Başkan Şenol, Gaziemir'i Projelerle Süslüyor - Son Dakika
Yerel

Başkan Şenol, Gaziemir'i Projelerle Süslüyor

Başkan Şenol, Gaziemir\'i Projelerle Süslüyor

Göreve geldiği günden bu yana ‘insan odaklı’ hizmet ve sosyal belediyecilik anlayışıyla fark yaratan Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, yeni dönem projelerini düzenlenen bir toplantıda açıkladı, “Hayatlara dokunan, geleceği şekillendirecek projelerimiz var” dedi.

21.03.2014 12:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Göreve geldiği günden bu yana 'insan odaklı' hizmet ve sosyal belediyecilik anlayışıyla fark yaratan Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, yeni dönem projelerini düzenlenen bir toplantıda açıkladı, "Hayatlara dokunan, geleceği şekillendirecek projelerimiz var" dedi.

Gaziemir Belediye Başkanı ve CHP Gaziemir Belediye Başkan adayı Halil İbrahim Şenol, göreve geldiği günden bu yana 'insan odaklı' hizmet ve sosyal belediyecilik anlayışıyla İzmir'e ve Türkiye'ye örnek projeleri hayata geçirdi. Katılımcılığı önemseyen, ortak akılı arayan bu yönetim anlayışı ile toplumun her kesiminden ve her yaştan insanın 'hayatına dokunan' çalışmalara imza atıldı.

İzmir'in son yıllarda en hızlı, aynı zamanda planlı ve düzenli gelişen ilçesi Gaziemir, bu hizmet ve projeler sayesinde tam anlamıyla 'cazibe merkezi'ne dönüştü. Eğitimden sağlığa, çevreden tarihe, kültür-sanattan altyapıya sayısız projenin hayata geçirildiği Gaziemir'de, yerel hizmetin kalite ve çeşitliliği arttı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile yürütülen eşgüdümlü ve verimli çalışmayla kentin çehresi büyük hızla değişti.

Beş yılda devasa fiziki yatırımlar ve Türkiye'ye örnek sosyal projelerle kenti adeta baştan yaratan Şenol, önümüzdeki dönem için de yeni ve ses getirecek projeleri hayata geçirmek için kolları sıvadı. Ekibiyle birlikte yoğun bir çalışmanın ardından hazırlanan yeni projelerini tanıtımını düzenlenen özel bir bilgilendirme toplantısıyla açıklayan Başkan Şenol, "5 yılda Gaziemir'e çağ atlatmışız. Yatırımlarla kentimizin kaderini değiştirdik. Sosyal belediyeciliğin nasıl yapılacağını insanlara gösterdik. Daha yapacak çok işimiz var. Görevimiz daha güzel bir Gaziemir yaratmak. İnsanların daha mutlu olduğu, bu kentte yaşamaktan gurur duyduğu bir kent yaratmak. Bu kenti İzmir'in, Türkiye'nin yıldızı yapacağız. Avrupa da kentimizin tanınmasını sağlayacağız. Kentin ihtiyaçlarını çok iyi biliyoruz. Bazıları gibi 2 ay önce bu kente taşınıp 15 proje açıklamadık. Gaziemir'den, belediyeden o kadar habersizler ki açıkladıkları 15 projeden 13'ünün zaten tarafımızca hayata geçirildiğinden haberleri yok. Projelerimizin tamamının ayakları yere basıyor, kaynakları bellidir. Sevdayla devam edeceğimiz yeni dönemde de hayatlara dokunacağız, geleceği şekillendireceğiz" diye konuştu.

Başkan Şenol'un açıkladığı projeler özetle şöyle:

Sağlık Köyü: Beyazevler Mahallesi'ndeki yaklaşık 7 bin 500 metrekarelik alana kurulacak Sağlık Köyü'nde Alzheimer ve Demans Hastaları için danışma merkezi, Çocuk-Aile Diş Sağlığı Merkezi ile Kadın Sağlığı Merkezi yer alacak.

Sağlıklı Yaşam Kampusu: Büyükşehir Belediye ile birlikte yarı olimpik kapalı-açık yüzme havuzu, buz pisti ve spor alanlarının yer alacağı ve 80 bin metrekare alanı kaplayan proje Beyazevler Mahallesi'nde hayata geçirilecek.

Sarnıç Çok Amaçlı Spor Salonu: Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa Fatih Mahallesi'nde 7 bin metrekare alanda hayata geçirilecek proje ihale aşamasında.

Gençlik Merkezi ve Kent Arşivi: Anı Evi bitişiğinde bulunan 5-6- 8 ve 17 numaralı parselleri kaplayan alan Gençlik Merkezi ve Kent Arşivi olarak düzenlenerek hizmete sunulacak.

Doğan Koç Kültür Merkezi: Belediyenin, Irmak Mahallesi'ndeki bin 878 metrekarelik arsasına Doğan Koç İnşaat Taahhüt Turizm San. Tic. Ltd. Şirketi'nin katkılarıyla yeni kültür merkezi yapılacak.

Sarnıç Kültür Merkezi: Sarnıç'taki Temizlik İşleri Şantiyesinin bulunduğu bin 400 metrekarelik alana kültür merkezi inşa edilecek.

Zafer Mahallesi Müze Kampusu ve Rekreasyon Alanı: İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Zafer Mahallesi'ndeki 26 bin metrekarelik alana içinde Zeytincilik Müzesi, Tütüncülü Müzesi, cafe ve sosyal donatı alanlarının bulunduğu Müze Kampusu ve Rekreasyon Alanı hayata geçirilecek.

Abdullah Arda Meydanı Düzenlemesi: İçinde nikah salonu, sinema salonları, konut alanları, ofisler, dinlenme ve eğlence alanlarının yer alacağı Abdullah Arda Meydanı düzenlemesi ile bölge hak ettiği ticari ve sosyal canlılığa kavuşacak.

Sarnıç Cumhuriyet Meydanı Düzenlemesi: Meydan 2b statüsünden kurtarılarak yeni sahnesi, bisiklet yolu, otoparkı, kafeteryası, paten pisti, modern çevre düzenlemesi ve Atatürk heykeliyle yeniden inşa edilecek.

Botanik Bahçesi: 1700'lü yıllarda botanik bahçesi olan ve bugün Yeşil Mahalle sınırları içinde kalan 120 bin metrekarelik alan büyükşehir Belediyesi'nin de katkılarıyla kamulaştırılarak, Ege Üniversitesi ile birlikte yeniden canlandırılacak.

Sevgi Mahallesi Spor Tesisi: Sevgi Mahalsi Sosyal Konutları içerisinde yer alacak modern spor tesisi, bölge halkının bu alandaki ihtiyaçlarını giderecek.

Atatürk Mahallesi Spor Tesisi: Atatürk Mahallesi'ndeki alan 2b'den alınarak içinde duşları, soyunma odaları, tribün ve kafeteryanın yer alacağı modern spor alanı inşa edilecek.

Sarnıç Gölet Alanı Karavan Turizmi: Devam eden hukuki sürecin Gaziemir Belediyesi lehine sonuçlanmasıyla Büyükşehir Belediyesiyle ortak yürütülecek projeyle, Gölet Alanı revize edilecek. Böylece Sarnıç'a ekonomik canlılık gelecek.

Çatalkaya Gençlik Kampı: Devam eden hukuki sürecin Gaziemir Belediyesi lehine sonuçlanmasıyla Büyükşehir Belediyesiyle ortak yürütülecek projeyle Çatalkaya mevkii orman alanı düzenlenerek gençlere kamp alanı açılacak.

Kanal Gaziemir: Irmak Mahallesi'nden geçen dere ve çevresi yürüyüş yolları, köprüler ve dinlenme alanları olacak şekilde düzenlenecek.

Kanal Sarnıç: Çamlık Caddesi üzerindeki 2 bin 200 metrelik kanal bölgenin sosyal hayatını geliştirecek şekilde düzenlenecek. Kanal Sarnıç'ta yürüyüş ve bisiklet yolları, köprüler ve dinlenme alanları yer alacak.

Sevi Yolu 4. Etap Projesi: 5 bin 580 metrekare alana sahip proje açık ve kapalı alanlardan oluşuyor. Ahşap ve doğanın uyumunu sergileyecek proje de dinlenme alanları, kafe, muhtarlık binası ve büfe yer alıyor.

Merkez Pazaryeri: Atıfbey Mahallesi'ndeki pazaryerinin çevresi düzenlenecek, üzeri modüler sistemle kapatılarak vatandaşları daha sağlıklı hizmet alması sağlanacak.

Sarnıç Kapalı Pazaryeri: Arazisi Çevre ve Ormancılık Bakanlığı'ndan devralınarak üzeri kafes sistemi ile kapatılıp vatandaşın daha sağlıklı hizmet alması sağlanacak.

Şahin Tepesi Bölge Parkı: Devam eden hukuki sürecin Gaziemir Belediyesi lehine sonuçlanmasıyla Büyükşehir Belediyesiyle ortak yürütülecek proje tüm İzmir'e hitap edilecek şekilde düzenlenecek.

Yaşlı Bakım ve Dinlenme Evi: Zafer Mahallesi'ndeki 2 bin metrekarelik alanın kamulaştırılmasıyla Yaşlı Bakım ve Dinlenme Evi projesi hayata geçirilecek.

Beyazevler Rekreasyon Alanı: Beyazevler Mahallesi'nde yapımı başlayan içinde anfi tiyatro, halı saha, spor ve çocuk oyun alanlarının yer alacağı tesis bölgenin ihtiyaçlarını giderecek.

Turizm Ofisi: Fuar Alanı'nda kurulacak turizm ofisi ile fuarı ziyaret eden firmalar ile kentteki esnafın iletişim kurması sağlanacak.

Sarnıç Seyir Terası: 7 bin metrekarelik alanda yapımı devam eden, içinde spor alanları, çocuk oyun alanları ve sosyal yaşam alanlarının yer alacağı tesis bölge halkının ihtiyacını karşılayacak. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Şenol, Gaziemir'i Projelerle Süslüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement