Başkan Savaş, Reyhanlılılarla Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

Başkan Savaş, Reyhanlılılarla Bir Araya Geldi

Başkan Savaş, Reyhanlılılarla Bir Araya Geldi

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, istişare toplantıları kapsamında Reyhanlı Ticaret Odası’nın (RTSO) organize ettiği ‘Reyhanlı’yı Konuşalım” etkinliğine katıldı.

05.08.2015 11:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, istişare toplantıları kapsamında Reyhanlı Ticaret Odası'nın (RTSO) organize ettiği 'Reyhanlı'yı Konuşalım" etkinliğine katıldı.

Başkan Savaş, ev sahibi Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necmeddin Zaroğlu, Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, Reyhanlı Kaymakamı Yusuf Güler, Reyhanlı İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hacı Nuri Ünal, Reyhanlı İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Özkan, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, muhtarlar ve Hatay Büyükşehir Belediye Daire Başkanları tarafından alkışlarla karşılandı.

Burada hemşehrileriyle tokalaşarak ayaküstü sohbet eden Başkan Savaş, Reyhanlılıların genel talepleri hakkında genel bir nabız yoklama fırsatı yakaladı. Ev sahibi RTSO Başkanı Zaroğlu yaptığı konuşmada Başkan Savaş'ı Reyhanlı'da ağırlamaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade ederken, "Şehrimize yaptığı hizmetler ve birleştirici söylemleriyle insanların gönlünü kazanan Başkan Savaş'ı ağır bedeller ödeyen Reyhanlımızda görmek bizleri mutlu etmiştir. Başkanımızın ortaya koyduğu hizmetler herkesin malumu olmakla birlikte bizler Başkan Savaş'ın İlçe Belediye Başkanımız Sayın Şanverdi ile koordineli çalışmalar yapmasını ve bir anlamda Reyhanlı'ya pozitif ayrımcılık yapılmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Reyhanlı Kaymakamı Yusuf Güler de yaptığı kısa konuşmada, "Ürettiği hizmetler ile Hatay'ın çehresini değiştirme yolunda büyük atılımlar yapan Başkan Savaş, özellikle şehir merkezinde icra ettiği çalışmalarla Reyhanlı'ya Avrupai bir görünüm kazandırmıştır. Reyhanlı'daki görev süremin dolmasıyla bu güzide şehirden ayrılırken Başkan Savaş'a bir kez daha yüz yüze teşekkür ediyor ve bu meşakkatli yolda başarılarının devamını diliyorum" dedi.

"SAVAŞ İLE HİZMET YOLUNDA BİRLİKTE YÜRÜYECEĞİZ"

Reyhanlı Belediye Başkan Hüseyin Şanverdi ise "Öncelikle Büyükşehir Belediye Başkanımız Lütfü Savaş'ı şehrimizde ağırlamamıza vesile olan RTSO'ya teşekkür ediyorum. Başkan Savaş Reyhanlı'ya yaptığı kapsamlı yol asfaltlama ve parke çalışmalarıyla ilçemizde gerçekten uzun zamandır beklediğimiz hizmetleri ortaya koydu. M.Akif Ersoy Caddesi bu kapsamda asfaltlandı ayrıca Bahçelievler Mahallesi'ndeki parke çalışmaları da devam ediyor. Çevre mahallelerin yolları da asfaltlandı ve çalışmalar devam ediyor. Tabi Büyükşehir yeni yapılandığı için biz Başkan Savaş ve ekibine çalışmaların 15 ay sonra yapılması konusunda elbette hak veriyoruz. Hatay'ın Büyükşehir olması sonrasındaki süreçte Başkan Savaş ile yaşadığımız siyasi diyalogların yerini bugün koordineli bir şekilde Reyhanlı'ya hizmet ederek telafi ediyoruz. Bu anlamda Reyhanlı'nın eksiklerinin giderilmesi ve var olan hizmetlerin revize edilmesi noktasında Başkan Savaş'a güveniyor ve teşekkür ediyoruz. Hizmet yolunda beraberiz. Reyhanlı'ya yaptığı ve yapacağı çalışmalar vesilesiyle Başkan Savaş'tan Allah razı olsun" ifadelerini kullandı.

"KAPSAMLI HİZMETLER, ETÜT ÇALIŞMALARIMIZIN ESERİ"

Başkan Savaş, öncelikle toplantının düzenlenmesine vesile olarak Reyhanlılı hemşehrileriyle kendisini bir araya getiren RTSO Başkanı Zaroğlu'na teşekkür ederken, Reyhanlı'daki görev süresini tamamlayan Kaymakam Yusuf Güler'e yeni görev yerinde başarılar diledi. Başkan Savaş yaptığı konuşmada, "Reyhanlı'nın eksiklerini biliyoruz ve bu eksikliklerin giderilmesi anlamında kapsamlı etüt çalışmaları yaparak işe koyuluyoruz. Bugün Reyhanlı'da devam eden kapsamlı yol çalışmaları yapılan etüt çalışmalarının bir eseridir. Etüt çalışmaları sonrasında gelen bu kapsamlı çalışmaları 15 ilçemizin tamamında ortaya koyarak Hatay'ı hak ettiği yere taşıyacağız. Büyükşehir olarak yeni kuracağımız dekoratif taş fabrikası ile sorumluluk alanımızdaki yolları bu fabrikanın üreteceği özel taşlarla döşeyeceğiz" dedi.

Başkan Savaş hizmet anlamında hiçbir zaman ayrım gözetmediklerini ifade ederek şunları kaydetti:

"15 ilçemizin halkın iradesini ortaya koyduğu sandıklarda seçilmiş belediye başkanları var. Ben bu arkadaşlarımızın tamamıyla koordineli bir şekilde tüm hizmetleri kavgasız, gürültüsüz bir şekilde hizmet üretmek niyetiyle hareket ediyorum. İlçe Belediye Başkanlarımız ve muhtarlarımız hizmet üretimi ve sunumunda bizim çözüm ortağımızdır. Tüm samimiyetimle söylüyorum ki bu arkadaşlarımız bana 1 adım gelsin ben kendilerine 10 adım giderim. Çünkü siyaset seçim zamanlarında yapılır, seçim sonrası ise hizmete koyularak insanlar mutlu edilir. Bizler bu mantaliteyle hareket ediyoruz ve etmeye de devam edeceğiz."

Toplantı sonrasında RTSO Başkanı Zaroğlu Başkan Savaş'a günün anısına plaket takdim etti. - HATAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Savaş, Reyhanlılılarla Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement