Başkan Tarhan'dan 'Mezitli Kart' Müjdesi - Son Dakika
Yerel

Başkan Tarhan'dan 'Mezitli Kart' Müjdesi

Başkan Tarhan\'dan \'Mezitli Kart\' Müjdesi

Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediyesi, belediye tesislerinin yanı sıra ticari işletmeler, mağazalar, oteller, hastaneler, lokanta ve pastanelerde vatandaşa indirim sağlayacak ‘Mezitli Kart’ı hayata geçiriyor.

11.01.2015 15:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediyesi, belediye tesislerinin yanı sıra ticari işletmeler, mağazalar, oteller, hastaneler, lokanta ve pastanelerde vatandaşa indirim sağlayacak 'Mezitli Kart'ı hayata geçiriyor. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, 1 ay içerisinde büyük bir kampanya ile hizmete sunacakları Mezitli Kart'la vatandaşın bütçesine destek olmayı amaçladıklarını söyledi.

Başkan Tarhan, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Mezitli'de yaşayan vatandaşlara 'Mezitli Kart' müjdesi verdi. Önümüzdeki günlerde büyük bir kampanya ile vatandaşlara tanıtacakları 'Mezitli Kart'ı çıkaracaklarını belirten Tarhan, kart kapsamında şu ana kadar birçok yerle anlaşma yaptıklarını bildirdi. Mezitli Kart ile vatandaşların hem ticari iş yerlerinde indirimli olarak alışveriş yapacakların hem de belediyeye ait tesislerden indirimli yararlanacaklarını dile getiren Tarhan, "Mezitli Kart'ı olan vatandaşlarımız, belediyemizin anlaşma yaptığı ticari iş yerlerinden indirimli alışveriş yapmalarının yanı sıra bizim ücretsiz internet hizmetinden yararlanacaklar. Belediyenin yüzme havuzu, spor okulları, sanat evlerindeki kurslardan da indirimli olarak yararlanacaklar. Belediyenin bazı bilgilerini internet kanalıyla ayrıcalıklı olarak alacaklar. Hatta emlak vergisini öderken bile Mezitli Kart'ı olanlar öncelikli olarak ödeme imkanı bulacaklar" dedi.

"SADECE 5 LİRA VERİP BÜYÜK AVANTAJLARA SAHİP OLACAKLAR"

Mezitli Kart'ın belediyeden 5 lira karşılığında alınacağını, ancak sağlayacağı avantajın çok büyük olacağını ifade eden Tarhan, "Bunun kampanyasına da yakında başlıyoruz. Bu da bizim 2015'in ilk aylarında uygulamaya koyacağımız bir çalışma olacak. Hastanelerden tutun pastaneler, ticari mağazalar, alışveriş merkezleri gibi aklınıza neresi gelirse kabul eden herkesle bu anlaşmayı yapıyoruz ve devam edeceğiz. Bu güzel bir uygulama olacak. Şu anda 100'e yakın iş yeriyle anlaşma yaptık. Ben hiçbir iş yerine söylemedim bunu, sadece 2 personel görevlendirdik bu iş için, gezdiler anlaşma yaptılar, karşılıklı sözleşmeleri yaptık. Şu anda 100'e yaklaştık ama bunun yüzlerce olacağına inanıyorum. Çünkü ben de önümüzdeki günlerde bunun için devreye gireceğim. Akaryakıt istasyonlarına söyleyeceğiz, otellerde, lokantalarda yararlanacaklar. Bunun alanını genişletmek de istiyoruz" diye konuştu.

"BU İŞE BİZ BÜYÜK BİR KAMPANYAYLA GİRECEĞİZ"

Mezitli Kart'ı çok önemsediğinin altını çizen Tarhan, özellikle tanıtımı konusunda yoğun bir çalışma yürüteceklerini kaydederek, şunları söyledi: "Vatandaşımızın kart için vereceği 5 lira çok fazla bir bedel değil. Bir kereye mahsus bu ücreti verecek ve sürekli kullanacak. Bir kursa gitse bile yüzde 20 indirim alacak bu kartla. Zaten hemen bir kerede çok fazlasını kazanmış olacak. Bu kartla sınırsız internete girecek Viranşehir sahilinde. Viranşehir sahilinde bizim ücretsiz internetimiz var şu anda, bu kartla şifreyle girdiği an ücretsiz, sınırsız film indirecek, müzik dinleyecek. Böyle bir imkan sağladık. Kampanyamız 1 ay içerisinde başlayacak, billboardlarımızda kartı tanıtacağız. İş yerleriyle anlaşmaları çoğaltacağız giderek. Sadece Mezitli'de değil, Mersin'deki iş yerleriyle de anlaşma yapacağız. Zaten bu kartın uygulandığı mağazaların kapısında yazacak, ilanları olacak, vatandaş görecek."

Mezitli Kart ile aidiyet duygusunu geliştirdiklerini de vurgulayan Tarhan, şöyle devam etti: "Mezitlili olmanın bir ayrıcalık olduğunu görecek vatandaş. Bbu kartı cebinden çıkardığı zaman, 'Ben Mezitliliyim, ayrıcalıklı bir kartım var' deme şansına sahip olacak. Bu da vatandaş için iyi bir duygu olsa gerek. Hem de ekonomik yönden bütçesine bir destek vermiş olacağız bu kart sayesinde. Ben bunda umutluyum, başarılı olacağıma inanıyorum." - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Tarhan'dan 'Mezitli Kart' Müjdesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement