Başkan Soylu: Menderes'te Keyfi İşçi Çıkarma Yok - Son Dakika
Yerel

Başkan Soylu: Menderes'te Keyfi İşçi Çıkarma Yok

Başkan Soylu: Menderes\'te Keyfi İşçi Çıkarma Yok

Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, belediyeden keyfi ve etnik kökene bakılarak işçi çıkarıldığı yönündeki iddialar karşısında açıklama yaptı.

02.09.2014 10:36  Güncelleme: 10:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, belediyeden keyfi ve etnik kökene bakılarak işçi çıkarıldığı yönündeki iddialar karşısında açıklama yaptı. Başkan Soylu, "Son günlerde bazı basın yayın organlarında personelin keyfi olarak işten çıkartıldığı, ayrımcılık yapıldığı gibi söylemler yer almaktadır. Hatta daha da ileriye gidilerek etnik kimlik üzerinden değerlendirmeler yapılmaktadır. Menderes Belediyesi'nde bundan önce olduğu gibi bundan sonra da kurumsallığın gereği neyse o yapılacaktır. Personeldeki değişim, yer değişikliği ve tenkisat kararlarında kesinlikle art niyet yoktur, olamaz" dedi.

Başkan Soylu imzalı açıklamada şu görüşlere yer verildi:

"2014 yerel seçimleri sonrasında Menderes'te hemşehrilerimizin verdiği büyük destek ile göreve gelmiş bulunmaktayız. Seçim öncesinde en büyük ilkemiz olan, meydanlarda sürekli gündeme getirdiğimiz "sevgi, saygı ve samimiyet" kavramlarını göreve geldikten sonra uygulamalarımızla göstererek hayata geçirdik. Tam 20 yıldır ilçemizde yaşanan sorunlar şehirleşmenin de getirdiği hızlı büyüme ile katlanmıştır. Bahane üretmeden hizmet yapmak ve 24 saat esasına dayalı çalışmak temel görevimizdir. Göreve geleli 5 ay gibi bir süre geçmesine rağmen ilçemizin en önemli ihtiyaçlarına anında yanıt verdik. Başta hastane yatırımı kararı olmak üzere temel görevlerimiz arasında yer alan yol, kaldırım, asfalt çalışmalarını büyük oranda tamamladık. Bir yandan temel hizmetleri yerine getirirken 'doğumdan ölüme kadar' vatandaşın yanında olan belediyecilik anlayışının gereği olarak turizm bölgesi olmanın bilinciyle sahillerimizde büyük çalışmalar yaptık. Plajlarımızı halkın kullanımına açarak mavi bayrak alan plaj sayısını arttırdık. Aynı zamanda kapanan belediyelerin eksiklerini tamamlayarak kültür merkezleri, pazar yerleri, sosyal donatı alanları ve kültürel mekanların çalışmalarına başladık. Her alanda sayısız sosyal projelerimizi de aralıksız sürdürüyoruz.

Yine, hızlı bir şekilde çalışmalarımızı sürdürürken belediye kadrosunda da ihtiyaç nedeniyle revizyona gittik. Her belediye başkanının ekibini belirlemesi, çalışma arkadaşlarını seçmesi kadar doğal bir durum yoktur. Bir yandan yönetim kademelerinde görev alanlarla ilgili düzenleme yaparken yılların yorgunluğunu takviyeler yaparak sistemi ayağa kaldırdık. Çalışan personellerimiz ile ilgili de ihale şartnamelerinden kaynaklanan düzenlemeler, ihalelerin sürelerinin bitmesi gibi nedenlerle kararlar aldık.

Son günlerde bazı basın yayın organlarında personelin keyfi olarak işten çıkartıldığı, ayrımcılık yapıldığı gibi söylemler yer almaktadır. Hatta daha da ileriye gidilerek etnik kimlik üzerinden değerlendirmeler yapılmaktadır. Menderes Belediyesi'nde bundan önce olduğu gibi bundan sonra da kurumsallığın gereği neyse o yapılacaktır. Personeldeki değişim, yer değişikliği ve tenkisat kararlarında kesinlikle art niyet yoktur, olamaz. Personeller hakkında alınan kararın gerekçesi tamamen verim düşüklüğü ve yetersizliktir. Çalışanlar, aradan geçen zamanda iş temposuna ve çalışma koşullarına ayak uyduramamıştır. Belediyede çalışan personelin memleketi, doğum yeri, yaşadığı yer ya da etnik kimliği, dili, dini asla sorgulanamaz. Bu sebeple Menderes Belediyesi ve başkanlık makamı üzerinden yapılan kara propagandaları kınıyor ve siyasi hesaplar uğruna toplumda oluşturulmaya çalışılan ayrımcılığa izin vermeyeceğimizi vurgulamak istiyorum.

Menderes Belediyesi olarak 5 aydır yaptığımız çalışmaları hız kesmeden sürdürerek katılımcı belediyecilik anlayışı ile hemşehrilerimizle birlikte ilçemizi daha iyi noktalara getireceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Soylu: Menderes'te Keyfi İşçi Çıkarma Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement