüler, sonra bir bahane üretip ağacı kesti. Türkiyenin en yaşlı meyve veren ağacıydı o. Hiç te çürük değildi 170 yıldan daha yaşlıydı. Kenarda duruyordu hiç bir yere zararı yoktu. Turizm diye söyleneceğine Turistik ağacı kesmeseydin... 0 0 Yanıtla
  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement