Başkan Tarhan'dan Grev Yapan Cam İşçilerine Destek Ziyareti - Son Dakika
Yerel

Başkan Tarhan'dan Grev Yapan Cam İşçilerine Destek Ziyareti

Başkan Tarhan\'dan Grev Yapan Cam İşçilerine Destek Ziyareti

Mezitli Belediye Başkanı Tarhan, Şişecam'da örgütlü Kristal İş Sendikasının grevine destek için Kristal İş Sendikası Mersin Şubesini ziyaret etti.

25.06.2014 11:55  Güncelleme: 12:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Şişecam'da örgütlü Kristal İş Sendikası'nın toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine başlattığı greve destek olmak için Kristal İş Sendikası Mersin Şubesi'ni ziyaret etti.

Kristal İş Sendikası Mersin Şubesi'ne ziyarette bulunan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, işçilere seslenerek, haklının ve emekçinin yanında olduklarını belirtti. Grevin işçiler adına başarılı sonuçlanmasını dileyen Tarhan, "Herkesin, hepimizin, halkın, tüm demokratik kuruluşların, diğer sendikaların, siyasal düşüncesi ne olursa olsun tüm partilerin, emekçilerimizin bu haklı mücadelesine destek vermesi gerektiğini düşünüyorum. Bizimde belediye başkanları olarak birincil görevimiz, öncelikle kendi sınırlarımız içerisinde yaşayan vatandaşlarımızın mutluluğunu sağlamak. Dar tanımlı da olsa yasa böyle der. Bu yönden bile baksak zaten cam işçilerinin büyük bir bölümü bizim bölgemizde oturuyor. Bölgemizde bir vatandaşımız bile rahatsızlık görüyorsa, onun sorunu bizim sorunumuz olmuştur. Siyasal anlamda baktığımızda da bu toplumun önemli bir kesimini işçi sınıfı oluşturuyor. İşçi sınıfının sorununa da bir belediye başkanının partisi ne olursa olsun bana göre duyarsız kalmaması gerekiyor. Çünkü bu çocuklar, bu çalışanlar yarınlarda kendi çocukları da olabilecektir. Bizim yaptığımız artı bir şey değil, biz olması gerekeni yapıyoruz. Zaten yaptığımızda sadece manevi destek. Fakat biz her zaman işçimizin emekçimizin yanınızdayız. Mezitli'de çalışanlar bizim için ayrıca önemli. Kendi sınırlarımızda yaşayan vatandaşların her probleminden biz sorumluyuz. Yanınızda olacağız ve olmaya da devam edeceğiz. Tabii ki hükümetin, yetkililerin ve işverenlerinde bu sesi, bu çığlığı duymasını istiyoruz" dedi.

Dünya döndükçe işçi kesiminin haklı zaferinin yakın olduğunu dile getiren Tarhan, "Bunu kabul etmek gerekir ki ağırda işlese, dünya emperyalizme vura vura dönüyor ve dönecektir de ve direnen kazanacaktır. İşçi sınıfının zaferiyle sonuçlanacaktır. Tüm dünyada bu böyle olacaktır, Mersin'de de böyle olması gerekir. Onun için bizler belediye olarak, işçilerimizin yanında olacağız. Tüm gücümüzle emekçilerin yanında olacağız" diye konuştu.

Kristal İş Sendikası Mersin Şubesi Başkanı Ahmet Ergev ise ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getirerek, Başkan Tarhan'ın manevi desteğinin kendileri için çok önemli olduğunu vurguladı. Konuşmaların ardından Başkan Tarhan, işçilerle birlikte Özgür Çocuk Parkı'na kadar yürüdü. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Tarhan'dan Grev Yapan Cam İşçilerine Destek Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement