Başkan Polat, Öğretmenleri Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Başkan Polat, Öğretmenleri Ziyaret Etti

Başkan Polat, Öğretmenleri Ziyaret Etti

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla ilçe sınırları içerisinde yer alan okulları ziyaret ederek, öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutladı.

24.11.2015 18:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla ilçe sınırları içerisinde yer alan okulları ziyaret ederek, öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü kutladı. Başkan Polat, öğretmenlere üzerinde isimlerinin yazılı olduğu bardak ve karanfil hediye etti.

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Biruni Ortaokulu öğretmenleri ve öğrencileri tarafından özel bir etkinlik düzenlendi. Okul bahçesinde düzenlenen etkinliğe Yeşilyurt İlçe Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Kalay, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra okul öğrencileri tarafından öğretmenler gününe özel olarak hazırlanan gösteriler düzenlendi. Öğrenciler tarafından öğretmenliğin önemine dair okunan yazılar, kısa sözler ve şiirler etkinliğe katılanlar tarafından büyük takdir gördü. Öğrencilerin gösterileri ayakta alkışlandı.

"HERKES BİR ÖĞRETMENİN ELİNDE YETİŞMİŞTİR"

Öğretmenliğin önemine değinen Başkan Polat, herkesin bir öğretmeni olduğunu ve onun elinde yetiştiğini ifade etti. Polat, "Bizim açımızdan her gün öğretmenler günüdür. Öğretmenlerimiz gece-gündüz demeden hep çocuklarını ve öğrencilerini düşünürler. 'Öğrencilerimi nasıl ilerletebilirim, nasıl geliştirebilirim' diyerek emek verirler. Cumhurbaşkanı'nın da, Başbakanı'nı da, Genel Kurmay Başkanı'nın da, Kaymakamında, Başkanında mutlaka bir öğretmeni vardır ve bir öğretmenin elinde yetişmiştir. Dünyanın en kutsal mesleği öğretmenliktir ama bu hafta öğretmenler haftası olması dolayısıyla burayı farklı kutlamamız gerekiyordu, bu sebeple Belediye sınırlarımız içindeki okullarımızda görev yapan öğretmenlerimize kendi ismiyle kupa hediye ediyoruz. Azımızı çok kabul edin, çam sakızı çoban olarak görün. Öğretmenler gününüz kutlu olsun" diye konuştu.

"EN GIPTA ETTİĞİM MESLEK"

Başta kendi öğretmenleri olmak üzere tüm öğretmenlerin gününü kutladığını belirten Başkan Polat, en gıpta ettiği mesleğin ise öğretmenlik olduğunu söyledi. Öğretmenliğin zor ve önemli bir görev olduğundan bahseden Polat, "Çünkü bizim geleceğimizi sizler oluşturuyorsunuz. 20'nci yüzyılın başında bir yenilgiyle karşılaştık, büyük sıkıntılar çektik ancak ülkemizi koruyabilirdik. Aslında biz imparatorluk bakiyesi bir milletiz, inşallah tekrar ayağa kalkarız. Bizler hep birlikte ayağa kalkmaya mecburuz. Millet ve ümmet olarak bu gücümüzü ortaya koymalıyız. Sizlerin çocuklarımıza verdiğiniz eğitim ve anlayış bu açıdan çok önemli. Benim en gıpta ettiğim meslek öğretmenliktir. Allah size böylesine güzel bir görev nasip etmiş ne kadar şükür etseniz az. Öğretmenlik güzelliklerinin yanında çok zor ve sabır isteyen bir meslektir. Hz. Ali, 'Bana bir harf öğretinin 40 yıl kölesi olurum' diye buyuruyor, alemlerin Efendisi Hz. Muhammed ( S.A.V. ) bir hadisi şerifinde 'İlim, müminin yitik malıdır, nerede bulursa alır' diye buyuruyor. En ağır görevde sizlerin omuzlarınızda, hepimizi yetiştiren sizlersiniz. 24 Kasım'ı sadece anma olarak ifade ediyoruz yoksa her gün öğretmenler günüdür" ifadelerini kullandı. İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Biruni okulundaki eksiklerin giderilmesi noktasında büyük destek sağlayan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat'a teşekkür etti. Tatlı, "Bu okulumuz yapıldığında Belediye Başkanımızla birlikte okulumuzu gezmiştik. O günden bugüne okulumuzun çevre düzenlenmesini ve bazı eksiklerini gideren Belediye Başkanımız Hacı Uğur Polat'a çok teşekkür ediyoruz. Çocuklarımız yapılan bu iyileştirme çalışmalarıyla çamurdan kurtulup çok güzel şartlarda eğitim alıyorlar" şeklinde konuştu.

"PEYGAMBERLİK MESLEĞİDİR"

Öğretmenliğin peygamberlik mesleği olduğunu kaydeden Yeşilyurt İlçe Kaymakamı Nesim Babahanoğlu ise öğretmenlerin geleceği şekillendiren ve hayata yön veren insanlar olduğunu söyledi. Babahanoğlu, "Öğretmenlerimizi bir an hatırlamak ve onları tebrik etmek için bugün okullarımızı geziyoruz. Hepimizin yetiştiricisi, bizlere yön veren, hayatımızı şekillendiren öğretmenlerimizdir. Öğretmenlik mesleği aslında bir peygamberlik mesleğidir. Çağları değiştiren çağları kapatan bütün peygamberler birer öğretmendir. Bütün devlet büyükleri birer öğretmen vasfını görerek kendi ülkelerine ve milletlerine yön vermiş, kendi milletlerinin kaderine hükmetmişlerdir. Öğretmenler mum gibi erirken etraflarını aydınlatan, çağları aydınlatan ve bizim geleceğimize yön veren insanlardır. Öğretmenlerimize ne kadar değer verilirse, onlar ne kadar iyi bir donanımla sahip olup çocuklarımızı ne kadar iyi yerlere taşırlarsa toplumumuzun geleceği o kadar parlak olur" diye konuştu. Başkan Polat, çeşitli etkinliklerle kutlanan Öğretmen Günü kapsamında Yakınca İlkokulu- Ortaokulu- Anadolu Lisesi, Yeşilyurt İmam Hatip Ortaokulu- Anadolu Lisesi, Yeşilyurt Kolukısa Anadolu Lisesi, Mahmut Şahin Balarısı İlkokulu ve Ortaokulu, Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi, Gündüzbey İlkokulu-Ortaokulu ve Anadolu Lisesini ziyaret etti. Ziyareti sırasında bir araya geldiği okul müdürleri ve öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlayıp tebrik eden Başkan Polat, öğretmenlere üzerinde isimlerinin yazılı olduğu bardak ve karanfil hediye etti. Okul ziyareti esnasında öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan ve onlara çeşitli hediyeler veren Başkan Polat, sınıfları gezerek öğrencilerle de sohbet etti. Yeşilyurt İmam Hatip Okulu ziyareti sırasında Kuran-ı Kerim eğitiminin verildiği sınıfı ziyaret ederek öğretmenlere karanfil hediye edip verilen eğitim hakkında bilgi alan Başkan Polat, Kuran-ı Kerim'in iyi okunması ve verdiği mesajların iyi anlaşılması için öğrencilere bazı tavsiyelerde bulundu. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Polat, Öğretmenleri Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement