Başkan Savaş, Döver Seyir Terasındaki Yenileme Çalışmalarının Temelini Attı - Son Dakika
Güncel

Başkan Savaş, Döver Seyir Terasındaki Yenileme Çalışmalarının Temelini Attı

Başkan Savaş, Döver Seyir Terasındaki Yenileme Çalışmalarının Temelini Attı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı, HBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığının yürütmüş olduğu Defne ilçesi Döver Mahallesi'ndeki Seyir Terasları yenileme çalışmalarının temelini attı.

17.11.2016 14:46  Güncelleme: 14:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gerçekleştirilen temel atma törenine, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman, CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, CHP Defne İlçe Başkanı Mehmet Gönenç, HBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Mustafa Dönmez, HBB Zabıta Daire Başkanı Edip Kadıoğlu, HBB Genel Sekreter Yardımcısı Sait Günal, Defne Esnaf ve Sanatkârları Kredi Ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Yunus Öztürk, Döver Mahalle Muhtarı Mehmet Kızılkan, Harbiye Mahalle Muhtarı İbrahim Öztürk ve Defne ilçesi sakinleri katılım gösterdi.

Halkın daha güvenli ve daha güzel bir ortama kavuşmaları gayesiyle HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş tarafından Defne ilçesi Döver Mahallesi seyir terasında start verilen revizyon projesi ile 74.950 metrekarelik yeşil alanın oluşturulacağını bildiren ekipler, park, mesire alanı gibi alanlarda zemin yenileme, bank, pergola, piknik masası gibi oturma gruplarında, çocuk oyun grubu ve spor aletlerinde, aydınlatma ve sulama sistemlerinde yenileme ve ikmal çalışmaları gerçekleştirileceğini açıkladı. Ayrıca 200.000 metre karelik refüjlerde bordür onarımı yapılacağını bildiren ekipler, bitkilendirme çalışmaları ile bölgeye daha estetik bir görünüm kazandırılacağının müjdesini verdi.

"HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GEREK İLÇEMİZDE GEREKSE HATAY'DA BİRÇOK PROJELERE İMZA ATIYOR"
Büyükşehir Belediyesi'nin bugüne kadar hizmetlerle adının anıldığına vurgu yapan CHP İlçe Başkanı Mehmet Gönenç, "Bugün sizlerle hayırlı bir iş için bir araya geldik. Büyükşehir Belediyesi kurulduktan sonra bu tür birçok açılışa ve temel atma törenlerine şahit olduk. Temelini attığımız birçok şeyin açılışını da gerçekleştirdik. Umarım bu güzel çalışmalar neticesinde buranın açılışını da hep birlikte yaparız. Bu projede emeği geçen başta Başkanımız Lütfü Bey olmak üzere herkese çok teşekkür ederim. Bu hizmetlerin devam edeceğini düşünüyorum. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç. Dr. Lütfü Savaş gerek ilçemizde gerekse Hatay'da birçok projelere imza atıyor. Seyir terasımız çok eski ve hakikaten bir düzenlemeye ihtiyacı olan önemli bir bölgedir. Bu çalışmanın neticesinde çok şık hale geleceğini ve buranın halkına yaraşır bir şekilde hale getirileceğini düşünüyorum. Çalışmaların kısa süre içerisinde neticelenmesini umuyorum" ifadelerini kullandı.

"AZİM VE İNANCIMIZLA BU ŞEHRİ GÜZEL VE HALKIMIZA YARAŞIR HALE GETİRECEĞİZ"

Defne ilçesinin eski güzelliğine kavuşması amacıyla çalışmalarına ara vermeden devam ettiklerinin altını çizen Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman," 30 Mart 2014 tarihinde Büyükşehir Belediyesi olduğumuzda ve bu süreçten önceki seçim çalışmalarında çok işimizin olduğunu ve işlerimizin ne kadar zor olduğunu dile getirmiştik. Fakat kimse tereddüt etmesin ki gece gündüz çalışarak Hatay'ın gerçekten kaybetmiş olduğu süreyi ve güzelliklerini yeniden kazandıracağımıza dair söz vermiştik. Hatay hizmete aç ve hizmete muhtaç bir şehir. Azim ve inancımızla bu şehri güzel, halkımıza yaraşır hale getireceğiz. Defne ilçesinde hemen hemen her hafta temel atma ve açılış törenlerimiz oluyor. İnşallah çalışmalarımızı aynı hızla ve aynı güzellikle devam ettireceğiz. Yeter ki bize olan güveniniz ve desteğiniz devam etsin. Buranın hemen alt kısmındaki Hatay Büyükşehir Belediyesi sorumluluğu ve mülkiyetinde olan şelale bölgesinde çok güzel bir proje mevcut. Bu proje hayata geçirildiği zaman şelale bölgesi eski güzelliğine kavuşacak. Harbiye sadece Hatay'ın değil Türkiye'nin bir çekim merkezi. Harbiye şelalesi Hatay'a gelenlerin görmek isteyeceği bir yer haline gelecek. Tabi ki ekonomik anlamda da bir takım sıkıntılar yaşadık. Yanı başımızdaki savaşın verdiği sıkıntılar da var. Ama halkımızın sabrı ve bize olan güveni ile bu sıkıntıların tümünü aşacağız. Bu bölgeyi eski ihtişamına ve eski değerine kavuşturacağız. Bu konuda Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş'a bize vermiş olduğu destekten dolayı çok teşekkür ederim" dedi.

"BU GÜZEL ÇALIŞMALAR İLE DEFNE'NİN ÇEHRESİNİN DEĞİŞECEĞİ VE HAK ETTİĞİ YERE ULAŞAĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

Mehmet Güzelmansur,"Defne ilçesi hizmetleri her zaman hak ediyor. Bu hizmetlerin daha da devamı geleceğini düşünüyorum. Hatay'ın daha da güzelleşmesi amacıyla projelerimiz var. Fakat ihtiyaç doğrultusunda çalışmalar gerçekleştiriliyor. Bu güzel çalışmalar ile Defne'nin çehresinin değişeceğini ve hak ettiği yere ulaşacağını düşünüyorum. Bu çalışmalardan dolayı başta Hatay Büyükşehir Belediyesi, Defne Belediyesi'ne teşekkür ederim."dedi.
"BİRLİKTE ÜRETİYORUZ, BİRLİKTE KAZANACAĞIZ DÜŞÜNCESİ İLE ÇALIŞMALAR GERÇEKLEŞTİRİYORUZ"
Gerçekleştirilen çalışmaların halkın da desteği ile daha da güzelleştiğine vurgu yapan Başkan Savaş, "Birlikte üretiyoruz, birlikte kazanacağız düşüncesi ile çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Sizlerin de desteği ve emekleri ile çalışmalarımız güçleniyor ve hızlı adımlar atıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz çalışmaların verdiği bazı rahatsızlıklardan dolayı halkımız sitem ediyor. Fakat yılların biriktirmiş olduğu sorunları yavaş yavaş çözmeye kalkarsak 25 yılda çözemeyiz. Özellikle altyapı sorunlarımız oldukça fazla. Altyapı çalışmalarımız her ilçemizde devam ediyor. Ama bunlar savruk bir çalışma değil. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak artık ulaşım koordinasyon merkezi ve altyapı koordinasyon merkezimiz var. Gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımız öncesinde bütün kurum ve kuruluşlarıyla toplantı yapıyoruz. Şelale bölgesinin bulunduğu bölgede istinat duvarı yaptık. Ekonomik değerinden çok projenin yapımı oldukça zordu ama bizim için çok önemli bir projeydi. Bölgedeki çalışmamızı dört etapta yapacağız. Proje çalışmamız devam ederken esnafımızın da bizlere destek olması lazım. Çünkü esnafımız destek olmazsa bölge gelişmez, oraya giden insan sayısında artma olmaz ve ekonomik değer taşıyacak şekilde bir değişiklik olmaz. Amacımız bölgedeki gerek ticari gerekse turizm anlamında olsun gerekli desteği sağlamaktır. Buradaki park düzenlenmesinde ışıklandırma, bank, çocuk oyun grupları, çiçeklendirme ve kondisyon aletlerinin yapılmasıyla bölge güzel bir güzergah olacak. Herkese katılımlarından ve desteğinden dolayı teşekkür ediyor, çalışmamızın Defne ilçesine hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Çalışmalarının gerçekleştiği alanda kurbanın kesilmesinin ardından incelemelerde bulunan Başkan Savaş, alandaki çocuklara top hediye etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan Savaş, Döver Seyir Terasındaki Yenileme Çalışmalarının Temelini Attı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.

  • Mersin'de Drift Atan Sürücüye 50 Bin 541 TL Cezai İşlem Uygulandı
    22:01 Mersin'de Drift Atan Sürücüye 50 Bin 541 TL Cezai İşlem Uygulandı

    Mersin'in Mezitli ilçesinde bir sürücü, güvenlik kamerası görüntülerinden tespit edilerek drift attığı için 50 bin 541 TL ceza kesildi. Polis, sürücünün ehliyetsiz, aracın sigortasız ve muayenesiz olduğunu belirledi. Araç 2 ay trafikten men edildi.

  • Kayserispor, Trabzonspor maçı için hazırlıklarını tamamladı
    22:00 Kayserispor, Trabzonspor maçı için hazırlıklarını tamamladı

    Kayserispor, yarın oynayacağı Trabzonspor maçının hazırlıklarını tamamlayarak galibiyet hasretine son vermek istiyor. Sakatlıkları bulunan oyuncular dışında eksik oyuncu bulunmayan Kayserispor, maç saatini beklemeye başladı.


Advertisement