Başkan Şahin Karkamışta Sorunları Yerinde Dinledi - Son Dakika
Yerel

Başkan Şahin Karkamışta Sorunları Yerinde Dinledi

Başkan Şahin Karkamışta Sorunları Yerinde Dinledi

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin Suriye sınırının sıfır noktasında bulunan Karkamış ilçesini ziyaret etti.

01.08.2014 20:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin Suriye sınırının sıfır noktasında bulunan Karkamış ilçesini ziyaret etti. İlçenin sorunlarını yerinde tespit eden Şahin, hayata geçireceği projelerden bahsetti.

Çalışma ekibi ile birlikte Suriye sınırının sıfır noktasında bulunan Karkamış ilçesinde birtakım incelemelerde bulunan Başkan Şahin, burada yetkililere yapacağı çalışmalar ve ilçenin sorunlarına yönelik projelerini anlattı. Şahin, çalışma ekibi ile birlikte Karkamış ilçesinin alt yapı ve üst yapı sorunlarını Karkamış Kaymakamı Mustafa Gül, Belediye Başkanı Nuh Kocaaslan, muhtarlar ve STK temsilcileri ile paylaştı. Özellikle Karkamış Antik Kentin turizme kazandırılmasına yönelik çalışmaların hızlandırılması ve daha aktif bir şekilde kullanılması için çalışma yaptıklarını belirten Şahin, hizmet noktasında sıkıntı yaşayan ilçe belediyelerine her türlü desteği vereceklerini ve bu belediyelerin gelirlerinin arttırılması yönündeki çalışmaların da en kısa sürede sonuçlanacağını hatırlattı.

İlçede yapılacak hizmetler konusunda bir takım ön bilgiler alan Şahin, ilçede yapılması planlanan hizmetlerin bilgilerini çalışma ekibine not ettirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ilçe yöneticilerine katılımcı belediyecilik çalışmalarına yönelik hayata geçireceği projeleri slayt eşliğinde çalıştaya katılan konuklara sundu. Başkan Şahin, çalıştay sonrasında vatandaşlarla sohbet ederek sorunlarını yerinde dinledi.

Türkiye'nin güvenli bir liman olduğunu belirten Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "Karkamış bizim için çok kıymetli. Sizlerin 12 yıldan beri güvenin ve istikrarın arkasında durmanız ve gelinen noktada ümidin heyecanın azmi ve kararlılığın devam etmesi üzerimize büyük bir emanet ve büyük bir sorumluluk veriyor. Bize verdiğiniz destekten dolayı teşekkür ediyoruz. Başbakanımızın liderliğinde 2002'de yola çıkarken hiç bir şey eskisi gibi olmayacak dedik. ve önce insan dedik. 2002'den önce Türkiye, Arjantin olur mu olmaz mı onu tartışıyorduk. Ama bugün gelinen bu noktada bütün tsunamilere bütün bu yaşananlara Müslüman coğrafyasındaki göz yaşı, kan, savaş da burası güvenli bir liman oldu. Herkes Türkiye ne diyecek diye bakıyor. Mağdurun, mazlumun, muhtacın burada kimin adalet ve hak noktasında sağlam durduğunu bütün dünya görüyor. İşte bu yüzden büyük bir milletiz" dedi.

Büyükşehir Belediyesi sınırlarına dahil edilen ilçelerdeki çalışmalarda önceliği altyapı ve üst yapıya vereceklerini ifade eden Şahin, "Karkamış'ın alt yapı ve üst yapı sorununu gidereceğiz. Bu çalışmalara bir taraftan başladık. Ayrıca, Karkamış Antik Kentin turizme kazandırılmasına yönelik çalışmalarımızı hızlandırdık. Antik kentin turizme kazandırılmasına yönelik çalışmalarımızı bakanlık düzeyine taşıdık. Böylece, hem Karkamış ilçemiz rahat nefes alacak, hem de bölgemiz güzel bir turizm mekanına kavuşmuş olacak" diye konuştu.

Çalıştaya katılan AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, "Türkiye gibi bir ülkede yaşıyor olmanın ne manaya geldiğini en iyi hissettiğimiz nokta herhalde Karkamış olsa gerek. Bu gerçekten çok önemi bir bakış açısı ve tespit. Bütün oynanan oyunlara rağmen bütün içeriden ve dışarıdan oynanan oyunlara ve provokasyonlara rağmen Türkiye'nin yoluna büyüyerek devam etmesi kalkınarak devam etmesi içindeki çözülmeyecek gibi görünen meseleleri ile çözüm süreci, Kürt meselesi, terör meselesi gibi bu tür meseleleri bile çözüm aşamasına gelmiş bir Türkiye'de var olmak, yaşıyor olmak gerçekten bu güney coğrafyasına baktığımız zaman çok daha kıymetli anlamlı ve manidar görünüyor" şeklinde konuştu.

Başkan Şahin'e AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Sarı, Mehmet Erdoğan, Ali Şahin, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer de eşlik etti. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Şahin Karkamışta Sorunları Yerinde Dinledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement