Başkan Pekel, İşten Çıkarılan Şeker Piliç İşçilerine Dikkat Çekti - Son Dakika
Yerel

Başkan Pekel, İşten Çıkarılan Şeker Piliç İşçilerine Dikkat Çekti

Başkan Pekel, İşten Çıkarılan Şeker Piliç İşçilerine Dikkat Çekti

Balıkesir'in Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, iflas ertelemesiyle kayyuma devredilen Şeker Piliç'te yaklaşık bin 8 işçinin işten çıkarılmasına tepki gösterdi.

29.03.2013 18:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, iflas ertelemesiyle kayyuma devredilen Şeker Piliç'te yaklaşık bin 8 işçinin işten çıkarılmasına tepki gösterdi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanı Sedat Pekel, Bandırma ekonomisinin lokomotif firmalarından biri olan Şeker Piliç'te yaşanan olumsuzlukların üzüntü verici olduğunu söyledi. Adeta bağıra bağıra gelen bu büyük sıkıntılarda, hükümetin politikalarının ve zamanında gerekli tedbirlerin alınmamasının önemli payı olduğunu iddia eden Pekel, "Ülkemizin ve kentimizin en önemli beyaz et üreticilerinden biri olan Şeker Piliç, bir hayali pembe tablo ile halkımızdan gizlenen ekonomik sorunlara kurban edilmiştir. Hükümetin ısrarla iddia ettiği gibi ekonomide her şey yolundaysa, Şeker Piliç ve benzeri pek çok firmanın yaşadığı sıkıntıların sebebi nedir? Bandırma merkezinde ve tüm ülkede sürekli kapanan işyerlerinin sırrı nedir? İcra davalarındaki korkunç artışlar nereden kaynaklanmaktadır? Halkın çok büyük bir bölümü kredi kartlarına mahkum olarak yaşamak zorunda kalıyorsa, bütün bunlar ekonomi iyi gittiği için midir?" dedi.

Pekel, bu olumsuz tabloda bin 8 kişinin birden işten çıkarılmasının Bandırma için acı ve ağır bir travma olduğunu dile getirdi. Başkan Pekel sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sürekli gündemde kalmayı seven ve Bandırma için çok şeyler yaptığı iddiasında bulunan Milletvekili Cemal Öztaylan, bu acı tabloyla ilgili kılını bile kıpırdatmıyor. Pek çok insan bir bölge milletvekili olarak bu krizle ilgili iktidarın çözüm girişimleri konusunda, kendisinden yüreğimize su serpecek sıcak bir mesaj beklerken, onun gündeminde bu konular hiç yok. Temcit pilavı gibi aynı konuları ağzına dolayıp duruyor. Sorunun bu aşamalara gelmeden durdurulması ile ilgili hiçbir girişimini göremedik. Ocaklarına ateş düşen, aileleriyle birlikte yaklaşık 5 bin kişiyi bulan Şeker Piliç işçilerinin seslerini duymazdan geliyor. Bu işsizlerimizin, ne zaman ödeneceği belli olmayan ihbar ve kıdem tazminatlarını sadece beklemek zorunda kalmalarını hiç umursamıyor. İşsizliğin tavan yaptığı, insanların ev kirası, çocukların eğitim giderleri ve temel ihtiyaçlarını bile karşılayamadığı ekonomik şartlarda bunca insanın yaşadığı yıkımı hiç ciddiye almıyor, o insanları yok sayıyor. Maaşının hesabını yaparak ev almak için bankadan kredi çeken, buna göre bütçe oluşturanların, bu durumda ne yapacağını hiç hesaba katmıyor. Benzer sorunların başka firmalar ve farklı sektörler için de yaşanabileceği uyarılarını hiç önemsemiyor. Milletvekilimizin öncülüğünde AK Parti hükümetinden kentimiz için büyük önem taşıyan bu sorunun en kısa sürede ve en az hasarla çözülebilmesi konusunda ciddi adımlar bekliyoruz" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Pekel, İşten Çıkarılan Şeker Piliç İşçilerine Dikkat Çekti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement