Başkan Poyraz'ın 12 Şubat Mesajı - Son Dakika
Yerel

Başkan Poyraz'ın 12 Şubat Mesajı

Başkan Poyraz\'ın 12 Şubat Mesajı

Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Maraş halkının 93 yıl önce, döneminin en güçlü ordularından birine karşı yüksek bir ruh ve şuurla verdiği mücadeleyle, tarihe geçen bir destan yazdığını bildirdi.

12.02.2013 09:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Maraş halkının 93 yıl önce, döneminin en güçlü ordularından birine karşı yüksek bir ruh ve şuurla verdiği mücadeleyle, tarihe geçen bir destan yazdığını bildirdi.

Başkan Poyraz, 12 Şubat Kahramanmaraş'ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 93. yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. Maraş savunmasının Türk Kurtuluş Savaşı'nın ilk hareketini temsil ettiğini kaydeden Poyraz, Maraş halkının kadını, erkeği, genci, yaşlısıyla canını ve kanını siper eden bir şahlanışla zafere ulaştığını vurguladı. Poyraz, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Büyük bir inanç ve istiklal aşkıyla vatan savunmasında tek yürek olan Maraş, eşine az rastlanır bir kahramanlık sergilemiştir.

Milli mücadelenin mutlak zafere ulaşacağı inancını bütün vatana Maraş halkının gösterdiği bu kahramanlık ilham etmiştir. Bugün bizlere düşende aynı duygularla, canları pahasına bize bu toprakları vatan yapan ecdadımızın emaneti olarak, ülkemizi ve şehrimizi daha kalkınmış, daha çağdaş ve daha mutlu yarınlara ulaştırmaktır.

93 yıl önce çok kısıtlı imkanlarla sömürgecileri vatan topraklarından püskürterek şanlı bir tarih yazan Maraş halkı Kurtuluş Savaşı'nda gösterdiği kahramanlıklar neticesinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından önce İstiklal Madalyası, sonra "Kahramanlık" ünvanı ile onurlandırılmıştır.

Bugün ise aynı birlik, beraberlik, ruh ve heyecan içerisinde çalışan Kahraman Maraşlılar, sergiledikleri başarılı sanayileşme ve modern kentleşme neticesinde Kahramanmaraş'ı büyükşehir statüsüne kavuşturmuştur.

Dün işgale karşı nasıl el ele gönül gönüle olunmuş ise bugün de ülkemizin ve şehrimizin kalkınmasında, halkımızın huzur ve mutluluğu için mücadele gösteriyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle bütün İstiklal kahramanlarını rahmetle ve minnetle anıyor, tüm hemşehrilerimizin12 Şubat Kurtuluş Bayramını kutluyor, sevgiyle selamlıyorum." - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Poyraz'ın 12 Şubat Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement