Başkan Polat, Öğrencilerle Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

Başkan Polat, Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Başkan Polat, Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Fethi Gemuhluoğlu Fen Lisesi’nde düzenlenen ‘Gelecek Hepimizin’ etkinliğine katılarak, öğrencilerle sohbet etti.

20.05.2016 15:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Fethi Gemuhluoğlu Fen Lisesi'nde düzenlenen 'Gelecek Hepimizin' etkinliğine katılarak, öğrencilerle sohbet etti.

Öğrencilerle bir araya gelen Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Fethi Gemuhluoğlu isminin çok özel ve değerli olduğunu belirterek, ülke medeniyetindeki düşüncelerin ve hareketlerin oluşmasına büyük katkı sağlayan böylesine değerli bir şahsiyetin isminin okula verilmesinin öğrenciler tarafından çok iyi anlaşılması gerektiğine vurguladı. Polat, " Malatya'nın bir değeri olan düşünce adamı Fethi Gemuhluoğlu isminin burada yaşatılıyor olması önemlidir. İsimler insanların karakterini, toplumların gelişim düzeyini etkileyen sosyolojik bir durumdur. Okulumuzun Fethi Gemuhluoğlu ismiyle bir mektep ve ekol olmasını temenni ederim. Ülkemizin daha iyi noktaya ulaşması için hepimize düşen ciddi sorumluluklar var, sizler öğrenciler olarak gelecek yıllarda bugüne baktığınız zaman arkanızda güzel izler bırakmanız lazım. Hayat çok hızlı ilerliyor, 50'li 60'lı yaşlara geldiğiniz zaman insanlar sizi 'o dönemin mezunları çok çalışkandı, azimliydiler, mücadeleyi bırakmadılar, Fethi Gemuhluoğlu ismine yakışır bir hayat yaşadılar, ekol oluşturdular, ne güzel meslek sahibi oldular, önemli makamlarda ülkeye faydalı oldular' demeleri için şimdiden o sorumluluğu omuzlarınızda hissetmeniz gerekir. İki saat ders çalışıyorsanız bunu dört saate çıkarmalısınız. Kendi hayatınıza ve ülkenin gidişatına yön verecek sizlersiniz, her şey sizlerin gayretiniz ve çabanıza bağlı" şeklinde konuştu.

"HAYATA 5N-1K İLE BAKMAKTA FAYDA VAR"

Her kentin kendine has özellikleri olduğunu kaydeden Polat, Malatya'nın temel özelliğinin ise sorgulama olduğunu ifade etti. Polat, " 20. yüzyıl itibariyle bu topraklarda çok farklı atmosfer oluşmuştur. Gazeteciliğin temel kuralı olan 5N-1K (Ne? Ne zaman? Nerede? Nasıl? Neden? Kim?) çerçevesinde hayata bakmakta fayda var. Toplumsal ve sosyal olaylara, düşüncelere, fikirlere, sorunlara sorgulayarak bakarsak olayların iç yüzünü, gelişmelerin nereye doğru gittiğini daha iyi anlarız. Bir olaya sadece görünen yüzüne bakarak karar verirsek yanılırız, gelişmelerin perde arkasını çok iyi irdeleyip sorgulama mekanizmasını devreye koyarsak gelişmeleri daha iyi kavrarız. Hz. Muhammed ( SAV )'in hayatının çok iyi okunması ve öğrenilmesi gerekiyor. Peygamber Efendimizin hayatının detaylarını öğrenerek anlamak lazım, o bizim rehberimiz, örnek aldığımız bir insan ve yolumuzu aydınlatan alemlerin efendisidir. O'nun yaptıklarını kendimize rehber edinmemiz lazım, Cenab-ı Allah'ta Kuran-ı Kerim'de bunu emrediyor" ifadelerini kullandı. Öğrencilerin tarih bilincine sahip olmalarını isteyen ve yurt dışına yapılacak ziyaretlerin önemli olduğunu belirten Polat, kendisinde zaman buldukça yurt dışına çıktığını, Kudüs başta olmak üzere Osmanlı İmparatorluğunun hüküm sürdüğü yerleri gezmeye önem verdiğini vurguladı. Batı emperyalizmin sürekli İslam coğrafyasını karıştırdığını ve savaşların Müslümanların çoğunlukta olduğu yerlerde yaşandığına dikkat çeken Polat, "20. yüzyıl Osmanlı dahil olmak üzere İslam ümmetinin maalesef şartları yerine getiremediği için gerilemesine neden oldu. Emperyalist güçlerin topluca saldırması neticesinde atalarımız dedelerimiz ardı ardına yaşanan savaşlardan sonra şu anda yaşadığımız bu toprakları bize ülke olarak bıraktılar. Hepsini saygıyla yad ediyorum. Son yıllardaki savaşların Bosna Herkes, Kudüs, Afganistan, Mynmar, Suriye, Irak ve Müslümanların çoğunlukta olduğu bölgelerde yaşanması tesadüf değildir. Bunun tek sebebi, geri kaldık, mücadeleyi yerine getiremedik ve sonuçta Batı dünyası bizim önümüze geçti. Batı emperyalizminin acımasızlığı, adaletsizliği ve zulüm anlayışı şu anda yaşanan olayların tek sebebidir. Üç kıtaya hükmeden Osmanlı İmparatorluğu gittiği yerlerde insanların dinine karışmadı ve müdahale etmedi. Bizim atalarımız adaletli bir yönetim anlayışı ile fetih ettiği ülkeleri idare etti" şeklinde konuştu.

"EN AZ İKİ DİL ÖĞRENİN"

Polat, öğrencilerden hayatının genelinde azimli ve kararlı olmalarını, belirledikleri hedefe ulaşmak içinde gayretli olmalarını ve en az iki dil öğrenmelerini tavsiye etti. Polat, "İki dil bilen bu hayatta asla işsiz kalmaz, buna inanın. Her şey sizin çabanız ve gayretinizde saklıdır. Kendi kapasitenize göre meslek seçerseniz huzurlu ve mutlu bir hayat yaşarsınız. Kendi çocuklarıma da aynı tavsiyelerde bulunuyorum. Ayrıca belediye olarak eğitime gereken desteği veriyoruz, sizlerden gelecek projelere açığız" diye konuştu. Polat, söyleşinin sonunda öğrencilerin okulun eksiklerini hatırlatmaları üzerine, imkanları ölçüsünde okulun ihtiyaçlarını gidereceklerini söyledi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Polat, Öğrencilerle Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement