Başkan Tarhan'dan Öğretmenlere Sürpriz Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Başkan Tarhan'dan Öğretmenlere Sürpriz Ziyaret

Başkan Tarhan\'dan Öğretmenlere Sürpriz Ziyaret

Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Öğretmenler Günü’nde ilçenin en yaşlı öğretmeni olarak tanınan emekli öğretmen Ali Gönen ile ortaokul ve lise yıllarındaki öğretmeni Fehmi Şimşek’e sürpriz ziyaretlerde bulundu.

24.11.2015 17:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Öğretmenler Günü'nde ilçenin en yaşlı öğretmeni olarak tanınan emekli öğretmen Ali Gönen ile ortaokul ve lise yıllarındaki öğretmeni Fehmi Şimşek'e sürpriz ziyaretlerde bulundu.

Başkan Tarhan, 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları kapsamında bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Mezitli'nin en yaşlı öğretmeni olarak bilinen emekli öğretmen Ali Gönen'i evinde ziyaret eden Başkan Tarhan, daha sonra kendisine ortaokul ve lise çağlarında beden eğitimi öğretmenliği yapan emekli öğretmen Fehmi Şimşek'le buluştu. Ziyaretleri esnasında öğretmenlere üzerinde Atatürk fotoğrafının bulunduğu fincan takımı hediye eden Tarhan'ı karşılarında gören öğretmenler, göstermiş olduğu vefakar davranışı karşısında teşekkürlerini dile getirdiler.

İlk ziyaretini Ali Gönen'e gerçekleştiren Tarhan, Çankaya Mahallesi'ndeki evinde eşi ile birlikte yaşamını sürdüren ve 'Eller Sıkılsın' lakabıyla tanınan Ali Gönen'in ziyaretine Mezitli Kart ekibi ile birlikte gitti. Ziyarette, Viranşehir İlköğretim Okulu'nda müdürlük yaptığı yılları anlatan Gönen, Tarhan ve beraberindekilere kemanıyla kısa bir müzik ziyafeti de sundu. Daha sonra evinde bulunan Atatürk posterlerini ve öğretmenlik yaptığı yıllarda çekilmiş fotoğraflarını gösteren Gönen, yazdığı 4 farklı kitabı da ziyaretçilerine armağan etti.

Öte yandan, her Öğretmenler Günü'nde bir öğretmenini ziyaret eden Tarhan, bu yıl da 1964-1968 yılları arasında aynı okulda eğitimlerini süren Savaş Özdinç ile birlikte ortaokul ve lise yıllarında beden eğitimi öğretmeni olan emekli öğretmen Fehmi Şimşek'i ziyaret etti. Çok zor şartlar altında eğitim sürdüklerini dile getiren Şimşek, Tarhan ve Özdinç ile birlikte yaşadıkları anılarını anlattı.

Ziyaretleriyle ilgili açıklama yapan Tarhan, "Öğretmenler, toplumsal sorunlar karşısında nasıl bir birey olmamız gerektiği konusunda yol gösterici birer kahramanlardır. Onlardan çok şey öğrendik ve öğrenmeye devam ediyoruz. Bu anlamda, ziyaret ettiğimiz öğretmenlerimizle sohbet ettik ve düşüncelerini aldık. Öğretmenlerimizin yanında olmak bizleri onurlandırdı. Öğretmenlerimiz var oldukça Atatürkçü düşünce ve cumhuriyet ilkeleri yok olmayacaktır. Tüm değerli öğretmenlerin, öğretmen adaylarının ve eğitim gönüllülerin, Öğretmenler Günü'nü kutluyorum" dedi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Tarhan'dan Öğretmenlere Sürpriz Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement