Başkan Toçoğlu: "Önemli Olan Hizmetin Karşılık Bulmasıdır" - Son Dakika
Yerel

Başkan Toçoğlu: "Önemli Olan Hizmetin Karşılık Bulmasıdır"

Başkan Toçoğlu: "Önemli Olan Hizmetin Karşılık Bulmasıdır"

Marmara Life Dergisi’ne özel açıklamalarda bulunan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Yaptığımız tüm projelerin halkımızda bir karşılık görmesi gerekiyor.

29.01.2015 17:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Marmara Life Dergisi'ne özel açıklamalarda bulunan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, "Yaptığımız tüm projelerin halkımızda bir karşılık görmesi gerekiyor. Biz, projelerimizi masa başında değil, şehrimiz ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak hayata geçiriyoruz. İhtiyacın gerçek bir ihtiyaç olmasına ve toplumsal fayda sağlamasına öncelik veriyoruz" dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Marmara Life Ocak sayısına özel açıklamalarda bulundu. 'Sanatsever, Sporsever, Eğitimci Bir Başkan' adı ile derginin hayata dair köşesinde soruları cevaplandıran Başkan Toçoğlu, "Yapacağımız birtakım işleri, uzun süre istişareler yaparak planlıyoruz. Halk ile bağımızı hiçbir zaman kesmiyoruz. Tabii bizim geçmişten, gelenekten aldığımız alışkanlıklarımız da var. Vatandaşımızın iyi gününde, kötü gününde, düğününde, cenazesinde hep yanında oluruz" diye konuştu.

Belediye başkanlarının temel görevinin halkla iletişim olduğuna da değinen Başkan Zeki Toçoğlu, "Ne kadar iyi projeleriniz olursa olsun, vatandaşlarla iletişim kurmakta sıkıntı yaşıyorsanız sonuç almak biraz güç olur. Şimdi, başladığımız günden bu güne edindiğimiz tecrübeyle, vatandaşlarımızla daha iç içeyiz. Bir de prensip olarak ben paylaşmayı, dolayısıyla şeffaflığı seviyorum. Yaptığım bütün işleri göz önünde yapmaya çalışıyorum. Mümkün mertebe de kamuyla, sivil toplum kuruluşlarıyla, basın ve sendikacılarla paylaşıyorum" ifadelerini kullandı.

Hayata geçirilen anket çalışmaları ile ilgili de bilgiler veren Başkan Toçoğlu, "Anket yaptırdığımızda eskisi gibi sadece 'belediye başkanını nasıl buluyorsunuz, belediye başkanına oy verir misiniz?' diye sormuyoruz. Şehirle ilgili düşüncelerini de soruyoruz. Yaptığımız şeyin halkta bir karşılık görmesi gerekiyor" dedi. Başkan Zeki Toçoğlu, 'Temel ilkeleriniz nelerdir?' sorusunu ise, "Bir kere, bir ihtiyacın gerçekten ihtiyaç olması gerekir, ikincisi toplumsal fayda getirecek işlere öncelik verilmelidir" diyerek cevaplandırdı.

Siyaset hedefleri ve siyasette sansasyonun yeri ile ilgili de konuşan Başkan Toçoğlu, "Siyaset planlanmaz bunu kabul etmek lazım. Sakarya Üniversitesi'nde fakülte sekreteriyken bana belediye başkanlığı için teklif yapıldı ve seçildim. İnsanı siyasete şartlar taşıyor. Bana göre son zamanlarda sansasyona değil şeffaflığa daha çok dikkat ediyor vatandaşımız. Sansasyonun zaten yerelde bir karşılığı yok. Mali durumu yönetmeye ve sosyal ilişkilere çok dikkat etmeniz lazım. Halk sizin ahlaki zaaflarınız olduğunu düşünürse, küçücük bir haber bile ortalığı karıştırabilecek sansasyon gücü taşır" dedi. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Toçoğlu: 'Önemli Olan Hizmetin Karşılık Bulmasıdır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement