Başkan Şirin'den 2017 Yılı Müjdeleri - Son Dakika
Güncel

Başkan Şirin'den 2017 Yılı Müjdeleri

Başkan Şirin\'den 2017 Yılı Müjdeleri

Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Aralık ayı meclis toplantısında yaptığı konuşmayla Turgutlu'nun 2017 yılı yatırım ve hizmetlerini müjdeledi.

08.12.2016 08:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2016 yılında temeli atılan pek çok yatırımın ilçe halkının hizmetinde olacağını söyleyen Başkan Şirin, "Kent Müzemiz, Kapalı Yüzme Havuzu ve Spor Salonumuz, eski belediye binamız ve Atık Su Arıtma Tesisimiz gibi milyonlarca liralık yatırımı halkımızın hizmetine sunarak, Turgutlu'daki değişim ve gelişimi yeni projelerimizle taçlandıracağız" dedi.

Turgutlu Belediyesi 2016 yılının son meclis toplantısını gerçekleştirdi. Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin'in başkanlığında gerçekleştirilen Aralık ayı meclis toplantısı 2016 Kasım ayı meclis toplantısına ait toplantı tutanağı ve meclis kararlarının görüşülmesiyle başladı. Toplantı öncesi yaptığı açılış konuşmasında 2017 yılına dair önemli mesajlar veren Belediye Başkanı Turgay Şirin, Turgutlu Belediye Meclisi olarak uyum içerisinde çalışılmasından dolayı tüm meclis üyelerine teşekkür ederek, "2016 yılının son toplantısı olan Aralık ayı meclis toplantısının hayırlara vesile olmasını diliyorum. 2016 yılını geride bırakırken, yıl içerisinde ilçemiz adına önemli kararları yine Turgutlu halkımızın menfaati doğrultusunda birlikte aldığımıza inanıyorum. Çok seslilikten oluşan uyumla birlikte Turgutlu'ya dair hizmet ve yatırımların önemli bir karar mercii olan meclisimizde birlik ve beraberlik örneği sergilediğimiz kanaatindeyim. İnşallah 2017 yılında da aynı ortak menfaatlerimiz doğrultusunda Turgutlumuz için en iyi hizmetlerin kararlarını alacağımızdan şüphem yok "dedi.

"Yeni Yıl Beraberinde Yenilikleri Getirecek"

Konuşmasında 2017 yılının Turgutlu'da önemli açılışların kapısını araladığını ifade eden Başkan Şirin, yeni hizmet ve yatırımları müjdeledi. Başkan Şirin, "Turgutlu Belediyesi olarak kamuoyunun da bildiği ve yakından takip ettiği üzere ilçemiz adına önemli bir değişim ve gelişim sürecini geçiriyoruz. Bir yandan tamamlanan hizmet ve projelerimizi halkımızın hizmetine sunduk, diğer yandan yeni hizmet ve yatırımlarımızın kapısını araladığımız sürece girdik. Özellikle çözüm ortağımız olan Manisa Büyükşehir Belediyesi ile gerçekleştirdiğimiz Milyonlarca Liralık çalışmalarımızla Turgutlu'yu hak ettiği noktaya taşıyoruz. 2017 yılı da Turgutlumuz için dönüm noktası olacaktır. Zira 61 mahalleye sahip ilçemizin tüm mahallelerindeki temel sorunlara ki bunlar; yol, kaldırım, su, kanalizasyon gibi noktalarda yoğunlaşmaktaydı. Bu sorunları kalıcı hizmetlerle çözüme ulaştırdık. 2017 yılı ise Büyükşehir Belediyesi ile eşfinansman desteği ile gerçekleştirdiğimiz Kapalı Yüzme Havuzu ve Spor Salonumuz'u, eski belediye binamızı, Atık Su Arıtma Tesisimizi, Kent Müzemizi halkımızın hizmetine sunacağız. Dün güzel haberlerini aldığımız Katı Atık Bertaraf Tesisi inşaatının da bitmek üzere olduğunu biliyoruz. Bu da demek oluyor ki 2017 yılında vahşi depolama alanımız tarihe karışacak. Bunun yanı sıra Irlamaz Vadisi Yenileme Projesi başlarken 2017 yılının ilk çeyreğinde de Irlamaz'ı yenilenen yüzüyle sadece ilçemize değil tüm Manisa'nın hizmetine sunacağımızı ifade etmek isterim.

Tüm bu hizmetlerimiz Turgutlu için, Turgutlu halkı için. Bu vesileyle sizlerin huzurunda başta Turgutlulu hemşerilerim ve siz değerli meclis üyelerim olmak üzere tüm Manisa halkının 2017 yılını kutlar, yeni yılın ülkemize ve milletimize huzur ve mutluluk getirmesini dilerim" dedi. Başkan Şirin konuşmasını geçen hafta meclis üyeliğinden istifa eden AK Partili meclis üyesi Mesut Özdamar'ın yerine geçen Olcay Özsürücü'ye görevinin hayırlı uğurlu olmasını temenni ederek tamamladı.

2017 Meclis Toplantıları Görüşüldü

Aralık ayı meclis toplantısının 2. gündem maddesi olarak 2017 yılı meclis toplantıları, gün ve yeri ile aylık tatilin belirlenmesi görüşüldü. Meclis üyeleri Ramazan ayı dolayısıyla meclisin geçtiğimiz yıl olduğu gibi Haziran ayında da tatil yapması, her ayın ilk Salı günü ve saat 19:00'da gerçekleştirilmesi konusunda mutaabakata varırken, madde teklifi oybirliği ile kabul edildi.

MASKİ'den Turgutlu'ya Yeni Su Pompası

Toplantının 3. gündem maddesi olarak Yarıntı Mevkii'nde 952 ada 80 parsel nolu taşınmazın su pompası faaliyetinde kullanılması kaydıyla 25 yıllığına Manisa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Daire Başkanlığı'na bedelsiz tahsisi görüşüldü. Konuya dair bilgi veren Başkan Şirin, pompanın işlevini yitirmesi durumunda kararın iptal edileceğini ifade ederken, madde oy birliği ile kabul edildi.

Mimari Estetik Komisyonu Güncellenecek

Gündemin bir diğer maddesi olarak ticari alanların çatı, cephe, bahçe, inşaatında yöresel malzeme kullanılması gibi konularda çalışan Mimari Estetik Komisyonu'nda üyelerin çeşitli nedenler dolayısıyla komisyonunun güncellenmesi görüşüldü. Oy birliği ile Mimari Estetik Komisyonu'na yeni üye seçimi noktasında Belediye Encümeni'ne yetki verildi. Toplantı imar planları ile ilgili taleplerin ve imar komisyon raporunun görüşülmesiyle sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan Şirin'den 2017 Yılı Müjdeleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement