Başkan Tanhan: "Nusaybin'de Su Sıkıntısı Olmayacak" - Son Dakika
Güncel

Başkan Tanhan: "Nusaybin'de Su Sıkıntısı Olmayacak"

Başkan Tanhan: "Nusaybin\'de Su Sıkıntısı Olmayacak"

Mardin'in Nusaybin İlçesinde Yaşanan Su Sıkıntısının Geçici Olduğunu Söyleyen Belediye Başkanı Dr. Mehmet Tanhan, "Nusaybin'in Önümüzdeki 50 Yıllık Geleceğini Düşünerek Çalışma Yapıyoruz" Dedi.

02.10.2007 21:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'in Nusaybin ilçesinde yaşanan su sıkıntısının geçici olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Dr. Mehmet Tanhan, "Nusaybin'in önümüzdeki 50 yıllık geleceğini düşünerek çalışma yapıyoruz" dedi.

Nusaybin Belediye Başkanı Dr. Mehmet Tanhan, Nusaybin'de 1 haftadır yaşanan su sıkıntısı ile ilgili belediye binasında bir basın toplantısı düzenlendi. Nusaybin'in önümüzdeki 50 yıllık su ihtiyacını gözönünde bulundurarak çalışma yürüttüklerini söyleyen Tanhan, "Meclisimizin aldığı karar doğrultusunda Devlet Su İşleri ile mutabakat yaptık. Bu matabakat çerçevesinde şu anda mevcut su deposuyla şehir merkezi arasındaki kanserojen etkiye sebep olan ve Dünya Sağlık Teşkilatı tarafından kısmen kullanımı

yasaklanan aspest boruları değiştiriyoruz. Buradan çıkaracağımız boruları Nusaybin kanalizasyon sistemlerinde yeniden kullanacağız. Çalışmalarımız devam ediyor. İlçemize saniyede 200 Litre gelen su miktarını, 450 litreye çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.

Son günlerde hastanelere başvuran birçok hastaya bile suya bağlı teşhis konduğunu kaydeden Tanhan, "Ben de 25 yıl doktorluk mesleğini yapmış biri olarak, hangi hastalıkların neden kaynaklandığını iyi biliyorum. Soğuk algınlığının suyla alakası yoktur. Sudan kaynaklanan hastalıkların tipleri de cinsleri de belli. Şuanda kullanılan suda mikrop, kolibasili ve tifo ile dizanteriye neden olacak hiçbir mikroba da rastlanmamaktadır" diye konuştu.

(AA-FA-OK-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başkan Tanhan: 'Nusaybin'de Su Sıkıntısı Olmayacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement