Başkan Tarhan Çiftçinin Zararını Parlamentoya Taşıyacak - Son Dakika
Yerel

Başkan Tarhan Çiftçinin Zararını Parlamentoya Taşıyacak

Başkan Tarhan Çiftçinin Zararını Parlamentoya Taşıyacak

Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, dolu afetinden zarar gören çiftçilerin sorunun milletvekilleri aracılığıyla parlamentoya taşıyacaklarını bildirdi.

14.04.2014 11:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, dolu afetinden zarar gören çiftçilerin sorunun milletvekilleri aracılığıyla parlamentoya taşıyacaklarını bildirdi.

Başkan Tarhan, Mersin Ziraat Odası Başkanı Cengiz Gökçel, belediye meclis üyeleri ve birim müdürleriyle birlikte Tepeköy, Sarılar ve Fındıkpınarı'nda geçen hafta meydana gelen dolu afetinden zarar gören çiftçileri ziyaret etti. Çiftçilere geçmiş olsun dileklerini ileten ve sorunlarını dinleyen Tarhan, belediye olarak dolu felaketinde zarar gören üreticilerin yanlarında olduklarını kaydetti. Her partinin milletvekillerinden bu olayın takipçisi olmalarını isteyeceklerini dile getiren Tarhan, "Çiftçimizin zararını gidermek için konuyu milletvekillerimiz aracılığı ile parlamentoya taşıyacağız. Çiftçimizin sesini her mercide duyuracağız. Üreticilerimizin bu tür felaketlerde hasarlarının tam ve en kısa sürede ödenmesi için parlamentoda, sigorta konusunda üretici lehine yasal düzenlemelerin acilen yapılması gerekiyor" dedi.

Yeni yasayla birlikte Tepeköy ve Fındıkpınarı belde belediyelerinin kapandığını da anımsatan Tarhan, "Fakat biz bu alanlara gerekli belediye elemanlarını görevlendirerek fiilen çalışır durumda tutacağız. Hizmet yönünden daha iyi imkanlar sağlayacak, halkımızın rahatı ve huzuru için her türlü çalışmayı gerçekleştireceğiz. Belediyemizde tarım şubesi kuracağız. Halkımız her türlü taleplerini bu şubeye yapabilecekler. Kamyon, traktör, emlak vergisi her türlü sorunlarınızı buralarda çözebileceksiniz. Üretici pazarları ve kadın üretici kooperatifini kuracağız. Kadın üretici pazarını bu ay içerisinde hizmete açacağız. Burada sadece Mezitli'de yaşayan kadınlarımız satış yapabilecek. Bunu Türkiye'de örnek olarak gerçekleştireceğiz. Kurulacak eğitim kooperatifi veya derneği kanalıyla öğrenci evleri oluşturacağız. Bu öğrenci evlerinde özellikle köylerden Mezitli'de bulunan okullara gelen öğrencilerin konaklanmasını sağlayacağız" ifadelerini kullandı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Tarhan Çiftçinin Zararını Parlamentoya Taşıyacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement