Başkan Saka, Sadık Ahmet'i Anma Etkinliklerine Katıldı - Son Dakika
Yerel

Başkan Saka, Sadık Ahmet'i Anma Etkinliklerine Katıldı

Başkan Saka, Sadık Ahmet\'i Anma Etkinliklerine Katıldı

Balıkesir’in Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Yunanistan Dostlu ve Eşitlik Partisi’nin daveti üzerine, Batı Trakya Türk azınlığının lideri Dr. Sadık Ahmet’i anma törenlerine katıldı.

01.08.2014 16:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Yunanistan Dostlu ve Eşitlik Partisi'nin daveti üzerine, Batı Trakya Türk azınlığının lideri Dr. Sadık Ahmet'i anma törenlerine katıldı.

Yunanistan'da ki Batı Trakya Türk azınlığının lideri Dostluk Eşitlik ve Barış Partisi'nin (DEB) kurucusu Dr. Sadık Ahmet, ölümünün 19. Yıl dönümünde Gümilcine kentinde düzenlenen törenler ile anıldı. Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Yunanistan Dostluk ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş'un ve Sadık Ahmet'in eşi Işık Ahmet'in daveti üzerine Yunanistan'a giderek anma etkinliklerine katıldı. Başkan Kamil Saka, Gümilcine başta olmak üzere bölgede ki soydaşlar tarafından yoğun ilgi ile karşılandı. Dostluk Eşitlik Barış Partisi ve Sadık Ahmet ailesi tarafından düzenlenen anma töreni ilk olarak Gümilcine'de ki mezarı başında başladı, ardından doğum yeri olan Sirkeli Köyü'nde devam etti. Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka'nın da katıldığı törenlere Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Milliyetçi Hareket Partisi Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosu İlhan Şener Yunanistan'ın seçilmiş Gümilcine Müftüsü İbrahim Şerif, İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete, BTTDD Derneği Teşkilat Başkanı Musa Yurt, İzmit Şube Başkan Yardımcısı Lütfi Bodur, Sakarya Şube Başkanı Hayri Latif, Keşan Şube Başkan Yardımcısı Ayhan Beyli, Bursa Şube Başkanı Şükrü Köse ve İzmir Şube Başkanı Aydın Özcan, Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı Danışma Kurulu üyeleri, İskeçe, Gümülcine ve Meriç illerinden farklı köylerden soydaşlar katıldı. Ayrıca törene Türkiye'den ve Bulgaristan'dan siyasi temsilciler ve dernek yöneticileri de katıldılar. Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, merhum lider Dr. Sadık Ahmet'in Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı'nın refahı, hakları, özgürlüğü, birlik beraberliği için vermiş olduğu mücadelenin çok önemli olduğunu ifade etti. Başkan Saka, anma törenleri için bulunduğu Gümilcine'de belediyeler, sivil toplum örgütleri ve çeşitli kurumlarla ile temaslarda bulundu. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Saka, Sadık Ahmet'i Anma Etkinliklerine Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement