Başkan Selvitopu'ndan "Kent Kimliği" Vurgusu - Son Dakika
Yerel

Başkan Selvitopu'ndan "Kent Kimliği" Vurgusu

Başkan Selvitopu\'ndan "Kent Kimliği" Vurgusu

Sosyal Demokrasi Derneği başkan ve yönetim kurulu üyeleri Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nu makamında ziyaret etti.

09.07.2014 12:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sosyal Demokrasi Derneği başkan ve yönetim kurulu üyeleri Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'nu makamında ziyaret etti. Dernek yönetimi sosyal demokrat belediyelerle işbirliği yaparak özellikle gençlere yönelik eğitim çalışmaları yapmak istediklerini belirtirken Başkan Selvitopu ise derneklerle aktif çalışmak ve sosyal ve kültürel etkinliklerde birlikte hareket etmek istediklerini söyledi. Selvitopu ayrıca, Karabağlar'ın kent kimliği sorunu olduğunu, ilçedeki derneklerle de işbirliği içerisinde kültürel ve sosyal projeler üreterek Karabağlar'a kent kimliği kazandırılmasına katkı koyacaklarını vurguladı.

Sosyal Demokrasi Derneği Başkanı Cengiz Onur ve yönetim kurulu üyeleri Başkan Selvitopu'na tebrik ziyareti gerçekleştirdi. Derneğin faaliyetleriyle ilgili Başkan Selvitopu'nu bilgilendiren Onur, Karabağlar Belediyesiyle eğitim, kültür ve sosyal alanda birlikte çalışmalar yapmak istediklerini dile getirdi. Gençlere çok önem verdiklerini, onları siyasete yönlendirdiklerini belirten Onur, "Gençler bizim için çok önemli. İzmir'de ve Karabağlar'da yaşayan gençleri siyaset yapmaya teşvik ediyoruz ve derneğimize aktif katılımlarını sağlıyoruz. Bu çalışmaları daha kurumsal hale getirmek için de eğitim akademisi kurma projemiz var. Bu çalışmalarımızda sizin gibi sosyal demokrat belediyelerin desteğini almak, ortak projeler üretmek ise bizi onurlandıracaktır." dedi.

Derneklerle ortak çalışmalar yapmaktan mutluluk duyacağını belirten Başkan Selvitopu ise, İzmir'in en büyük ilçesi Karabağlar'da çok sayıda dernek olduğunu ve bu derneklerin bir araya gelerek ortak sosyal ve kültürel etkinlikler düzenlemeleri gerektiğini söyledi.

Selvitopu ayrıca, Karabağlar'da bir kent kimliği sorunu olduğunu, bu sorunun çözülmesi için belediye olarak çalışmalar yapacaklarını ve derneklerin de sosyal ve kültürel etkinliklerle kimlik oluşumuna katkı koyabileceklerini söyledi. Selvitopu şöyle konuştu: "Karabağlar'da bir kent kimliği sorunu var. Mesela insanlar Karabağlar'da oturuyorum demiyor. Bozyaka'da, Hatay'da veya Eskiizmir'de oturuyorum diyor. Ne yazık ki kentlilik bilinci yeterli değil. Karabağlar'ın kent kimliği yok. Burada oturan insanlar kendisini Karabağlar'la bütünleştiremiyor. Biz Karabağlar'ın kent kimliğini oluşturmak için çeşitli projeler gerçekleştirerek somut adımlar atacağız. Bu da dönüşüm projeleri, sosyal ve kültürel projeler gibi insan odaklı çalışmalarla gerçekleştirilebilir. Dernekler de çeşitli çalışmalarla buna katkı sağlamak açısından önemli kuruluşlardır." diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Selvitopu'ndan 'Kent Kimliği' Vurgusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement