Başkan Şenol Hayalini Gerçekleştirdi - Son Dakika
Yerel

Başkan Şenol Hayalini Gerçekleştirdi

Gaziemir Belediyei Başkanı Halil İbrahim Şenol'un "Hayalimdeki projeydi" dediği ve 2009 yılında hayata geçirdiği, bugün 3 bine yakın öğrenciye 70 öğretmenle hizmet veren GAZİGEM'in yeni binası CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, İl Başkanı...

16.09.2013 15:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziemir Belediyei Başkanı Halil İbrahim Şenol'un "Hayalimdeki projeydi" dediği ve 2009 yılında hayata geçirdiği, bugün 3 bine yakın öğrenciye 70 öğretmenle hizmet veren GAZİGEM'in yeni binası CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, İl Başkanı Ali Engin ve vekillerin katılımıyla açıldı. GAZİGEM ve semtevlerine övgüler düzen Tekin "Başkan Şenol'u yürekten kutluyorum"

Sosyal belediyecilik anlayışıyla marka projeler üreten ve özellikle sağlık ile eğitimdeki hizmetleriyle adından söz ettiren Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol'un "hayalimdeki projeydi" dediği Gaziemir Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (GAZİGEM) her geçen gün büyüyor. Lise ve üniversite sınavlarına hazırlanan 3 bine yakın öğrenciye 70 öğretmenle 4 ayrı merkezde dershane hizmeti veren GAZİGEM'in, Gazi Mahallesi'ndeki yeni binası Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, İl Başkanı Ali Engin, İlçe Başkanı Umut Tekin, İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, il genel ve belediye meclis üyelerinin katılımıyla açıldı.

Dershanecilikte marka haline gelen ve İzmir'in en büyük dershanelerinden biri olan GAZİGEM'in merkezdeki yeni binasında 25 kişilik 12 derslikte ilköğretim öğrencilerine liselere hazırlık kursu verilecek. Her yıl artan öğrenci sayısı, eğitim kadrosu ve yüzde 94,25'lik başarı oranıyla gurur kaynağı olan GAZİGEM Merkez Binasının açılışında Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol ve milletvekilleriyle sohbet eden öğrenciler heyecanlı anlar yaşadı. Anadolu Lisesini kazanan İlayda Göktepe ile üniversiteye girmeye hak kazanan Levent Ertaş sınav sonuç belgelerini Tekin ve Şenol'a hediye etti.

Ülke gündemini ve yaklaşan yerel seçimleri değerlendiren Tekin, Başkan Şenol'un "Hayata dokunuş" adı altında hayata geçirdiği sosyal projelere övgüler düzdü. 4+4+4 eğitim sistemini eleştiren Tekin "Bu çürük eğitim sisteminde, böyle sağlam bir yapı kurduğu için Halil İbrahim Şenol'u kutluyorum" dedi. Açılışan sonra Gazi Mahallesi Cumhuriyet Semtevi'nde kadın ve çocuk kursiyerlerle bir araya gelen Tekin şunları söyledi: "Sosyal yaşam konusunda Cumhuriyet Semtevleri büyük bir eksiği gideriyor. Başkanımızın Cumhuriyet Semtevleri projesinin ülkeye yayılmasını istiyorum. Yerinde hizmet budur." Gaziemir Belediyesi Evde Hasta Bakım birimini de ziyaret eden Tekin, Türkiye'nin en büyük sorunlarından birinin yaşlı ve yatalak hasta bakımı olduğunu söyledi. Tekin, belediyenin bu hizmeti sayesinde Gaziemir'de bu sorunun aşıldığını ifade etti.

Sosyal belediyecilik alanında ürettiği projelerle adından söz ettiren Başkan Şenol, " 60 yıl sonra iktidara geldiğimiz bu kenti sosyal belediyeciliğin kalesi, ilklerin merkezi yaptık. 'Hayata dokunuş' adını verdiğimiz projelerimiz yerel yönetimler ve genel yönetime örnek olduk. Eğitimli ve sağlıklı insanların yaşadığı kentlerin hızla gelişeceği inancıyla hareket ederek bu alanlarda marka projeler geliştirdik. Çünkü bizim görevimiz yalnızca yol, kanalizasyon, park, kaldırım yapmak değildir. GAZİGEM benim hayalim olan bir projeydi. Bu kadar kısa zamanda, bu kadar hızlı gelişmesi ve öğrencilerimizin gösterdiği üstün başarı onur ve gurur verici" dedi.

Eğitimde fırsat eşitliği olmadığına değinen Şenol sözlerini şöyle sürdürdü: "Siz gençler bu ülkenin aydınlık geleceğisiniz. Biz GAZİGEM ile eğitimde fırsat eşitliği sağlayarak herkesin eşit koşullarda eğitim görmesini sağladık. Çünkü ilçemizde maddi olanağı kısıtlı olan birçok aile çocuğunu dershaneye gönderemiyordu. Kaliteli, bilimsel ve ücretsiz hizmet veren GAZİEGEM ile öğrenci başına 4 bin liralara ulaşan dershane harcamalarının önüne geçerek, yaklaşık 10 milyon liranın ailelerin cebinde, yani ilçemizde kalmasını sağladık." GAZİGEM'in yakaladığı yüzde 94,28'lik başarıya değinen Şenol, öğretmen ve öğrencileri başarı ve özverilerinden dolayı tebrik etti.

Öğrenciler adına İlayda Göktepe, veliler adına Şeracettin Coşkun söz alarak GAZİGEM aracılığıyla bilimsel ve parasız eğitim imkanı sağladığı için Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol'a teşekkür etti. GAZİGEM öğrencilerinden Emre Vural'ın Başkan Halil İbrahim Şenol için yazdığı şiiri okuması başkanı duygulandırdı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Şenol Hayalini Gerçekleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement