Başkan Tiryaki'den Meclis Üyelerine Brifing - Son Dakika
Yerel

Başkan Tiryaki'den Meclis Üyelerine Brifing

Başkan Tiryaki\'den Meclis Üyelerine Brifing

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, yeni dönem belediye meclis üyeleriyle bir araya geldi.

15.05.2014 12:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, yeni dönem belediye meclis üyeleriyle bir araya geldi. Ankara'da kentsel dönüşümün öncüsü olan Başkan Tiryaki, yeni dönemde gerçekleştirmeyi planladığı kentsel dönüşüm projeleri hakkında belediye meclis üyelerine bilgi verdi.

Tüm meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları ve birim müdürlerinin katıldığı bilgilendirme toplantısında, yeni dönemde Altındağ'da gerçekleşecek olan kentsel dönüşüm faaliyetleri tüm detayları ile anlatıldı. Fotoğraflar eşliğinde gerçekleştirilen sunum, katılımcıların büyük beğenisini topladı.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE TÜRKİYE'YE ÖRNEK

Başkan Tiryaki, Gültepe, Çalışkanlar, Önder, Hacılar, Seyfi Demirsoy mahalleleri ile Beşikkaya-Cinderesi Mevkii'nin riskli alan kapsamına alındığını belirterek, bu bölgelerde çalışma yürütüleceğini belirtti. "Bu bölgelerde oturan vatandaşların yüzde 90'ı, gerçekleştireceğimiz çalışmalara onay verirse ancak başlayacağız projeyi yapmaya. Aksi takdirde yapmayacağız. Çünkü zorla kimsenin evini yıkıp, kentsel dönüşüm uygulamaya niyetimiz yok" diyen Başkan Tiryaki, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın kira yardımında bulunacağı bu bölgelerde oturanlar için bunun büyük bir fırsat olduğunu dile getirdi.

"Benim gecekondum olsaydı eğer, proje uygulansın diye, belediyenin kapısında günlerce yatar, kalkmazdım" sözleriyle konuşmasını sürdüren Başkan Tiryaki, bu bölgelerde oturan gecekondu sahiplerinin, 16-25 bin TL'ye tapu sahibi olduğunu belirtti. Altındağlı vatandaşların, 4 yıl vade ile çok cüzi miktarlarda para ödeyerek aldıkları tapularla, kentsel dönüşüm projeleri uygulandığında bir daire sahibi olacaklarını anlatan Başkan Tiryaki, bunun kaçırılmayacak bir fırsat olduğunu tekrarladı.

"ALTINDAĞ'A YENİ YOLLAR, YENİ PARKLAR, YENİ SAĞLIK OCAKLARI, YENİ OKULLAR…"

Yeni hizmet döneminde açılacak olan yollardan da bahseden Başkan Tiryaki, Selçuk Caddesi ile Feridun Çelik, Başpınar, Doğantepe, Gülpınar, Ulubey ve Yıldıztepe mahallerinde yolların tamamının açılacağını belirtti. Önder ve Hacılar mahallelerinde ise okulların kapanması ile yıkımın start alacağını aktaran Başkan Tiryaki, yeni dönemde büyük parklar, spor ve sağlık tesisleri ile okullar yapılacağının da müjdesini verdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Tiryaki'den Meclis Üyelerine Brifing - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement