Başkan, Tarihi Aşağı Hisar Camii'ni İnceledi - Son Dakika
Yerel

Başkan, Tarihi Aşağı Hisar Camii'ni İnceledi

Başkan, Tarihi Aşağı Hisar Camii\'ni İnceledi

Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Maruf Mahallesi’ndeki Aşağı Hisar Camii’nde incelemelerde bulundu.

11.06.2016 12:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Maruf Mahallesi'ndeki Aşağı Hisar Camii'nde incelemelerde bulundu. Cami imamı Mestan Mert'ten bilgi alan Saraçoğlu, yapının altında bulunan su sarnıcını inceledi.

Başkan Saraçoğlu, yaptığı açıklamada, "Maruf Mahallesi Sağır Sokak'ta bulunan Aşağı Hisar Cami surların arasında kalması nedeni ile çok fazla bilinmiyor. Germiyanoğulları beyliği zamanında yapılan surların kuzeyinde kalan Aşağı Hisar Cami'nin Yıldırım Beyazıt döneminde yapıldığı tahmin ediliyor. Burada Osmanlı Devletinin 7. padişahı olan ve İstanbul'u fethetmesinin ardından Fatih unvanı alan Fatih Sultan Mehmet'in yaklaşık 1 ay gibi bir süre medrese eğitimi aldığı ifade ediliyor.Bu mescit Osmanlı döneminde yapılmış surların kuzeyinde ve onların bitiminde bulunmaktadır. Mescit, Kale-i Sağır, Aşağı Hisar, Yeni Hisar, Yenice Hisar ve Ulupınar Mescidi isimleri ile de tanınmıştır" dedi.

Bu arada, Fatih Sultan Mehmet'in eğitim gördüğü belirtilen Aşağı Hisar camiinin altında bir su sarnıcı olduğu ve bu suyun 18-19 yere dağıtıldığı ifade ediliyor. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan, Tarihi Aşağı Hisar Camii'ni İnceledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement